Gerdek 14.06.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam ,Otóż mam takie pytanie natury technicznej - muszę wymienić klamkę w drzwiach , drzwi są drewniane jednak jest kilka problemów . Po pierwsze drzwi mają ogromną dziurę w środku ( w drewnie ) co powoduje że cała instalacja klamki ,,wisi " na jednym gwożdziu na górze ( gdzie o dziwo drewno się ostało , co powoduje z kolei bardzo ciężkie zamykanie i otwieranie ( w trakcie naciskania cała instalacja lata w góre i w dół przez tą ogromną dziurę . Moje pytanie jest takie : Jak można wypełnić i czym ową dziurę w drzwiach żeby nowa klamka się trzymała sztywno oraz żeby w przyszłości ową klamkę można było wyjmować i wkladać tzn jest to mieszkanie wynajmowane i nie mam zamiaru ,,ulepszać " tej rzeczy na wyrost , więc jak się już będę wyprowadzał to chciałbym zabrać klamkę ze sobą spowrotem .Z kolei wynajmodawca nie ma obowiązku mi tego naprawić a ja nie mogę tego tak zostawić ponieważ pokój byłby non stop otwarty a to nie wchodzi w rachubę . Dziękuje za rady jestem studentem i mam małe doświadczenie w ,, naprawach " Pozdrawiam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 14.06.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 to może zamiast wypełniać dziurę wstaw sobie po obu stronach kwadratowe blaszki np 15x15cm, ściagnij je czterema śrubkami, i na tym zamontuj klamkę/zamek - nie wiem czy możesz te drzwi przewiercić, miałem tak na budowie, trzymało się solidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts