PusiaKssawery 24.10.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 My mamy glebogryzarkę, kupiliśmy ją już jakiś czas temu. Bardzo ułatwia pracę, szybko cała robota jest zrobiona. My też kupiliśmy glebogryzarkę. Trzeci sezon ją posiadamy i jest to jeden z lepszych zakupów "ogrodowych". Przy dużym ogrodzie lub zakładaniu nowego - rzecz godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajewiczka 07.01.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Przydaje się też przy zakładaniu trawnika i ogrodu warzywnego. Jeśli planujemy zająć się ogrodem "na poważnie" to jak najbardziej warto kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrodolandia 12.01.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Dwa ary to nie dwa hektary Uprawione - kobieta w ramach fitnessu da radę. Przynajmniej ja tak robię. Na wiosnę - ruszasz każdy mięsień w ogrodzie, bez dwóch zdań. Czasem potem ledwo łażę, ale mam satysfakcję, że sama dałam radę i mam jak chcę. Raz wynajęłam kogoś do skopania ogrodu i niestety, to była okrutna fuszerka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 17.09.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Zastanawiam się nad ogrodem warzywnym? Ziemi mam dosyć ... tylko czy w tych czasach ktoś takie ogródki utrzymuje, bo naprawdę nie widuję... wygodniej jest kupić warzywa i owoce niż się bawić w sadzenie, pielenie, podlewanie, kompostowanie i przekopywanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 ja mam własne pomidory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 17.09.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Oj tam... tylko pomidory, a jakaś sałatka do kanapek, albo ogóreczki, albo marchewkę do schrupania prosto z ziemi jak przed laty (wielu) bywało, fasolkę, bub, groch... no znajdzie się trochę produktów do wyhodowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2015 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 tylko pomidory mi sie chce. No i zioła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.09.2015 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 .. wygodniej jest kupić warzywa i owoce niż się bawić w sadzenie, pielenie, podlewanie, kompostowanie i przekopywanie ... Wygodniej - no ok, ale czy smaczniej?? Kupne nigdy tak nie smakują, zwłaszcza pomidory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC4 18.09.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Najwygodniej to jest uprawiać w warzywniaku buraki,kukurydze cukrowa,koperek,jakąś pietruszkę na natkę albo kolendrę,fasolka szparagowa jest bardzo łatwa w uprawie ale trzeba ja zebrać w odpowiednim terminie bo inaczej poprzerasta i stanie się łykowata.Wszystko proste i mało wymagające.Jak się wszystko dobrze rozplanuje to poza burakami nawet nie trzeba nic przekopywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol_Wa 21.09.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Glebogryzarka to jest najbardziej odpowiednie rozwiazanie. Kumpel ostatnio kupil i w ogrodzie porobil wszystko bardzo szybko. Poza tym ja tez marze u siebie na chacie o ogrodzie warzywnym, gdzie wszystko bede mial od siebie, pare krzaczkow tego, troche tamtego - cos wspanialego Szkoda tylko, ze nie mam az takiego zaciecia ogrodncizego jak moj ojciec na przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinkoo 30.11.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 A podpowiedzcie mi co jest najłatwiej uprawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczekpau 28.12.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Po pierwsze jak duży masz ogród? A po drugie, wyszukaj w google jakie warzywa sadzić obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 14.01.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Planujemy tunel w ogrodzie na pomidory, chciałabym także paprykę. Podobno nie powinno ich się siać obok siebie, ale nie znalazłam nigdzie potwierdzenia takiej tezy. Słyszeliście coś na ten temat? To są moje dwa ulubione warzywa, a dwóch oddzielnych tuneli w ogrodzie nie postawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 01.03.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Planujemy tunel w ogrodzie na pomidory, chciałabym także paprykę. Podobno nie powinno ich się siać obok siebie, ale nie znalazłam nigdzie potwierdzenia takiej tezy. Słyszeliście coś na ten temat? To są moje dwa ulubione warzywa, a dwóch oddzielnych tuneli w ogrodzie nie postawię Nie wiem, ale w tamtym roku miałem obok siebie w foli, a praktycznie to w siebie wrastały . Rosły jak szalone, zarówno pomidory, papryka i papryczka chili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 15.05.2019 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Zastanawiam się nad ogrodem warzywnym? Ziemi mam dosyć ... tylko czy w tych czasach ktoś takie ogródki utrzymuje, bo naprawdę nie widuję... wygodniej jest kupić warzywa i owoce niż się bawić w sadzenie, pielenie, podlewanie, kompostowanie i przekopywanie ... Ze swojego ogrodu masz bez nawozów sztucznych i bez oprysków chemicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zepp_jk 21.05.2019 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Ze swojego ogrodu masz bez nawozów sztucznych i bez oprysków chemicznych Poczekaj, jak coś ci wyrośnie... Też kiedyś tak myślałem, mam trochę krzewów i drzewek owocowych, i co chwilę albo mszyce wchodzą, albo rdza na gruszy czy inny grzyb, albo gąsienice zjadają listki, a zaraz owocówki śliwkóweczki ruszą i trzeba coś zrobić. Trawnik, też trzeba dosilać, więc bez chemii albo nie urośnie, albo sama natura zeżre/zniszczy. Tak wiem, są metody ekologiczne, ale i kłopotliwe, i nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terry666 15.10.2020 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Radzę użyć kultywatora, chociaż jeśli obszar jest mały, możesz kopać łopatą. Moja babcia mieszkała na wsi i częściej po prostu kapała łopatą lub grabiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wincentyzet 19.04.2021 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Myślicie, że tunel folliowy albo PCV to dobry pomysł na warzywa? Planuje w tym roku Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Greengaz reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matiś1719517621 20.04.2021 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 własny ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.04.2021 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Myślicie, że tunel folliowy albo PCV to dobry pomysł na warzywa? Planuje w tym roku Tunel po 2latach sie rozp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts