aniaitomek 13.06.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam wszystkich, czy ktoś ma doświadczenie z likwidacją okna dachowego. Czytałam mnóstwo na forum, ale tyle wariantów jest, że głowa mała. A ja konkrety lubię Po paru miesiącach mieszkania, doszłam do wniosku, że okno: 1. jest zbyteczne, mam w pokoju oprócz niego 3 szt. zwykłych okien na innej ścianie 2. muszę je myć, ptaki kupy walą, brzydki widok jak się budzę 3. i najważniejsze....jak się go pozbędę, to będę mogła zaaranżować pod skosem garderobę! ZDJĘCIA w załączeniu. Ale nie wiem, czy bezpieczniej jest takie okno zostawić na lata, tak jak jest, zamykając je np. płytą karton-gips z dwoma, trzema otworami wentylacyjnymi (jeśli potrzebne), która to płyta będzie jednocześnie wnętrzem szafy garderoby. Czy też... usunąć okno całkowicie dając w tym miejscu oryginalne dachówki, która to opcja bardziej by mi pasowała, bo płaszczyzna dachu byłaby wówczas jednolita a przez i domek mój ładniejszy. Warstwy w przekroju: Dachówka, łaty i kontrłaty, folia paroprzepuszczalna, 25 cm wełny, folia żółta, płyta kartonowo-gipsowa. Czy ktoś może określić, jaki koszt się z takim przedsięwzięciem wiąże, okno 50 cm na 120cm? No i czy technologicznie jest to wykonalne dla średniosprawnej ekipy dekarskiej, żeby ciała nie dać i z grzybem, zaciekami i co tam jeszcze bywa nerwów nie mieć. na co uwagę zwrócić? Bo mi się tak czasami taka operacja z usunięciem oka (tfu!) kojarzy. Pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.06.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Zadaj to pytanie w dziale "Dachy", bo mimo iż to okno, to jednak praca dla dekarza i wykończeniowca.A wracając do okna.. Czy na pewno jego likwidacja jest taka konieczna? Ptasie kupy? Zasłoń roletką. Wypada umyć? Jak ptak narobi na blachę, to też widać i jakoś nikt nie biegnie na dach, by to szorować. W garderobie jak nic przyda sie naturalne światło i możliwość wietrzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts