RemonciaŻ 13.06.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 (edytowane) Witam! Mam pytanie dotyczące izolacji i ocieplenia ścian piwnicy. Piwnica jest zagłębiona w gruncie mniej więcej do 3/4 wysokości pomieszczenia. Chcę ściany piwnicy odkopać i zaizolować izohanem lub podobny produktem, a następnie ocieplić styrodurem. Do jakiego momentu mam odkopać ściany piwnicy ? Aż do ławy fundamentowej (która wystaje nieco poza obrys ściany - jest taki schodek) i jeszcze kawałek? Czy tylko odsłonić ławę i dalej już nie kopać ? Oczyścić ścianę (jest pokryta podobnym preparatem - taka czarna, intensywnie waniająca maź), zasmarować, ocieplić i zakopać ?Czytałem też, że powinno się odkopywać ściany odcinkami maksymalnie 3 metrowymi, a ostatnio widziałem jak okopali blok dwupiętrowy długości ok. 30 metrów na całą długość ściany ? Jak to się powinno zrobić, żeby mi się dom nie rozjechał ?Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwca 2011 przez RemonciaŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RemonciaŻ 28.06.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Podnoszę pytanie. Czy ktoś w wolnej chwili mógłby mi udzielić odpowiedzi ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KMB projekt 28.06.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 zachęcam do kontaktu telefonicznego lub mailowego odpowiemy szczegółowo na pytanie, tel.kom: 510 767 041 email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts