milkawawa 11.06.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam mam taki pomysł aby na jednej ze ścian w salonie przykleić okleinę fornirowaną orzech amerykański. Do tej pory była koncepcja aby podłogę zrobić z jasnego gresu ale jednak stanęło na podłodze drewnianej. I tu moje pytanie, co na podłodze będzie lepiej wyglądało w kontekście tamtej ścianki w fornirze: deski orzech amerykański czy też jakieś jaśniejsze deski. No i druga sprawa: salon łączy się z kuchnią, a szafki też chciałam dać fornirowane orzechem amerykańskim. Jednocześnie podłoga ma być taka sama jak w salonie. czy nie będzie zbyt pstrokato? Wolałabym zachować jednolitość podłogi a nie robić w kuchni z czegoś innego niż w salonie. Co zrobić? proszę kogoś mądrzejszego o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netoperka 11.06.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam, Parę miesięcy temu miałam podobny problem.Po burzliwych dyskusjach i przykładaniu próbek forniru do ścian ostatecznie wybraliśmy takie rozwiązanie: podłoga - parkiet dąb naturalny, ściana fornir dąb bejcowany na wenge (drzwi również mam fornirowane dębem bejcowanym na wenge ciemny czekoladowy), kuchnia fornir wenge. Według mnie efekt jest całkiem przyjemny dla oka:).Pierwotnie na ścianie i w kuchni miał być orzech ale na dużych powierzchniach wydał mi się zbyt wzorzysty. Zdjęcie mogę podesłać na maila (nigdy nie wklejałam nic na forum i nie bardzo wiem jak to się robi).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 11.06.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 dzięki za odpowiedź, mogłabym prosić o fotki na maila? Cały czas zastanawiam się jak zrobić żeby wyszło dobrze i nie zbyt ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netoperka 12.06.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 hmmm..... jednak spróbuje wkleić zdjęcie ....to niemożne być trudne http://images38.fotosik.pl/901/147e5781e3eb6e3cm.jpg http://images45.fotosik.pl/924/8b5c0701bcef6b78m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts