kasztanka 03.01.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 fantastyczny apartament !!!!!piekne wnetrzebardzo oryginalne pomysly - swietne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 03.01.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Kasiorku Bardzo spodobał mi się Twój salon a dokładnie to podłoga. Mimo że oglądam go od paru miesięcy nie planowałam u sibie rozwiązania z gresem. Planowałam podłogę drewnianą. Jednak im bliżej wykańczania to mam coraz większe wątpliwości czy aby deska (barlinecka) była na tyle trwała aby przetrwała imprezy w szpilkach, małe dzieci, piasek, pazury psa, itp. Szczególnie że byłam ostatnio świadkiem zniszczenia takiej podłogi u mojej teściowej. Pewna pani przyszła w szpilkach i nieświadoma tego co czyni pozostawiła po sobie trwałą pamiątkę Mam pytanie jak sprawuje się w takich okolicznościach gres polerowany? Czy on się rysuje?? Czy trzeba go jakoś specjalnie pielęgnować?? Widziałam śliczny gres w Castoramie (nie wiem jak z jakością) i on kosztuje połowę tego co deska barlinecka więc gdyby był jeszcze od niej trwalszy to może bym się pokusiła. Co o tym myślisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 12.01.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 słów brak! i szczęka mi wypadła... przepięknie mieszkacie! gratulacje i pozdrowienia, olinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN 16.02.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Witam,Mieszkanko naprawdę jest bardzo ładne i gratuluję kasiorku gustu. Ja też mieszkam obecnie w Warszawie w nieco skromniejszym mieszkanku, ale już wiem że nawet najpiekniejsze mieszkanie mnie tu już nie zatrzyma. Za kilka lat planuję przenieść się nad morze. Mam już nawet działkę i domek w stanie surowym. Pewnie będzie ciężko budować na odległość ale jestem optymistą. No ale prawie zgubłem wątek - chciałem powiedzieć, że pewnie wykorzystam jakiś pomysł z twego mieszkanka w swoim domku. pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.02.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 hej KASIORKU odezwij sie czasem!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.02.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 Kasiorku zaglądnij do nas czasem.Co nowego przybyło w Twoim ślicznym mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.02.2005 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Ojej,ale ja tu dawno nie zaglądałam,myślałam że ten wątek zginął gdzieś śmiercią naturalną a tu proszę miła niespodzianka.W mieszkaniu dużych zmian nie ma,zgodnie z regułą że szewc bez butów chodzi,poprostu nawał pracy nie pozwala na dopieszczenie własnego gniazdka.Z ostatnich większych zmian to chyba drzwi,po roku wreszcie się ich dorobiłamhttp://foto.onet.pl/upload/6/7/_429712_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/30/98/_429708_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/41/53/_429707_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/27/73/_429709_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Fajne te drzwi, ale jakieś takie strasznie wysokie, ponad dwa metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.02.2005 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Specjalnie je tak zaprojektowałam,dzięki temu ze zwykłej wysokości 2,60 zrobiło się optycznie ponad 3 m.I wszyscy myślą że to mieszkanie takie wysokie .Dało to niesamowite wrażenie przestrzenności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.02.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Specjalnie je tak zaprojektowałam,dzięki temu ze zwykłej wysokości 2,60 zrobiło się optycznie ponad 3 m.I wszyscy myślą że to mieszkanie takie wysokie .Dało to niesamowite wrażenie przestrzenności Kasiorek a ja mam pytanko czy otworzylas biuro w szczecinie kolo kina kosmos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Aja myślałam że wy jesteście tacy wysocy i żeby się w głowę nie walić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.02.2005 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Agnieszko nie otworzyłam biura w Szczecinie,nadal siedzę w Warszawie A teraz coś dla miłośników kiczu Parawan zdobiony techniką decoupage,2 tygodnie się męczyłam... http://foto.onet.pl/upload/38/91/_429729_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/43/24/_429723_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/11/65/_429721_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 25.02.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 Milusi ten "kiczowaty" (jak sama nazwałaś) parawanik Widzę, że Twoje mieszkanie nabiera kolorów i ciepełka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 27.02.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Kasiorkupięknie potrafisz wykonać te przedmioty.Tak bym chciała zobaczyć całe mieszkanie w tym stylu.Taką angielską bombonierkę,no,może nie angielską,bo dużaj tutaj klimtowskich inspiracji,więc może wiedeńską...Bardzo mi się podoba Twój parawan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 28.02.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 hmm, jakies trzy strony temu kilka razy wyraziłam opinię na temat wnętrz Kasiorka, ze sa piękne i zupelnie wyjątkowe. Tyle ze, jak widze mieszkanie się zmienia, doszly nowe elemnty wystroju i meble i ...jestem w rozterce... Z jednej strony widzę chłode i minimalistyczne elementy jak panoramiczne i nieprzeslonione niczym okna, chlodne gresy, nowoczesne meble kuchenne, a z drugiej zamilowanie do stylu angielskiego -duzo bibelotów, drewniane meble malowane w róże, pokoik dziecka jak z "Ani z Zielonego Wzgórza", roslinne motywy zdobnicze w kuchni, własnorecznie zdobione drzwi. Kolejne elementy to zamilowanie do "wiedenskiej secesji"jak kolumny w salonie, malowane pasy na scianach czy nowozaprezentowany parawan. Wszytsko to piękne, ale... osobno, nie jestem przekonna czy nagromadzenie tego wszytskiego w jednym mieszkaniu to dobry pomysł, nie wszytsko mozna bowiem wytłumaczyc "eklektyzmem"... Kasia pisze również o tym ze mieszkanie caly czas sie zmienia i zyskuje nową oprawę, meble tez mają byc zmienione, stąd z ciekawością przyznam czekam na finalny efekt i na razie wstrzymuje sie z finalną oceną.. Co uprawnia mnie wogóle do wydawania jakichkolwiek opinii na temat zaprezentowanego mieszkania? Zwykle jak ktos zaprasza nas do mieszkania nie oceniamy tak bezposrednio ukochanego, wymarzonego M wlasciciela. Tutaj jednak Kasia jest zawodowym dekoratorem wnetrz i prezentuje zdejcia swojego mieszkania również w projektach zrealizowanych na swojej zawodowej stronie inetrnetowej, stąd ośmielam się wogóle wydać opinię na temat jej mieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 01.03.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Witam!Nie wiem czy robię coś źle,ale już parę razy usiłowałam oglądnąć zdjęcia Twojego mieszkania,ale co wchodzę to jest kwadracik z czerwonym krzyżykiem i nie mogę tego otworzyć.Proszę napisz o co chodzi,bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda Twoje mieszkanie- wszyscy się zachwycają!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.03.2005 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Honoratko zdięcia naprawdę nie oddają całej atmosfery mieszkania.Pokazują go tylko w wybranych fragmentach i wtedy może się wydawać że poszczególne elementy nie pasują do siebie.Ja jednak postawiłam na kolor który scala to wszystko w całość.A ostatnio uzyskałam ostateczne potwierdzenie mojej decyzji,odwiedziła mnie moja profesorka od malarstwa i rysunku,osoba która nigdy nic nie owija w bawełnę i naprawdę jest bardzo krytyczna (ile myśmy się wtedy natrudzili nad naszymi pracami )i zapytałam ją o to samo wrażenie,czy też uważa że to wszystko nie pasuje do siebie.I ona powiedziała że mimo dużej ilości rożnego rodzaju motywów,panuje tu harmonia kolorystyczna i całość sprawia wrażenie bardzo przemyślanej koncepcji.Naprawdę bardzo wtedy urosłam i żadne krytyczne uwagi już tego nie zmienią julcik zdięcia zobaczysz na pierwszej stronie wątku otwierają się na pewno,sprawdzałam,może to trochę długo trwać bo jest ich sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiołka 06.03.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 A mnie zastanawia ta wysokośc Twoich drzwi, bo powiem tak, ze albo jestem juz tak przyzwyczajona do standardowej wysokości, ze inne rozwiazanie jakos mi nie pasuje. starałam sobie wyobrazic takie drzwi u siebie i nie potrafie. Ich wielkośc jest dla mnie zastanawiająca, jak sie je otwiera, czy nie przytłaczaja? Nigdy w zyciu nie widziałam u kogos takich drzwi wysokich przy standardowej wysokości mieszkania ..gratuluję odwagi, indywidualności..Twoje drzwi Kasiorku tak mnie zszokowały, ze az w pracy pokazałam i wszyscy osłupieli! Masz takie pomysły, odbiegające od schematów, że sama nie wiem czy piac z zachwytu czy płakac. Jestem w kropce ot co, ale drzwi sa komentowane od paru dni w pracy i sa grupy zwolenników i przeciwników. Jedno jest pewne...wobec Twojego mieszkania nikt nie przejdzie obojetnie, na zasadzie..ooo kolejna aranzacja w czasopismie i za chwilę kartkujemy dalej. Na forum wiekszosc ocenia a to gres a to rózyczki a to kwiaty, a to stół, kuchnie itd...a dla mnie najwiekszym zaskoczeniem sa drzwi - ta ich wysokość. I nie potrafie zając stanowiska, czy mi sie podobaja czy nie podobaja i to jest najdziwniejsze w tych Twoich drzwiach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 06.03.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Kasiorku mam zapytanko cod do kafelej na ścianie w kuchni? Jak mnie oczy nie mylą to są one koloru ecru i powiedz mi czy one sa gładkie czy wypukłe, jaką mają fakturę i jakiej są firmy i ile kosztowały? a co do wysokości drzwi pomysł rewelacyjny!!! zawsze chciałam mieć dom/mieszkanie bardzo wysokie które byłoby inspirowane przedwojennym stylem:) i tym sposobem można podwyższyć sobie dom:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 08.03.2005 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 anick płytki w kuchni są w kolorze beżowym firmy Marazzi w cenie ok 80 zł/m2 10 x 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts