goga 07.03.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Czy próg pod drzwi zewnętrzne ma być montowany na wylewce czy dopiero po położeniu płytek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 07.03.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Czy próg pod drzwi zewnętrzne ma być montowany na wylewce czy dopiero po położeniu płytek ? jakie drzwi i jaki prog ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 08.03.2004 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Drzwi Gerda SX, próg oryginalny 3 cm grubości. Chodzi o to czy próg powinien być zamontowany bezpośrednio na wylewce, a płytki w wiatrołapie mają się z nim stykać czołowo, czy najpierw należy położyć płytki, a dopiero na nie próg. W każdym z wariantów ościeżnica drzwi będzie na innej wysokości, a jestem właśnie na etapie montażu drzwi i muszę podać na jakiej mają być wysokości w stosunku do wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 08.03.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 IMHO to zależy od Ciebie Ja zrobiłem tak, zeby próg był o 0,5 cm powyżej poziomu płytek. Za wysoko niebezpiecznie dla zebów a na równo jakoś mi się nie widziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.03.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Drzwi Gerda SX, próg oryginalny 3 cm grubości. Chodzi o to czy próg powinien być zamontowany bezpośrednio na wylewce, a płytki w wiatrołapie mają się z nim stykać czołowo, czy najpierw należy położyć płytki, a dopiero na nie próg. W każdym z wariantów ościeżnica drzwi będzie na innej wysokości, a jestem właśnie na etapie montażu drzwi i muszę podać na jakiej mają być wysokości w stosunku do wylewki. jak otwierane na zewnatrz czy wewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 09.03.2004 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Drzwi są otwierane na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 09.03.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 jesli na zewnatrz to moze byc zamontowany po plytkach, nalezy zostawic dylatacje w celu oddzielenia progu od plytek, najlepiej silikonem w kolorze fugi na plytkach. wysokosc zamontowanych drzwi otwieranych na zewnatrz nie ma znaczenia dla wysokosci polozenia plytek ( oczywiscie bez skrajnosci +- 1 cm ) w odniesieniu do progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts