Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Scianka oddzielajaca kuchnie

Recommended Posts

Witam !

Mam pokoj z aneksem kuchennym , kuchnia jest jakby schowana tak ze gdybym mial jakas sciane to bardzo ladnie by mi oddzielilo pokoj.

Czytalem o scianach przesuwnych , ale raczej chodzi mi o taka wersje z materiału zeby tylko zaslonic kuchnie na jakis roletach?

Co polecacie ? Moze ktos mial podobny problem?

Prosze o rady pozdrawiam !

system panelowy gdzie do sufitu masz przymocowana szynę z torami (ilosc w zaleznosci od ilosci paneli z materialu - na co ma wplyw szerokosc 1 panelu) material jaki zastosujesz to juz rzecz gustu zaleta szybkosc odizolowania sie od innego pomieszczenia lekkie bez specjalnej potrzeby stawianaia czegos wiekszego. Minus - niestety zapachy odglosy z tym musisz sie liczyc.

nie nie zadna zaczepy u dolu zadna rzymska roleta, jezeli juz isc w tym kierunku to zastosowac zaluzje opuszczane ich ciezar bedzie na tyle znaczacy ze nie beda latac! W systemie panelowym u dolu materialu jest obciaznik ktory dociazy na material, ale lepiej wybrac sztywny i po klopocie.

To co moge podpowiedziec to ewentualnie cos w stylu parawanu tylko ze sztywnego nie skladanego czyli dajmy na to rama drewniana ze szczebelkami imitujacymi otwarta zaluzje podobnie jak okiennice, lub pod delikatnym katem aby swiatlo ograniczyc - uzyska sie wiekszy komfort odizolowania pomieszczen :)

• 2 weeks później...