Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom do wynajęcia - czy warto ?

Recommended Posts

Witam

Chcę wynająć dom, czy to dobre czasy dla wynajmującego, kto ma większe prawa ja czy lokator ? Może ktoś z Was wynajmował dom ? Podpowiedzcie na co zwrócić uwagą, komu wynająć domek a kogo omijać szerokim łukiem/

Dom wybudowałem dla siebie, włożyłem w to wszystko trochę serca, no ale cóż życie :)

pozdrawiam

Edytowane przez kamatsu

• 2 weeks później...

Rozważ sprzedaż.

Wybudowałeś nowy ładny dom ale niestety dom się zużywa i niszczeje z upływem czasu zwłaszcza jeżeli w grę wchodzą dzieci. Z lokatorami jak z ruletką i na prawdę nie wiadomo kogo możesz trafić. Nowe wnętrze może szybko ulec degradacji... Przykro mi to stwierdzić ale jak ogień unikaj samotnych matek, kobiet w ciąży itp. Będziesz miał na prawdę ciężki orzech do zgryzienia jak się dowiesz, że eksmisja może być nie możliwa.

Sprzedaj ten dom, pieniądze wrzuć na lokatę do banku a pozbędziesz się problemu. Może się okazać, że więcej straciłeś wynajmując ten dom, który z czasem straci wartość i trzeba będzie przeprowadzić remont a nie daj boże jak lokatorzy nie będą płacić czynszu albo wynajmu.

Weź kalkulator w rękę. Średnią cenę wynajmu w regionie, zapotrzebowanie na takie nieruchomości na lokalnym rynku. opłaty za dom, średnią utratę wartości i zastanów się czy gra jest warta świeczki.

• 2 weeks później...