Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie Kasiorka

Recommended Posts

dzieki:)

a moze wiecie gdzie moge dostać kafelki 10x10 w kolorze ciepłej wanili polerowane mogą być stylowo wypukłe w kształcie kwadratu (trudno jest mi to wytłumaczyć - widziałam je gdzieś w jakims czasopiśmie)

taki wzór często mają stylizowane drewniane frony kuchenne

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a co do wysokości drzwi pomysł rewelacyjny!!! zawsze chciałam mieć dom/mieszkanie bardzo wysokie które byłoby inspirowane przedwojennym stylem:) i tym sposobem można podwyższyć sobie dom:)))

zawsze mi sie wydawało, ze w starych domach, przdwojennych mieszkaniach wysokośc scian była wyzsza niz obecnie i stąd wyzsze drzwi ..a tu mamy doczynienia ze standardowa wysokościa.

A proporcje?

Fiołka jest pewne ze mieszkania przedwojenne mają 3-4m wysokości, i

przyzwyczailismy sie do pewnych proporcji (ze dzwi zawsze są ponizej sufitu) ale zawsze można przełamać propozrcje a drzwi dadzą nam optyczne złudzenie ze mieszkanie jest wyższe niż jest w rzeczywistości..

na pewno warto sie zastanowić nad tym pomysłem:)

Witam Panią! :p Ciągle wracam do zdjęć Pani mieszkania i nie mogę się napatrzeć. Uważam, że jest Pani najbardziej utalentowana osoba na tym forum. Choć podoba mi się tutaj wiele domów,Pani mieszkanie przewyższa to wszystko. Jest Pani po prostu urodzonym mistrzem do urządzania wnętrz. Coś wspaniałego! Szkoda, że nie można zobaczyć dom i ogród urządzony według Pani pomysłów. Jestem pewna, że spisałaby się Pani tak samo wyśmienicie, a ja patrzałabym na to wszystko jak Wy Polacy to ładnie mówicie – z otwartą :p gęba.

Serdecznie dziękuje, że chciała się Pani podzielić z nami tym wszystkim. Pozdrawiam!

:p

Widziałam mieszkanie Kasiorka z realu!!!

O ile w internecie - owszem, doceniałam ciekawe koncepcje i rozmach inwestycyjny, to do końca to do mnie nie przemawiało. A jak zobaczyłam - to najchętniej bym tam została na kilka godzin. Ciepłe wnętrze (mimo tego polerowanego gresu!) Świetna mieszanka klimatów z apartamentowca i stylu kolonialnego. Cudowne wysokie, kremowe drzwi. Naprawdę mi to mieszkanie zapadło w zwoje mózgowe. Widać, że wszystko jest przemyślane i spokojnie zrealizowane. Nie taki chaotyczny pośpiech, jak u mnie....

Kasiorek ,chcę Cię poprosić o poradę.Masz żyłkę artystyczną,więc na pewno mi w tej kwesii pomożesz.

Chcę zrobić małej na poddaszu pokój na różowo/widziałam taki w katalogu Ikea/,tylko nie znam się na barwach,więc pytam:czy cały zrobić na różowo łącznie z sufitem,czy różowy nie będzie pomniejszał ,czy skośna ściana też na róż?Proszę podpowiedz coś ,może masz jakieś sugestie(6-letnia dziewczynka).Z góry dziękuję,pozdrawiam-Julcik!

julcik kolor różowy jest bardzo wdzięcznym kolorem pod warunkiem że jest stosowany w umiarze.Nie maluj sufitu i skośnej ściany na różowo,lepszym kolorem będzie biel złamana odrobiną beżu. Czysta biel będzie za zimna.Róż wybierz raczej przypudrowany,pastelowy ,nie musisz od razu robić dziecku pokoju Barbi,czysty róż byłby za ostry.Pomyśl o zasłonkach w kratkę vichy obszytych bawełnianą koronką.Bardzo dobrze się sprawdzą tapety ,niekoniecznie na wszystkich ścianach,może jako dekor.Poszukaj tapety w bukieciki różyczek,i nie na półkach w castoramie,tylko w katalogach np w Komforcie.Za niewiele większe pieniądze można kupić naprawdę cuda.Czasem wystarczy jedna rolka ,można ją pociąć i wykorzystać jako border.W Ikea są też drewniane mebelki dla dzieci ,będą uroczo wyglądać w takim pokoiku

Dziewczyny - też widziałam mieszkanie Kasiorka w realu, i podobnie jak Wy, również uważam, że wygląda fantastycznie i ciepło, znacznie lepiej niż na zdjęciach. Podobała mi się zwłaszcza kuchnia (wygląda na duże pomieszczenie) i łazienka. No a widoku z okien to nie przebije chyba nikt z tego forum :wink:

Już rok mieszkamy i nadszedł czas na zmiany.

Zmiany oczywiście kosmetyczne.Zmieniłam lampy, szablonami ozdobiłam ściany :wink:

http://foto.onet.pl/upload/6/75/_443527_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/12/9/_443525_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/7/42/_443523_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/17/33/_443526_n.jpg

Drzwi są firmy NEVES ,kosztowały mnie 8000 zł ale dostaliśmy 1900 zł rabatu.Drzwi kuchenne są mocowane w ścianie,natomiast drzwi od sypialni są przesówne po ścianie bo stanowią od strony sypialni zamknięcie dla półek z książkami.W zasadzie jestem z nich zadowolona,ale z małym wyjątkiem.Mamy problem z szyną w sypialni.Już drugi raz nam drzwi lekko obwisły

Dziewczyny - też widziałam mieszkanie Kasiorka w realu, i podobnie jak Wy, również uważam, że wygląda fantastycznie i ciepło, znacznie lepiej niż na zdjęciach. Podobała mi się zwłaszcza kuchnia (wygląda na duże pomieszczenie) i łazienka. No a widoku z okien to nie przebije chyba nikt z tego forum :wink:

Czy można gdzieś się zapisać na liste do obejrzenia mieszkania Kasiorka na zywo? :D :D :D