Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkanie Kasiorka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witek

niestety nie znalazłam zdjęcia pokazującego w całości szafkę,na razie wklejam to zdjęcie.Poszukam jeszcze w moim archiwum :wink: bo jestem pewna że kiedyś takie zrobiłam.

Szafka ma wymiary

dł 150 cm

szer 49 cm

wys 67 cm

http://foto.onet.pl/upload/28/41/_450608_n.jpg[/b]

Wreszcie dotarłam do komputera :wink:

Pollyanna, kinkiety kupiłam w czeskim sklepie z lampami,porcelaną i biżuterią przy ul.Marszałkowskiej.Nie znam numeru,ale jest to pomiędzy skrzyżowaniem Marszałkowskiej z Alejami a placem MDM,po lewej stronie stronie stojąc plecami do placu.Na przeciwko jest taka ładnie odnowiona kamienica,w której na dole jest chyba(?) Wittchen.Przy Marszałkowskiej jest taka duża witryna tego sklepu,natomiast sam sklep jest w podwórzu

No niestety znowu będę niepopularna. Pisałam już na stronie bodajże czwartej o Twoim, Kasiorku, mieszkaniu. Podtrzymuję.

Od razu zaznaczam, że odcinam się od chamskich uwag w rodzaju "tandeta", "ile kasy" itp. :evil: :evil: :evil:

Za to w pełni się zgadzam z miriam, kachą110, mimi i innymi.

Ale Kasiorek pisze: "negatywne opinie są dla mnie również bardzo ważne,być może długo zajmując się urządzaniem straciłam obiektywizm", "Kochani będę wdzięczna za komentarze, bo przestałam być obiektywna", "Hej, hej co tak cichutko oglądacie . Naprawdę jestem ciekawa Waszych opini ,co sądzicie o zmianach", "Dziękuję za uwagi ,są dla mnie ważne ze wzg zawodowych" - to do rozjuszonych obrońców nie pozwalających w sposób WYWAŻONY krytykować.

W dalszym ciągu nie rozumiem koncepcji urządzenia wnętrz :( - nie przekonuje mnie to, że elementem spajającym ma być kolor. To chyba trochę za mało. Jeden odcień zieleni nie zharmonizuje wnętrza z meblami i bibelotami z różnych bajek. Tym bardziej, że (bazując oczywiście na przedstawionych nam fotografiach), wcale nie jest tej zieleni tak dużo. Jak się widzi wnętrza urządzone eklektycznie, ale np. TYLKO w bieli, to OK, wygląda to interesująco. Tutaj ta koncepcja dominacji jednego odcienia wcale nie jest dla oglądacza łatwa do wychwycenia. W łazience na przykład. Podoba mi się pomysł zastąpienia kinkietów bardziej dekoracyjnymi, ale nijak mi te kryształy nie pasują do wierzby mandżurskiej i pojemników na kosmetyki w rustykalno-aptecznym stylu. :o Każda rzecz osobno - piękna, ale razem się gryzą, jak te babeczki od Lempickiej i od Muchy.

Ale tu mnie trochę zżarła zazdrość bo bym chciała taki parawan z samymi Lempickimi :lol:

I właśnie co mnie razi w tym mieszkaniu to fakt nagromadzenia PIĘKNYCH, naprawdę pięknych drobiazgów do tego stopnia, że przestają się człowiekowi podobać.

Ponieważ ostatnie zdanie jest chyba kompletnie niezrozumiałe, powiem tak: osobno cuda, na kupie - estetyczny bałagan (od razu przepraszam, bo zdaję sobie sprawę, że trochę nieładnie to ujęłam).

To, że cenię Klimta, Lempicką, Boscha, El Greco i basenowe obrazy Katarzyny Domańskiej nie oznacza, że ich bym koło siebie powiesiła (hehe gdybym miała nawet takie pieniądze, żeby sobie kupić :D).

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

witaj KAsiorku, mam pytanie , dotyczace kinkietow... :)

bylam na marszalkowskiej i troche mnie zalamal wyglad tych kinkietow z bliska, a mianowicie ta czesc kinkietu przylegajaca bezposrednio do sciany jest taka strasznie plastikowo srebrna, u Ciebie pewnie tego nie widac,bo masz zamocowane je tak jakby przodem,ale ja chcialam je zamocowac na bocznych scianach sypailni i wtedy to bedzie bardzo widoczne, ...

pytanie moje dotyczy czy moze cos z tym zrobilas , a moze widzialas gdzies jeszcze tego typy kinkiety???

pozdrawiam

Pola

Kasiorku

nie wiem dlaczego mój post zniknął :evil:

A napisałam, że byłam w szoku po przeczytaniu tego drugiego forum.

nie wiem Kasiorku czy zauważyłaś, że ktoś napisał tam post bardzo podobny do mojego, ale bardzo krytycznie i niemiło :-?

Mam nadzieję, że nie pomyślałaś, iż to moje słowa :(

Nie rozumiem tego - czy było to celowe ze strony tego kogoś?

W każdym razie to nie ja tam pisałam pod innym nickiem - przykre to.

Powodzenia Kasiorku w tej pięknej pracy.