Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie Kasiorka

Recommended Posts

Słowa uznania... Dziewczynoooo !!

Proszę jak fajnie zajrzeć do kogoś, kto żyje wnętrzem wokół siebie ! W Twoim wnętrzu człowiek odczuwa, jak marnuje swój potencjał na co dzień...

Jestem pod wrażeniem przestrzeni salonowej, ale w wersji poprzedniej - dziś kwiaty za bardzo ją "opasały".Ich piękno przez to jakby "spowszedniało"... I ciemna zieleń ściany - może lepiej to wygląda w całości,a nie fragmentarycznie. Połysk gresu w salonie razem z ciepłem barwy plus reszta to rewelka ! Wiesz, największe wrażenie po zmianach to na mnie robi Twój stolik - takie klimaty uwielbiam...

A tak w ogóle - ponad tym wszystkim jakie odmienne odczuwanie tego w dole "tu" z góry - tylko nie wyfruń nam któregoś razu !!! :-?

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Te drzwi to tez chyba takie rozwiazanie tymczasowe.

Dla mnie taka tymczasowosc to juz kicz.

Za duzo serca wkladasz za malo rozumu ( w kuchni widac to najlepiej ).

Choc musze przyznac ze na tle powszechnego bezguscia nie wyglada to zle.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze sie nie pogniewasz.

Oglądałam zdjęcia jakiś czas temu. Byłam zachwycona. Obejrzałam teraz, po zmianach, i niestety Twoje mieszkanie przestało mi się podobać.

Bez urazy, ale eklektyzm nie wyszedl mu na dobre. Nie podoba mi się kompletnie kuchnia, poprzednio byla może trochę "katalogowa" ale teraz jest jakaś dziwna. Salon też wyglądał lepiej bez tej komódki (notabene slicznej).

Może jestem zbyt konserwatywna, ale bardziej podobało mi się mieszkanie urządzone nowocześnie, bez tych kwiatowych elementów. Teraz te klimtowskie kolumny nijak mają się do słodkich różyczek i zielonych pasów w jadalni. Dlaczego ten stół jest wciśnięty w kąt?

Nie gniewaj się, sama wiesz (a ja wiem z innego forum ;) ), że to twoje mieszkanie i że to Ty masz się w nim dobrze czuć i Tobie ma się podobać. Pozdrawiam

Przyznam, że trochę nie rozumiem pytania...

Jeśli pytasz, ara, o moją wypowiedź, to jest szczera jak najbardziej. I zdaję sobie sprawę, że odstaję ;)

Po pierwszej serii zdjęć zamieszczonej jakiś czas temu byłam pod wrażeniem, chociaż zdawałam sobie sprawę, że trudno utrzymać taki minimalizm w kuchni czy łazience. podobała mi się kolorystyka i ta kolumna w salonie jako akcent, przykuwający uwagę. Teraz mam wrażenie, że trochę "zginęła".

Kuchnia była fajna, i jak powtarzam, ja bym raczej poszła w stronę bardzo prostych dodatków, ewentualnie jakieś akcenty wrzosowe. Chociaż może takie wnętrze byłoby jak z magazynu wnętrzarskiego w negatywnym tego słowa znaczeniu.

Ale to MOJA wizja, raczej konserwatywna, jak powtarzam. MOJA, a nie Kasiorka. Ponieważ nie jestem profesjonalistą, trudno mi byłoby się odważyć na takie zestawienie stylów i kolorów jak Kasiorka. Kasiorek ma SWÓJ gust, to JEGO wyczekane mieszkanie, i moje wypowiedzi nie są krytyką, raczej chciałam wyrazić swoją opinię. Mam nadzieję, że w cywilizowany sposób :o

Ja wiem, że na tym forum najczęściej peany słychać, ale mam nadzieję, że nikt mnie stąd nie wyrzuci, bo bym płakała :lol:

A i tak, Kasiorku, pomimo uwag, to jedno z piękniejszych wnętrz, jakie widziałam :D . Gratulacje!

Mieszkanie imponujące, powierzchnia, przestrzeń, okna w salonie, widok!

Wszystko zostało już powiedziane!

Prosisz o uwagi - jako interesujące ze względów zawodowych, więc moje ... z pozycji zwykłego laika, kochającego proste, naturalne wnętrza.

Rozczarowały mnie Twoje "detaliczne" ulepszenia. Rozumiem, że chodziło o nadanie pierwotnie minimalistycznemu wnętrzu indywidualnego charakteru i ciepła, aczkolwiek w mojej opinii doszło do efektu "przedobrzenia".

Za dużo kwiatów w salonie - w pierwotnej wersji kwiaty były wyeksponowane, teraz efekt raczej szklarniowy, gąszcz, wszystko się zlewa.

Sofy - rozumiem tymczasowe, aczkolwiek lepiej wyglądały bez pokrowców w stylu greckim.

Witrynka w holu - moim zdaniem służy do celowego wyeksponowania ściśle wyselekcjonowanych przedmiotów, trzech, czterech, pięciu, tymczasem zrobiłaś tam małą graciarnię - było lepiej.

Ludziki w łazience nr 2 - dla mnie to również za dużo, drobne płytki ułożone wokół lustra dają mocny efekt dekoracyjny, skupiają uwagę, ludziki to "dwa grzyby w barszcz".

Lustro w łazience nr 2 - nieproporcjonalnie małe przy tych dwóch umywalkach, ze względów praktycznych wolałabym na tyle duże, żeby dwie osoby mogły równocześnie korzystać.

Zielone pasy w salonie - jak dla mnie wyjątkowo nieprzyjazny odcień zieleni, wolałabym w tym miejscu mieć plamę jednego koloru - jakiś kontrast, może coś ciepłego?

Kuchnia - co do zieleni na ścianie j.w.

Motyw różyczkowy - moim zdaniem zupełnie nie pasuje do wnętrza. Zegar z motywem kwiatowym contra ściana w kratkę, różana komódka w salonie contra kolumny przykuwające wzrok - dla mnie to eklektyzm z pogranicza kiczu. Znów za dużo tego dobrego.

Najlepiej jak dla mnie wypada łazienka nr 1. Prostota, naturalność, konsekwencja. Świetne jest wyeksponowanie kabiny przy pomocy oświetlenia.

Kasiorku,

mam pytanie o stolik w kuchni, domyślam się, że był wykonany metodą decoupage. Mam pytanko jak uzyskujesz efekt "popękanej" farby. Napisz jeśli możesz jaki jest na to sposób, chcę uzyskać efekt jak na załączonym zdjęciu

http://foto.onet.pl/upload/2/84/_329504_s.jpg

z góry wielkie dzięki

:D pzdr

M.

Kasiorku,

mam pytanie o stolik w kuchni, domyślam się, że był wykonany metodą decoupage. Mam pytanko jak uzyskujesz efekt "popękanej" farby. Napisz jeśli możesz jaki jest na to sposób, chcę uzyskać efekt jak na załączonym zdjęciu

z góry wielkie dzięki

M.

A zapomniałam jeszcze o jednym - masz może jakiś godny polecenia adres w W-wie, gdzie można nabyć takie piękne papiery do decoupagu...

Czekam z niecierpliwością.. sama wiesz jak to jest kiedy ma się jakiś pomysł na zrobienie czegoś samodzielnie :)

Kasiorku,

z góry wielkie dzięki

M.

A zapomniałam jeszcze o jednym - masz może jakiś godny polecenia adres w W-wie, gdzie można nabyć takie piękne papiery do decoupagu...

Czekam z niecierpliwością.. sama wiesz jak to jest kiedy ma się jakiś pomysł na zrobienie czegoś samodzielnie :)

Chciałaś wprowadzić ciepło do wnętrz i troszkę Ci sie nie udało. (moim zdaniem ofkors)

Przed zmianami też tak pustawo.

Nie mogłabym mieć takich przestrzeni, bo bardzo ciężko coś takiego urządzić tak, żeby było tak ciepło i przytulnie...

Pierwsza łazienka bardzo mi się podoba :)

Jaśka wszystkie te drobiazgi są zdobione właśnie techniką Decoupage,moją ulubioną :wink:

Mijja materiały do decoupagu kupuję w internetowym sklepie

http://www.creativehobby.pl ,efekt przedstawiony na zdjęciu uzyskuje się właśnie specjalnym lakierem który jest tam do dostania,razem z instukcją jak to zrobić .natomiast papiery ściągam z Anglii też przez internet.Jak wrzucisz hasło decoupage w wyszukiwarkę ale światową to otzrymasz kilka tysięcy adresów.Kilka wzorów papierów jest do dostania w Galerii Mokotów w pasmanterii na 1 piętrze.Papiery są dosyć drogie ,dlatego staram się dużo pracować z serwetkami,jest łatwiej z nimi pracować , ale prawdziwy decoupage robi się właśnie z papierów

Jaśka wszystkie te drobiazgi są zdobione właśnie techniką Decoupage,moją ulubioną :wink:

Mijja materiały do decoupagu kupuję w internetowym sklepie

http://www.creativehobby.pl ,efekt przedstawiony na zdjęciu uzyskuje się właśnie specjalnym lakierem który jest tam do dostania,razem z instukcją jak to zrobić .natomiast papiery ściągam z Anglii też przez internet.Jak wrzucisz hasło decoupage w wyszukiwarkę ale światową to otzrymasz kilka tysięcy adresów.Kilka wzorów papierów jest do dostania w Galerii Mokotów w pasmanterii na 1 piętrze.Papiery są dosyć drogie ,dlatego staram się dużo pracować z serwetkami,jest łatwiej z nimi pracować , ale prawdziwy decoupage robi się właśnie z papierów

Kasiorku,

wielkie dzięki za pomoc, w wolnej chwili zaczynam realizować własne pomysły. Twoje rzeczy są świetne, takie małe dziełka sztuki :) od razu widać, że robisz to z pasją. Życzę jeszcze wielu tak udanych pomysłów

Pzdr

M.

Witaj Kasiorku :) Na Twoje miszkanko trafilam w tarkcie poszukiwan na pomysly do mojego nowego mieszkanka na innym forum. Bardzo podobaja mi sie Twoje rekodziela i nowe pomysly-uwielbiam takze wydziwiac, przerabiac... ale jakos ostantio brak mi natchnienia. Moze Ty zaproponujesz mi cos nowego? Bardzo podoba mi sie komodka biała w rozyczki-chyba zrobiona przez Ciebie? Mozesz zdradzis tajemnice jak ja zrobials?-czy to sa malunki czy moze tapeta? - a te listwy na poszczegolnych szufladkach juz byly czy moze sa styropianowe? Mam stara czarna i biala komodke, ktore chcialabym jakos przerobic-mozesz mi powiedziec jaki bedzie najbardziej odpwoiedni klej aby okleic je tapeta?-a moze czyms innym :roll: Mam niewielka sypialnie, nie chce jej zastawac szafa wiec pomyslalam, ze bedzie do niej pasowac drewniany parawan-cos takiego jak w ogrodach,a za nim schowane ciuchy itp. rzeczy-tylko na czym mam je umiescic? co prostego i niedrogiego bys mi zaproponowala? Moge miec dostep do drewnianych listw, listewek a reszte moze zrobic teść-zlota raczka :)

Bede wdzieczna za wszelkie sugestie z Twojej strony :) Juz z gory dziekuje za odpwoiedzi:) Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje wilekigo serca do wnetrz:)