Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie Kasiorka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do fryzury - tez mówie koleżance " w tamtej Ci było lepiej" ,ale jeśli mieszkanie kolezanki nie jest w moim guście to nie mówie " widziałam ładniejsze meble , albo mogłaś kupić inny wypoczynek" Jeżeli jej sie podoba to po co krytyka ? Mój mąż tez sie nie wszystkim podoba ,a mnie bardzo i po co mielibyście go skrytykować , przecież Go nie rzucę :wink: ( bynajmniej z takiego powodu :wink: )

Lubię sie sprzeczać :lol: ale nie lubie sprawiać komuś przykrości i tak bez tego nasze życie to pasmo wielkich stresów :lol:

:( Kasia myslalam ze beda tam realizacje ktorych nie widzialam , z jakis innych mieszkan a nie tylko z twojego. Umiescisz tam cos jeszcze?

Powtarzam post bo za duzo piszecie i zostaje moj w tyle :wink: :p , a licze na ospowiedz Kasi.

Chodzi mi Kasiu o ta strone, ktora podalas ze mozna tam ogladnac twoje realizacje.

Agnieszko,mieszkania to niestety realizacje długoterminowe.Jestem akurat w trakcie robienia dwóch,ale zupełnie jeszcze nie nadają się do pokazania.A dziwnym trafem zgłaszją się do mnie w większości firmy,które chcą zmienić swoje siedziby. No i niestety z firmowych wnętrz ciężko się czymś zainspirować.Dająć link do mojej strony myślałam raczej o papierowych projektach i makietach które są tam pokazane

Te makietki są fajne! Czy Twoja córcia przechodzi koło nich obojętnie? Bo to przecież raj dla małych dziewczynek. Swoją drogą gdybym mogła zobaczyć swoje wnętrza (zanim je zaczęłam urządzać) w postaci takich makietek... Super sprawa. Kasiorku, czy wszystkim swoim klientom przygotowujesz projekty w ten sposób? :o To chyba niesamowicie pracochłonne!

*marto* makiety wg mnie to najlepszy sposób na projekt wnętrza niestety bardzo pracochłonny.Wszelkiego rodzaju wizualizacje,rysunki nie oddają w pełni tego co można zrobić z makietą i te wielogodzinne zabawy inwestorów w przesówanie mebli :wink: .Przygotowanie takiej makiety to co najmniej trzy miesiące,bo najpierw powstaje pełny projekt z kolorystyką i materiałami wykończeniowymi,a potem można wg tego budować makietę

Kasiorku w ktoryms z watków dotyczących wystoju okien pytałaś sie ( to był jeszcze 2003rok) o rolety rzymskie. Zdecydował, po bytnosci w salonach, ze ze wzgledu na cene ( 9-16 tys) poczekasz na polskie mechanizmy bo niemieckie i włoskie bardzo podrażałyby cene. Na zdjeciach ktore widzialem nie spostrzegłem jednak zebyś w ogóle zainstalowała te rolety. Czyżbyś w końcu zrezygnowała z tego elementu?

Z rolet rzymskich zrezygnowałam,choć nadal bardzo mi się podobają.Po pierwsze cena nadal jest dla mnie za wysoka (duża ilość rolet),po drugie przeszło lato i ilość słońca w mieszkaniu była w sam raz.Na duże słońce zamontowałam lekkie zasłonki.Zasłaniać się od sąsiadów nie muszę :wink: i to tyle

A możesz polecić jakiś rozsadny punkt gdzie to sprzedają bo ja jednak nie zrezygnuję! :-)

Z góry przepraszam, że odpowiadam na pytanie nie do mnie skierowane i może trochę niedokładnie na temat, ale może jednak Ty lub ktoś inny z tej wypowiedzi skorzysta.

Mianowicie moja żona zamierza takie rolety na niektóre z naszych okien uszyć sama. Największy problem to są takie małe metalowe kółeczka (z tyłu) przez które przechodzą linki. Po prostu nigdzie takich kółeczek na razie znaleźć nie możemy. Więc na razie szyje bez tych kółeczek - a skończy i zawiesimy jak je kupimy ;)

Pozdrawiam

A możesz polecić jakiś rozsadny punkt gdzie to sprzedają bo ja jednak nie zrezygnuję! :-)

Z góry przepraszam, że odpowiadam na pytanie nie do mnie skierowane i może trochę niedokładnie na temat, ale może jednak Ty lub ktoś inny z tej wypowiedzi skorzysta.

Mianowicie moja żona zamierza takie rolety na niektóre z naszych okien uszyć sama. Największy problem to są takie małe metalowe kółeczka (z tyłu) przez które przechodzą linki. Po prostu nigdzie takich kółeczek na razie znaleźć nie możemy. Więc na razie szyje bez tych kółeczek - a skończy i zawiesimy jak je kupimy ;)

Pozdrawiam

Witaj _bogus_

W związku z wspomnianymi przez Ciebie kółeczkami - polecam mój pomysł uszycia rolet rzymskich ( z innymi :wink: kółkami )

pod tym linkiem znajdziesz zdjęcia i szczegółowy opis

dekoracje okien

Kasiu . mam nadzieję , że się nie gniewasz , że weszłam Ci w posty , przepraszam - wybacz , ale to mój ulubiony temat i nie mogłam się oprzeć :wink:

Pozdrawiam serdecznie

• 4 weeks później...

witam , jestem tu raczej nowa i nie wiem czy mam prawo,ale ze jestem tak jakby "kolezanka po fachu" Kasiorka i imienniczka , :wink: to sie wypowiem... mieszkanie nie do konca w moim ulubionym stylu,ale na tle wszechobecnego trendu wyrozniajace sie - pomysl z zastosowaniem tego samego odcienia zieleni super-tyle,ze to wlasnie chyba ten odcien mi nie lezy, moze zdjecia troche przeklamuja rzeczywistosc:) mam nadzieje,ze coraz wiecej osob bedzie czerpalo z pomyslow takich jak Twoje, zwlaszcza ta oszczednosc w glazurze...przeciez lazienka to nie masarnia:) :D

pozdrawiam,

p.s. troche ucichlo wokol Twojego apartamentu , wiec moze dzieki mnie lub przeze mnie cos sie ruszy :oops:

no tak , skoro temat wrocil na wokande , to u ja sie postanowilam zalogowac :D wiec witajcie na forum... mam nadzieje,ze niedlugo zaprosze Was do siebie,ale poki co... 8) kochana KAsiu, mieszkanie jest imponujace, jesli chodzi o rozmiar , zwlaszcza okien, gres swiec pieknie, widac,ze pomalu dopieszczasz szczegoly,ale te szczegoly to troche psuje moje wrazenia... ten zimny gres vs. szafeczka z rozami to lekki zgrzyt i pasy na scianie nawiazujace moim zdanie do stylow klasycystycznych,a elementy nowoczesne tez mi tu nie do konca graja... no ale ja zajmuje sie stylizacja mody,a wnetrzami dopiero od niedawna sie interesuje, jako,ze wlasnie zostalam mlodym inwestorem... musze jeszcze przegryzc sie przez te Twoje pomysly, bo z pewnoscia sa godne uwagi:) :roll:

jednak jest cos w tym mieszkaniu, ze tutaj wsrod posiadaczy,a zatem zwolennikow domkow, to wlasnie Twoje mieszkanie ma najwieksza ilosc postow:) -czytalam to na raty i z wypiekami na twarzy , jak niezla kosazke :wink:

pozdrawiam serdecznie,

Pola

• 4 weeks później...