kristoferes 14.06.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Witam. W projekcie budowy mam ocieplone skosy poddasza z 10 cm styropianu. Chcę to dodatkowo ocieplić jeszcze wełną mineralną o grubości 10 cm miękką kładzioną między krokwie. Wylewka zabezpieczająca styropian ma być z siatką z włókna szklanego. Warstwy na skosach licząc w kolejności od dołu byłyby następująco:1. cegła K32. folia paroizolacyjna3. styropian 10cm4. wylewka z siatką5. wełna mineralna między krokwiami6. Folia paro-przepuszczalna.Mam pytanie z czego ma być ta wylewka. Czy wystarczy piasek + cement + plastyfikator, czy musi być jeszcze coś? lub czy najlepiej jakaś gotowa zaprawa w workach? Czy i jakie dodatki uplastyczniające? Kąt nachylenia skosów 45 stopni. Styropian będzie również na podłodze w strychu. Jeżeli będzie to wszystko przykryte siatką z wylewką to po skosach trzeba dodatkowo łapać styropian klejem albo kołkami do k3, czy można z tego zrezygnować? Edytowane 14 Czerwca 2011 przez kristoferes uzupełnienie o mocowanie styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts