tasek 12.06.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) witam kupilem betoniarke defro 170l pojemność użyteczna piszą ze ma 130l i mam teraz pytanie ile cementu sypać i ile mieszanki zwir-piasek 1:1 aby uzyskac beton ok b15 i b20 prosze o pomoc ja sypałem 1,5 worka cementu 25kg i 33 szufle mieszanki (z takiej proporcji wylałem płyte na taras i fundament bramy przesuwnej ale kilka osób twierdzi ze to zła proporcja Edytowane 12 Czerwca 2011 przez tasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 12.06.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Dwie taczki budowlane - jeden worek wychodzi około B10 do B15 w zalezniości od żwiru, dwa worki na dwie taczki to ponad B15, B20 do osiągnięcia z dobrym kruszywem,w realnych warunkach nie jest to mozliwe. 130 l to około dwie taczki, jezeli wychodzi Ci wiecej to zwiększaj proporcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts