Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie Kasiorka

Recommended Posts

Na marginesie: Ikea jest o.k. ale za choinkę nie pasuje mi w aparamentowcu nad dachami W-wy ani w jakimkolwiek reprezentacyjnym salonie.

Hmm zawsze myslalem ze ladne obroni sie samo niezaleznie od metki ale musze wyprostować swój światopoglad i wziac pod uwage tych co lubia sie snobizowac. Jak dla mnie miara rzeczy jest ich forma i tresc którą prezentuja a nie ich cena.

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na marginesie: Ikea jest o.k. ale za choinkę nie pasuje mi w aparamentowcu nad dachami W-wy ani w jakimkolwiek reprezentacyjnym salonie.

Hmm zawsze myslalem ze ladne obroni sie samo niezaleznie od metki ale musze wyprostować swój światopoglad i wziac pod uwage tych co lubia sie snobizowac. Jak dla mnie miara rzeczy jest ich forma i tresc którą prezentuja a nie ich cena i pochodzenie.

Nie wiem czy zauważyliście - ale to chyba jakiś rekord ilości wyświetleń. Nie wiem tylko czy chodzi o samego Kasiorka czy o jej mieszkanie ;).

Jak by tam nie było - Kasiorek - gratulacje.

Pozdrawiam

Chcialam skromnie zauwazyc ze moj post byl rowno 300 -setny :p

Tez gratuluje i pozdrawiam Kasiorka :p

Czy w garniturach tez nie zdejmujesz naklejek firmowych i ceny tak by wszyscy widzieli ze sa od bossa lub Versace?

Co ma piernik do wiatraka? Snobizm to dobra rzecz. Nie ma jak wysmakowane, snobistyczne wnętrza gdzie Ikei nie uświadczysz tak jak i plastikowych doniczek. A wracając do naklejek - oczywiście,że odklejam a następnie przyklejam je sobie na czole - ot mały snobizm... Ela

Rbit - to była odpowiedź dla ciebie coś mi się źle skopiowało.

Jeszcze dodam - znasz określenie pasuje jak kwiatek do kożucha ?

I o to tu chodziło. Sam kwiatek w sobie jest ładny, kożuch też może być ładny ale razem to jak pięść do nosa a to znaczy...., no może zrozumiałeś.

A odwiedzin na tej stronie tyle -to z ciekawości co genialna dekoratorka zaprezentuje. Patrzcie i podziwiajcie, jęczcie z zachwytu i padajcie na kolana. Biegnijcie kuć ściany bo a nuż zabraknie w waszym domu durnownęki na durnostoje / określenie ściągnięte z Forum/. Ela

dlaczego tak najezdzacie na Elę i innych? Na pewno wszystkie uwagi Kasiorek czyta z zainteresowaniem a po setkach postow zachwytu i tak sie nie obrazi na kilka krytycznych (no mam taka nadzieje).

Niniejszym staje w obronie Eli i podobnych :) we wszystkich wątkach w tym dziale - ja tez dalem pod osąd moje dzielko i bardzo sie cieszylem jak ktos napisal pare uwag krytycznych - niektore probowalem wytlumaczyc - podobnie robi Kasiorek, nikt nie musi jej tu bronic... a gusta bywają rozne, bardzo rozne

pozdrawiam

Niestety to co jest we wnętrzach niektórych domów i mieszkań (Twoje mieszkanie Kasiorku jest tu dla mnie niestety przykładem) ma swoje odzwierciedlenie w architekturze zewnętrznej - w bryłach domów też niektórzy próbują pomieszać różne niepasujące do siebie style i elementy i potem mamy co mamy.

I nie chodzi tu wcale o wykorzystanie niedrogich elementów, jak te piękne leżaki z Ikei, które ja akurat zastosuję na drewnianej werandzie, ale o połączenie stylów, kolorów i materiałów.

ale co mnie właściwie obchodzi, ze ktoś się dobrze czuje w takim kiczu?Jak się dziecku podobają ludki, to niech sobie są.Też miałam ludki ostatnio w sypialni, bo mi mój Łobuziak porysował jasną ścianę kluczem. :wink:

tylko błagam Kochani Forumowicze - jak się wam takie elementy wnętrz podobają, podpatrujcie do woli, ale na zewnątrz ciut więcej smaku.

[quote name="*marta Zdaje mi się, że Kasia nie prosiła o radę, nie pytała nikogo "co tu zmienić", nie oczekiwała propozycji, bo sama doskonale wie, czego chce, ma swój własny styl i ma pomysł na SWOJE mieszkanie. Co to znaczy "nidopasowany" styl"? A jaki jest dopasowany? Ma być albo nowocześnie, albo tradycyjnie, albo zielono, albo czerwono, albo... Nie można sobie urządzić mieszkania tak, jak nam się podoba?

Pozdrawiam!

Przeciez napisałam, że skoro jej się podoba to wszystko w porządku /prośba o uwazniejsze czytanie postów/. Poza tym skoro Kasiorek pokazując nam zdjęcia liczyła na nasze opinie? Może się mylę? Liczyła się z tym , że wiele osób może napisać co myśli o jej mieszkaniu. A zdania chyba można miec różne. To, że wydała dużo pieniędzy wcale nie musi oznaczać, że każdy ma piać z zachwytu nad jej dziełem.

Jej i jej rodzienie się podoba o to najważniejsze.

Myślałam, że to post na temat mieszkania ale widze, że chyba sie pomyliłam. Starałam się pisać swoje opinie o tym co widze na zdjęciach a nie oceniać innych.

Lidek, ok :) Rzeczywiście ten wątek stał się ringiem, na którym walczą miłośnicy i krytycy mieszkania Kasiorka. Pozdrawiam serdecznie :)

P.S. pewnie, że to, że wydała dużo pieniędzy, nie oznacza, że każdy ma piać z zachwytu. Nie sztuką jest pięknie urządzić wnętrze mając mnóstwo kasy na ten cel. Sztuką jest zrobić to przy ograniczonych środkach. Nie mniej jednak, gdybym miała wybierać, wolałabym tych ograniczeń nie mieć :(

Myślę , że poruszanie kwesti finansowych jest trochę nie na miejscu.Wy budujecie domy,ja kupiłam mieszkanie i sprawa zamknięta.Dużym dla mnie wydatkiemwydatkiem była podłoga i wyposażenie kuchni,jeśli jesteście na tym etapie sami wiecie że to ważne etapy,a reszta cóż ...

Dla mnie domowe majsterkowanie to prawdziwa przyjemność,zarówno malowanie ścian jak i przerabianie mebli tak aby pasowały mi do nowego wnętrza

Czy w garniturach tez nie zdejmujesz naklejek firmowych i ceny tak by wszyscy widzieli ze sa od bossa lub Versace?

Co ma piernik do wiatraka? Snobizm to dobra rzecz. Nie ma jak wysmakowane, snobistyczne wnętrza gdzie Ikei nie uświadczysz tak jak i plastikowych doniczek. A wracając do naklejek - oczywiście,że odklejam a następnie przyklejam je sobie na czole - ot mały snobizm... Ela

OK sorry za ta wypowiedz. Myslalem ze ja zdazylem wykasowac, ale jak widze nie :(.

jednak dalej bede sie trzymal ze nie cena i pochodzenie stanowi o wartosci rzeczy i o tym czy pasuje ona czy nie .

Agnieszko! za taką reklamę powinna mnie zastrzelić :lol:

Pozdrawiam .Ela

Nie wazne.

W kazdym badz razie ja ( za twoja rada :wink: ) ogladam i podziwiam jej zdjecia - nie dlatego ze jest wielka dekoratorka jak powiedzialas, ale dlatego ze podobaja mi sie jej oryginalne rozwiazania. Tak samo podoba mi sie dom i ogrod joyrad - kim jest z zawodu nie wiem ( pozdrawiam jesli zagladasz tutaj joyrad :p )

Moje motto na dzis: nie czyn drugiemu co tobie nie mile

( w sensie - zachowuj kulturę i okazuj tolerancję w postach)

pozdrowionka

Aga celna uwaga nic dodać nic ująć to powinno być motto wszystkich zaglądających do tego wątku. :) :)

ciekawe ze bardziej bolą krytyczne uwagi innych a nie kasiorka, Kasiorku wypowiedz sie, bo dla mnie forum oznacza wymiane roznych mysli i chyba wyrazenie innego zdania nie jest robieniem komus przykrosci... czy az tak sie myle?

ja bardzo cenię sobie konsekwencję ale i prostotę. Twoje mieszkanie jest konsekwetntnie zmieniane, co mi sie podoba... ze z takim uporem.

Natomiast efekt robi się dla mnie coraz mniej klarowny i konsekwentny...:(

Ale jak pisałem gusta są różne...

a proszę CIę o wypowiedz, bo wątek zamienia się w INNY wątek - co powinno sie na forum a co nie. Jesli mialbym jedynie czytac slowa zachwytu to byloby po prostu nudno.

i nikt tu chyba nie krytykuje za mocno - tak zeby komus w piety poszlo,

wtedy faktycznie nie mialoby to sensu