Kasiorek 18.03.2004 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Księgowy wejdz proszę na ikonkę odpowiedz z cytatem w poście z zdjęciami i zobaczysz w jaki sposób wstawiłam zdjęcia Próbowałam to napisać ale zamiast teksty pokazuje się ikonka z krzyżykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 18.03.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 WitajBardzo ładne to Twoje mieszkanko. Najbardziej wpadła mi w oko łazienka z kabiną, ale pewnie dla tego, że planujemy podobny układ funkcjonalny i w związku z tym mam pytanie. Jakie są wymiary Twojej łazienki Kasiorku, bo cały czas się boję, czy aby na moim metrażu będzie takie ustawienie dobrze wyglądać? Miałabym jakiś punkt porównawczy.Pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 18.03.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Kasiorku! Przypominam sie!Prosze o pomoc w sprawie kratek wentylacyjnych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 18.03.2004 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Apia, niestety nie znam producenta,Kratki zamontowali mi wykonawcy,ja tylko ustaliłam telefonicznie jak mają wyglądać,a oni kupowali je w jaiejś hurtowni budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 18.03.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Ok, dzieki za chec pomocy:)))) Musze dalej szukac sama. A Twoje mieszkanie jest piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 19.03.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 No to już:Pokoj Karolinki:Wszystko wygląda jak z supermarketu, ponadto ściany niby w stylu angielskim, meble, żyrandol sam nie wiem jak to nazwać, nibystarodawnym? Podłoga już "nowoczesna". Łazienka jest chyba ze wszystkiego najlepsza, chociaż drażni "modna" mozaika/płytki na ścianach. Jakiego dobrego pisma nie otworzyć wszędzie tylko takie. Hol. Na ścianach raczej niczego odkrywczego, za to butelki na półeczkach, niby czego to jest atrapa i czemu ma służyć? Ozdobie? Czyz to nie sztuka dla sztuki? Salon. Widzę, że wszystkich zahipnotyzowała błyszcząca podłoga. Nie pasują do niej meble, do siebie także, a kolumna to już szczyt. Znów meble, żyrandol, wyglądają jak z Leroy... albo Ikei. Kuchnia. No to juz kompletna "Ikea". W dodatku ciąg kuchenny, albo jego brak. Chyba miał być, tylko jakby nieprzemyślany do końca. 30cm. blatu między lodówką a zlewozmywakiem i w ogóle jego brak między zlewozmywakiem a kuchnią całkowicie dyskwalifikuje to rozwiązanie. Za nimi za to 2m. pustego blatu. Nieporozumienie. Druga łazienka. Dwie umywalki - przerost formy nad trescią. Sam tak planowałem, do czasu rozmowy z kilkoma włascicielami takich rozwiązań. Metalizowany przycisk od spłuczki. Jak pryszcz na d... Nie znam się co? Ale burak ze mnie. Za to jaka przyjemność.Zapraszam do siebie wszystkich zainteresowanych, a zdjęcia opublikuję na stronkach jak tylko skończe tą swoją kiczowatą graciarnię. Nie będę chwalił się półproduktem.Bye! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 19.03.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Dołączam się ( w towarzystwie żony) do chóru zachwytopiejców... BRAWO !!! Już się cieszę na czas, kiedy z części murowo-elewacyjno-dachówkowo-okiennej przeniosę się do wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.03.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Artmedia!Czekamy z niecierpliwoscia!!!Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 20.03.2004 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Art Media sporo się napisałeś ale jeśli pozwolisz postaram się obronić moje pomysły 1. Pokój Karoliny,w dlaszym ciągu nie wiem dlaczego uważasz że wygląda jak z supremarketu.Wg mnie jest to pełny romantyzmu pokoik małej kobietki (wymaga jeszcze dopieszczenia)tapeta stylem dopasowana do mebli i odwrotnie.Podłoga jasna ,ale żeby zaraz nowoczesna? po prostu drewniana i to zależy od wystroju i umeblowania czy będzie miała charakter nowoczesny czy nie. Drażni Cię mozaika? Nie dałam jej dlatego że jest modna tylko zachwycił mnie jej wygląd.Zdjęcia tego nie oddają,ale z bliska wygląda jak małe kawałeczki różnego rodzaju drewna .A ponieważ w tym pomieszczeniu będzie drewniana sauna razem będą stanowiły udany zestaw Hol jeszcze "goły",butelki na półeczkach to moje hobby , i jest to dobre miejsce aby je pokazać i nie jest to żadna atrapa tylko zamknięcie korytarza,na końcu którego po drugiej stronie znajdują się drzwi .Dodatkowo podświetlona aby rozjaśnić tę część holu. Salon,tu muszę się z Tobą zgodzić meble nie pasują zupełnie bo są do wymiany.To poprostu pozostałość po ostatnim mieszkaniu.Ale przecież do momentu kupna nowych mebli muszę na czymś siedzieć Kuchnia ,czy tylko dlatego że jest prosta kojarzy Ci się z Ikeą? Nie wyobrażam sobie tam stylizowanych mebli rodem z Swarzędza,albo innych "mydełek". Wbrew temu co piszesz jest przemyślana i bardzo wygodna,wolałam mieć na stronie widocznej z salonu pusty blat niż np kuchenkę.Tego może nie widać ale kuchnia nie jest prostąkątna tylko ściana z oknem jest pod kątem mniejszym niż 90 st w stosunku do drugiej w zabudowie,dlatego taka kolejność szafek a nie inna Druga łazienka,dwie umywalki to nie przerost formy nad treścią tylko konieczność.Zawsze mieliśmy jedną i zawsze była kolejka rano (bardzo częso wychodzimy razem) teraz nie mamy problemu.Projektując zaspokajam swoje potrzeby a nie widzimisię innych.Metalizowany przycisk spłuczki jest taki sam jak baterie przy umywalkach i nad wanną i wykończenia szafki,więc bynajmniej nie jest pryszczem.I to chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.03.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Chyba się za bardzo przejmujesz?!? Przeciez ja sie zupełnie na tym nie znam. Po co się tłumaczyć? Nie podoba mi się. Ot co.Bye! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota619 21.03.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 ArtMedia, mnie też niezbyt podoba się mieszkanie Kasiorka - po prostu wolę inny styl, mniej sterylny, "cieplejszy". Bo choć, przyznaję, mieszkanie naprawdę robi wrażenie to źle bym się czuła w tym wnętrzu.I tu właśnie wyraziłam swoje prawo do przedstawienie własnej opinii. I tyle. A Twoja krytyka jest po prostu poniżej poziomu . Pryszcz na d...?!!! Pomyśl, jak byś się czuł, gdyby ktoś oceniając Twój styl urządzenia mieszkania użył takiego wyrażenia. Czy widzisz różnicę pomiędzy stwierdzeniem, "nie podoba mi się to i to", a "to wygląda jak przyszcz na d..."? I nie odpowiadaj, że to jest Twoje prawo, bo to bzdura. Zresztą - Twoja wypowiedź świadczy o Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 22.03.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Fakt. Jestem bezkompromisowym egoistą, który ma indyferencjalny stosunek do wszystkiego. W dodatku lubię trochę namieszać, pomanipulować i napsuć nerwów. Sprawia mi to przyjemność. Piszę co myślę i nie przejmuję się żadnymi uwagami. A jedyny sposób na mnie to zignorować albo wykluczyć. Tylko nie piszcie, po co się powtarzam... zignorujcie. Będzie ze mną spokój. Pa. Miłego powielania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 22.03.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Faktycznie dobra krytyka zawsze potrzebna. Natomiast jej forma - no cóż... każdy wie, wypadałoby zastanowić się głównie nad tym.Prawdą jest, że niemiło usłyszeć, że to do kitu a to nie nadaje się do niczego.Ale najważniejsze jest to, że osobie, która mieszka w danym domku czy mieszkaniu ono się podoba i dobrze się w nim czuje. A o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.03.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 A mi i tak się podoba, robi wrażenie. I na wielu osobach zrobiło wrażenie. A jeżeli chodzi o dwie umywalki w łazience to uważam, że jest to bardzo praktyczne rozwiązanie. Gdybym miała większą łazienkę, to też bym założyła dwie umywalki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 22.03.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Oj ArtMedia, troche się pogubiłeś w swoich wywodach, pokrętne to jak "woda w kiblu" uzywając twojej retoryki, a mnie się zwyczajnie wydaje że pozazdrościłeś tak wysokiego standardu wykończenia, takiej lokalizacji i takiego view z okna Kasiorkowi! Zazdrość jak widac jest strasznie niszczącym uczuciem...fe... Ja tez oczywiście zadroszcę, ale pozytywnie takich możliwości finansowych, podziwiam dobry gust właścicielki i serce mi rosnie, że i u nas w Polsce ludzie mają takie super wnętrza. P.S. I na reszie mało Ikei. Pomysł z własnoręcznie wykonaną kolumna -super, widac duszę inwestora, początkowo na zdjęciu myslałam , że to mozika w stylu Gaudiego czy Hundertwassera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 23.03.