milak 12.06.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Witam, Czy ktoś orientuje się w jakiej odległości można budować od linii brzegowej jeziora. Szukałem na google, ale konkretów nie znalazłem... Także pytanie dotyczące budowy domu bez pozwolenia, a tylko z zgłoszeniem. Czy to jest 35m2, poza obszarem zabudowanym, czy też 25m2. Nie jestem pewien, czy 35 dotyczy działek ogrodniczych, czy tyczy także prywatnych nieruchomość... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 12.06.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Praktycznie to możesz wykorzystać jezioro i zainstalować na nim pływający domek, więc jak widać na twoje pytanie może być wiele różnych odpowiedzi. Nad jeziorem ja bym się jednak nie odważył budować. Jak woda blisko to może się zdarzyć, że wstając z łóżka w nocy wpadniesz do wody ze swojego jeziorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciepły 12.06.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Nie przypominam sobie, żeby istniały jakieś przepisy dotyczące odległości od jeziora. Kwestia granicy Twojej działki. Aczkolwiek ja bym nie ryzykował - problemy z wodą w gruncie nie najeżą do najprzyjemniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 12.06.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Nie ma przepisów odnośnie budowy przy jeziorach, stawach, tamy też robi sie w wodzie, kwestia tylko zdrowego rozsądku. Jest to 35 m2, dotyczy wszystkich działek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 12.06.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Nie ma przepisów odnośnie budowy przy jeziorach, stawach, tamy też robi sie w wodzie, kwestia tylko zdrowego rozsądku. Jest to 35 m2, dotyczy wszystkich działek, Najgłupsza odpowiedz jaką widziałam na tym forum Budynek mieszkalny bez względu na powierzchnę wymaga uzyskania pozwolenia na budowę. Odległość od linni brzegowej określa MPZP lub tez decyzja wzizit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts