Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie Kasiorka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Kasiorku! Mamy podobne założenia (eklektyzm) ale w twoim wydaniu jest on zupełnie inny, niż w moim (niestety tylko na papierku i parę pomysłow wprowadzonych w życie u rodziny). Piszesz, że krytyczne uwagi są dla ciebie cenne, więc w moim odczuciu poprzedni wystrój był lepszy. Szczególnie salon. Kanapa w udrapowanej tkaninie kompletnie mi nie leży, podobnie jak komódka. Kuchnia ok, choć ja bym wybrała dla kontrastu jeden motyw (kratkę), bez kwiatków, lub jeszcze inaczej- bez kratki, motyw przewodni to proste, polne kwiaty tj. kaczeńce, byłoby bardzej swojsko niż barokowe róże, które wg mnie "zobowiązują" do oglądania. Nie podoba mi się marginalne usytuowanie stołu (wciśnięty w kąt) dla mnie to podstawowy sprzęt, a stół jest fajny i ładnie kontrastowałby z błyszczącą podłogą, a tak to go specjalnie nie widać. Pokombinowałabym z pojemnikami na kwiaty - kilka dużych osłonek (skrzyń) pomalowanych podobnie jak słupy, które są naprawdę fantastyczne :D Łazienki bardzo ładne, może tylko dałabym większe lustro nad umywalkami. Pokój Karoli, cóż ja nie przepadam za "niby starymi" meblami jak stare to autentyczne, nawet zniszczone. Wnęka w korytarzu wypełniona jest wieloma przedmiotami, których atutem jest to, że wprowadzają kolor do spokojnego wnętrza, nic poza tym. Każdą rzecz trzeba wziąść do rączki i dokładnie odkurzyć brrr ja wywalam każdy zbędny przedmiot bo nie cierpię sprzątania. Dałabym tam jedną czy dwie naprawde ładne rzeczy np. obraz niż buteleczki kupowane hurtem. Nie chcę cie urazić czy coś w tym stylu mieszkanie jest ciekawe i dobrze rzucić okiem na niektóre rozwiązania, jednak gusty są różne. Nie jestem specjalistą i nie urządziłam jeszcze żadnego pomieszczenia od a do z ale jak gdzieś idę to zawsze w myślach urządzam wszystko po swojemu, takie hobby, czasem rzucę jakiś pomysł gospodarzowi i tyle. Najważniejsze, że czuć TWÓJ gust, wkładasz w nie wiele serca i nie wygląda jak żywcem ściągnięte z magazynu. Pozdrawiam i życze szczęśliwych chwil spędzonych w mieszkanku.

Mnie zastanawia tylko czemu nie wybrałaś czegoś samodzielnego zamiast wilekiego blokowiska? Zdjęcia zdecydowanie pokazują kasę jaka trzeba było zainwestować w to wnętrze. Sama niedawno stanęłam przed wyborem wielkiego bloku i czegoś samodzielnego. Z finansowego punktu widzenia samodzielny domek przynajmniej u nas wyszedł taniej niż mieszaknie w bloku.

Poza tym nie bałaś się dawać tak śliskiego materuału na podłogę jakim jest gres szlifowany przy małym dziecku?

Temat dom czy mieszkanie byłjuż poruszany wielokrotnie.Wybraliśmy mieszkanie w centrum ze wzg praktycznych.Zamiast mieszkania mogliśmy mieć dom pod Warszawą.Ze wzg na nienormowany czas pracy byłoby to za daleko. Gres jaki mamy wbrew temu jak wygląda NIE JEST ŚLISKI .Biegamy na boso lub w skarpetkach (szczególnie Karola ) jeszcze nikt się nie poślizgnął.Nie ma szans.A taki gres przepięknie odbija światło

Asieńko

Cała zabawa w moim mieszkaniu polega na mieszaniu wzorów i styli ,pasy mieszam z kwiatami i kratką.Jest to inny sposób na łączenie detali wykończeniowych.Nie dobieram ich pod wzg formy i stylu tylko pod wzg kolorystycznym.Może zdjęcia tego nie oddają ale w całej otwartej przestrzeni panuje ta sama gama kolorystyczna i jest to rygorystycznie przestrzegane.Jest to bardzo mało znany sposób urządzania wnętrz ,nie publikowany w czasopismach ale dla mnie fascynujący

eeetam

jedni wola przytlaczajace wnetrza z grubymi zaslonami, dywanami i kanapa ze "swarzyndza" a inni w ascetycznej sterylnosci (u Kasiorka wg mnie az tak skrajnie tez nie jest) opartej na kamieniu, stali i prostych formach drewna upatruja poczucia swiezosci, przestrzeni, swiatla i ciepla.

Ja dziele domownikow na tych ktorzy lubia nastroj kominka i na tych ktorzy wola slonce. :D Ja jestem tym drugim.

Kazdy ma swoj gust i pewnie nie chodzi o jego ocene. Dla Kasiorka cenniejsze pewnie beda takie podpowiedzi i ew krytyczne oceny, ktore poprawia jej wnetrze ale zachowujac styl wlascicielki. Mam nadzieje ze autorka postu zweryfikuje moj poglad. :)

A tak napawdę najważnieszcze jest to czy właściciele mieszkania sami czują się dobrze w swoim mieszkaniu, czy z przyjemnoscią tam wracają po pracy jak do azylu. Z wypowiedzi Kasiorka tak wynika. W końcu mieszkanie jest jest dla właścicieli a nie gości. Dlatego powiem tylko to co mi sie podoba. Łazienka rewelacja, podłoga i przeszklony salon bomba, kolory wysmakowane.

Cześć - przepiękne wnętrza. Jeśli to Ty urządzałaś to gratuluję talentu/artyzmu.

Jedno co trochę kłóci się (moim zdaniem) to konstrukcja/podział zewnętrznej elewacji tzw.stolarki otworowej. Ale może mi się tylko tak wydaje - pracuję od 7 lat w tym piekiełku i może już mam jakieś skrzywienie zawodowe.

Pozdrawiam