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Kasiorek Jesteś Wielka, ArtMedia jak sam stwierdził lubi bulwersować, (wypowiedzi świadczą o jego osobowości), ale Twój spokój i argumenty świadczą pozytywnie o Tobie. Widać, że wizja Twoich rozwiązań jest głęboko przemyślana i efekt jest bardzo dobry. Każdy wzoruje się na pewnych rozwiązaniach, czy to IKEA czy wiejska chata. Podejrzewam, że i ArtMEdia pokaże z czasem swoje osiągnięcia w zakresie projektowania wnętrz i nie uniknie krytyki (ale chyba nikt nie prześle ich w takim stylu jak On; chyba że dla odreagowania). Pozytywnym skutkiem jego wypowiedzi jest to, że możesz poznać opinie innych ludzi, którzy chętniej wypowiedzą się o Twoim gniazdku widząc "brutalną krytykę" czegoś co tak naprawdę jest ładne Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.03.2004 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 23.03.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Prosiłem, ignorować... Przyznacie, że staję się nudny, ale nie potrafię inaczej. W końcu mnie zamęczycie tym brakiem ignorancji. Nie pozwólcie, żebym tak beztrosko krytykował. Zignorujcie a zniknę z tego wątku "jak kamień w wodę". Obiecuję. Przynajmniej do czasu opublikowania swoich wnętrz. Oj ArtMedia, troche się pogubiłeś w swoich wywodach, pokrętne to jak "woda w kiblu" uzywając twojej retoryki, a mnie się zwyczajnie wydaje że pozazdrościłeś tak wysokiego standardu wykończenia, takiej lokalizacji i takiego view z okna Kasiorkowi! Zazdrość jak widac jest strasznie niszczącym uczuciem...fe... Nie zazdroszczę. Chyba odreagowuję swoje frustracje i nerwową pracę. Od pewnego czasu podobają mi się stare zapuszczone rudery. Okres, w życiu kiedy podobały mi się takie wnętrza minął ok. 6 lat temu, kiedy jeszcze nie miałem persperktyw... Ale trafne stwierdzenie. Jestem pokrętny jak woda w kiblu. Podoba mi się. ciach... P.S. I na reszie mało Ikei. Pomysł z własnoręcznie wykonaną kolumna -super, widac duszę inwestora, początkowo na zdjęciu myslałam , że to mozika w stylu Gaudiego czy Hundertwassera. Sama piszesz co myślałaś o kolumnie, więc miałem rację. Nie tylko ja odnoszę takie wrażenie. Tylko jakoś przewrotnie prawie wszyscy takie "małpowanie" uznają za coś pozytywnego. BTW: Co do krytyki, to zapewniam, że kiedy już opublikuję swoje wnętrza, to nikt nie przebije mojej własnej ich krytyki. Tylko proszę uzbroić się w cierpliwość. Jak woda w kiblu ciągle nie mogę zdecydować, w którą stronę zawirować w pewnych tematach. Jednak przy tych wszystkich "przymiotach" jestem słowny i punktualny jak szwajcarski zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 23.03.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 ArtMedia "małpowanie" po takich artystach jak Antonio Gaudi czy Hundertwasser uważam za wszech miar pozytywne! Jak dażyć to do najlepszych wzorców! Coś jest na rzeczy w tym pociagu do ruder, czy takich wnętrz nie do końca uładzonych i pięknych, bardzo podoba mi się faktura starego tynku, kafelki które wyglądają jak przetarte patyną czasu, kocie łby na podwórku, nie tylko to co pod linijkę jest piekne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex 24.03.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Kasiorku, prywatnie bardzo interesuje sie wystrojem wnetrz, sama zaprojektowalam calosc naszego domku, szafy, schody, sciany itd ALEmoj drugi dom, jesli kiedys stanie bedzie jedynie PODOBNY do Twojego mieszkanka, moze odrobine cieplejszy.W kwestii kuchni przyznaje racje ARTMedia.W salonie zdecydownie zmienilabym doniczki kwiatowe, moze cos w stylu tych kolumn?Niestety, ograniczenia finansowe zmusily nas do czegos innego, zapraszam do naszego domku, niedlugo dodam wiecej aktualnych zdjec. Nie zazdroszcze widoku, wspolczuje!!!PozdrawiamOla z Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts