mania1220 06.04.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 KAWAL........ caly opis mojej pogody......pytanie mam jedno - gdzie te ku***** koty??? bo brakuje mi ich do obrazka :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.04.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 u mnie lata 8 własnych i 5 dochodzących, mogę ci kilka wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 czyli Emi masz chór na 13 głosów .............. miałków??? Pusia, to chyba przez samo pochodzenie pod chór aleksandrowa może się podpiąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2016 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Emi - ile masz kotow.......??? dziewczyny, nie wiem czy moja gabka dotrze do piatku, a pozatym nie chce mi sie czekac, siedze bezczynni, wiec kupilam dzis gabke w sklepie, a ta co przyjdzie bedzie na drugi zaglowek - zabieram sie zaraz za niego . Po drodze tez odebralam stolik nocny , za przyslowiowe 10 zl. Zdarte jak diabli ale drewno wiec pikus, a ze mlody jak lustra - pozabieral mi wszystkie stoliki tez, trzeba bylo cos kupic. Oczywiscie Manius by nie przezyl jakby nie zapozowal do zdjecia http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9752_zpsmsoffdex.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/IMG_9754_zpsclhnbtx4.jpg pikne uchwyciki dobra, ide na kawe i zabieram sie za zaglowek, u mnie mloda godzina, Wy pewno juz spicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.04.2016 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 zanim sie skrzywicie ze takie paskudztwo kupilam, wklejam co z niego chce zrobic, bo ten plan byl juz dawno - na wypadek gdybym normalnych nie kupila (bo sa cholernie drogie) http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/enhanced-12011-1430422652-11_zps26mwqgis.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/enhanced-2699-1430344735-1_zpsesdewsd8.png http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/Add-Legs_zpsbtr7au8e.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/99901c5f61c8931b9a30ab5641e0e6f7_zpsfx6eoj81.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/ottoman/1BlackBedtables1_zpscanjffhw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.04.2016 03:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 mam nozki do stolika zamiast kupowac same nozki kupilam na lokalnych stoleczek. I wynioslo mnie 90% taniej niz za same nogi - sprytnie nie??? Fajny jest ale nie bede uzywac, bo do czego. Lustro pomalowane fatalne....ale ZDJECIe dochodzi 12 w nocy wiec kijowe swiatlo. W kazdym badz razie srebro przy granacie bedzie wygladac extra. Zrobilam tylko troche zaglowka bo najpierw sasiedzi sie zwalili jak zaczelam gabke nakladac, a potem jak poszli bylo poznawo, o 9 wieczorem pojechalismy stoleczek odebrac. Tak wiec 3 rzadki i ide spac. Jutro musze guzikow natluc bo za malo zrobilam, mialam dzis robic z mysla ze bede zaglowek robic w piatek a ty kit, zaczelam dzis...wstane i biore sie do roboty i bedzie skonczone. Zapowiedzialam tylko M ze maja jesc na miescie - obiadu nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 07.04.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) I jak zwykle wcale nie jestem zaskoczona-lustro wyszło ślicznie;). Maniu, kolejny projekt i znowu strzał w dziesiątkę. A stolik wcale nie jest brzydki. Myślę, że przy Tobie trochę się wszystkie już wyrobiłyśmy i możemy sobie wyobrazić co z tego można zrobić. A przy Twoich zdolnościach to jak zwykle cuda.Szkoda, że nie masz co zrobić z tym stołkiem, bo też jest ciekawy. A może jeszcze coś wymyślisz., może do sypialni, w granacie i srebrze... A i tak Maniek najładniejszy:wiggle: Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez SylwiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.04.2016 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Sylwia tak jak go wczoraj przywloklam pomyslalam ze szkoda szkieletu. Granat material, czarne drzewo i srebrne aluminiowe nozki - taki pomysl mialam . Albo go sieknac calego na srebrno, znaczy nozki aluminiowe a drewno na srebrno tez. Pokombinuje. I wciepie go do Granatowego jako dekoracje. Jak male przyjada moga po nim sie spindrac na lozko a nawet siedziec na nim przy lawie, tylko wyzsze nozki wezme. Poki co dzis rano M przypasowal mi nozki do stolika przed praca - pasuja idealnie Za niski byl, rowny z lozkiem, a ja chce wyzszy. No i za nudny i jakis niedorobiony bez nozek. Isc kupic nie sztuka, takie przerobki lubie bo niepowtarzalne. Innego cos. Bede szukac jeszcze cos do mojej sypialni. Lubie swoje stoliki ale sa tak naprawde do salonu czyli sa nizsze. W porownaniu z lozkiem. Tak jak sobie klikniecie w google "4 the love of wood" to tam duzo takich przerobek pokazanych. Szukam jeszcze takiej komodki do mojej sypialni, w miejsce miedzy oknami - jest wysokie a waskie i bym miala na czym trzymac moje perfumy bo w lazience nigdy nie trzymam. To sa komodki na bielizne. Podobne sa na bizuterie ale sa nizsze duzo. ide tluc guziki, mam ich jeszcze 11 do zrobienia i to syzyfowa praca, material bardzo gruby i zle sie robi, wypadaloby by miec specjalan maszynke a ja nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 07.04.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Taką miałam nadzieję, że go zostawisz. Komódka też superaśna. Miłej pracy http://emotka.net/emots/h/cisza.gif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.04.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Biorę Mańka w objęcia i idę spać. Wpadnę w depresję, Mania, niespożyta energio, ja przestaję nadążać za Twoimi projektami Dzisiaj byliśmy w firmie oddać do chromowania zderzaki i jakieś części do starego auta. Nie wiem czy mam sprzedać jedną nerkę czy iść na żebry? Te kawałki metalu będą kosztowały połowę ceny auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.04.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam 8 cudnych kotków, 5 czarnych i 3 szylkretowe księżniczki, rasy dachowej Mieszkają na dworze, bo wszyscy mamy mega alergie na koty, w domu z taką ilością byłoby wesoło, już kilka daje popalić kiedyś Ci o nich opowiem CIekawa jestem co wykombinujesz z tej szafeczki, śliczna jest, muszę moje obejrzeć, może da sie im nóżki dorobić, bo i tak w pierwszej kolejności wylatują z sypialni, potrzebuję tam coś lżejszego, mam zwalistą szafę i zwaliste łożko a do tego zwaliśte szafeczki też pomyślałam, żeby na srebno psiknąć to lustro, Masz jakaś fajną srebrną farbą??? Mnie się marzy taka srebrna co utworzy jednolitą taflę. U mnie do granatów i szarości mam mosiądz i też fajnie się komponuję, ogólne granat do każdego metalu pasuję Mania u nas takie maszynki do guziczków kosztują po dychu, chyba kupię i Ci wyślę, nie mogę patrzeć jak się męczysz Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.04.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Mania możesz zerknąć, gdzie Twoja maszyna do szycia jest wyprodukowana? podaj też dokładnie model. Może zacznę powoli badać temat, mąż coś ostatnio wspominał, że miał mi maszynę kupić, trzeba kuć żelazo poki gorące chociaż po drodzę mam kilka wydatków większych - typu pralka i suszarka, piekarnik i inne tego typu drobiazgi Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.04.2016 02:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Zaczne od tego: sasiedzi sprzedaja dom i sie wprowadzaja do corki, bo jemu juz sie pracowac nie chce. Dzis byl pierwszy dzien wizytacji, wiec od 9 rano u mnie siedzieli , poszli przed 10 w nocy i dostalam text ze do okolo 12 w nocy, bo maja juz 3 oferty. Jestem wykonczona. Nic przy nich nie robilam oprocz kilku kaw, ale sam fakt ze ktos mi tyle w domu siedzi mnie wykancza. Jesli nie przyjma zadnej oferty dzis to do konca niedzieli, bo w sobote jest oficjalny Open House - ze jeszcze ludzie z ulicy moga wejsc. No i przez to i ja bede wymeczona bo u mnie beda caly czas. (nierozumiem dlaczego corki z maja ich dwie nie daly im kluczy do swoich domow?) no ale....zrobic cos jak ktos siedzi to masakra, mimo to robilam na ile moglam. Zaglowek skonczylam...znaczy musze jeszcze popracowac nad zakladkami ale juz sily nie mialam. Zle zdjecie zrobic noca wiec narazie jest jak jest - w calej okazalosci pokaze jak zrobie sypialnie bo wtedy bedzie efekt. Zaslony granatowe dzis przyszly tez. Teraz by sie biala posciel sprzydala bo ladnie przy granacie...GUESS WHAT..ODDALAM MLODEMU I POSCIEL I POSZWY I NAWET BIALA NARZUTE Glupia ja nie?? bo nie wpadlam wtedy na to. Za pozno, trudno. Stolik nocny dostal nozek suszy sie, dwie warstwy podkladowki nalozone. Rano pryskam farba, czarna satynowa - ma sie rozumiec Rustoleum wszystko. Co do guzikow - mam reczna "oblekarke" i diala tak: niestety mam profesjonalne guziki ktore tez wlaza do tego gowienka bo sa snatnardowe rozmiary guzikow - ale sa troche inaczej zrobione, do moich guzikow potrzebuje tego: a zdjeciu i tak lysa pokazana, do tego sa jeszcze formy. Ta oblekarka jest droga a nie bede wydawac zeby zrobic dwa zaglowki pare stowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.04.2016 02:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Srebrna farba - zawsze uzywam rustoleum. Maja kilka, zalezy jaki chcesz efekt. Nie wiem ile macie rodzajow w Polsce. Na gladkie uzywam tej - ona jest w totalnie innej butelce i najblizej srebra maluje , na duzej powierzchni wychodzi prawei jak chrom - testowalam inne (firmy tez) zadna tej nie pobila [ATTACH=CONFIG]352286[/ATTACH] ta tez teraz malowalam lustro, niestety jest noc i zdjecia juz ladne nie wygladaja, na lustrze w korytarzu pstryklam w zblozeniu, ale ze noc - nie chce ladnie wyjsc duza czesc a odbija prawie jak lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.04.2016 02:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Mika zabawa w zebraczke - stawiam na to Jak to moj szwagier mowi - zawod na Pande - czyli Pan Da... A co uzbierasz zakitraj I znowu nici z sukienki? ehhh...niektore hobby sa drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.04.2016 03:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Na ostatek Janome... Janome to japonskie maszyny. Fabrykuja je u siebie w Japoni, w Tajwanie i Tajlandi. Moja jest zrobiona w Taiwanie. A pamietacie Armageddona...? ...." American components, Russian components, ALL MADE IN TAIWAN!..." LOL.........czesto to mowie ale zamiast Taiwanu uzywam CHINA A na serio.... Mojego modelu sa dwa modele: po lewej normalna wersja, po prawej ta co ja mam czyli SPECIAL EDITION. Widac roznice w kolorach na pierwszy rzut oka, moja ma niebieskie tlo na guzikach i na nalepce. Janome Horizon Memory Craft 8200QC Ale jesli chcesz jak moja to trzeba dodac ten Special Edition. Czy sie roznia? troche. Ale akurat tym na czym mi zalezalo, wiecej sciegow to pestka i tak 80% sie nie bedzie uzywalo, ale ma kilka wiecej funkcji plus szyje szybcie (na minute normalna ma jakies 800 + sciegow a Special Edition 1000. Mi na tym zalezalo. Oczywiscie mozesz sobie kupic wyzszy model Horizon Memory Craft 8900QCP ale zaplacisz 2 tys wiecej , a juz ta moja super tania nie jest. Nie mysle ze warto. Porownalam i nie ma nic co by mnie interesowalo wiecej. Wiecej sciegow?? a kto je wszystkie uzyje? predkosc jak moja second edition i to co dolozyli wiecj - nic potrzebnego. To 2 tys lepiej na cos innego poswiecic, np kuchenke Np Skyline 7 ktora jest modelem nizszym od mojej ma jeszcze wiecej sciegow, ale np ramie do szycia ma mniejsze i polowy funkcji co Horizon nie ma. A np duzo tansza 1600P-QC leci 1600 sciegow na minute ale ona tylko prosto szyje. Musisz poczytac, poszukac, porownac i sie zastanowic. Z przykroscia tylko stwierdzam ze faktycznie Janome podnioslo ceny. Wywindowaly tak do gory ze szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 08.04.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Mania mam ogromna prosbę o fotorelację z tapicerowania zagłowka Mam w domu stare łózkoi też chciałam je otapicerowac ale jakoś nigdzie nie znalazłąm jak to zrobic żeby została ta drewniana rama zagłowka Musisz mi to jakoś opisac a najlepiej pokazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.04.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 dzięki Mania za maszyny. zerkałam u nas jest zwykła za 4,5 tyś i ta droższa za 6,5 tyś, nie ma tej specjalnej edycji, z tego co na szybko patrzyłam. Po patrze na nie co tam mają za funkcje. Kurde muszę takie hobbystyczne rzeczy brać rozsądnie, na wyrost, żebym nie żałowała jak z mikserem, od 5 lat sobie pluje w brodę, i mam już obiecanego drugiego lepszego. Miałam zazdrostkę jak przetłumaczyć mężowi, że potrzebuje drugi mikser planetarny , na szczęście sam stwierdził, że przydałby się Ogólnie zadowolona jesteś? ceną chyba mogę się nie martwić, na firmę najwyżej kupię, prawie 50% ceny mogę odpisać sobie od podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.04.2016 00:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Kasia - robilam zdjecia, znaczy zaczelam ale jak sie mi sasiedzi na glowe zwalili zapomnialam o robieniu jak konczylam.Ale bede robic drugi jeszcze niedlugo - tylko skoncze stolik . Jak poczekasz to pokaze.Ale w skrocie - taki zaglowek z wystaaca rama sie robi identycznie jak krzesla badz sofki z rama, a i taka sofke robilam i krzesel od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.04.2016 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Emi, model ktory ja mam widzialam ze jest w UK. Oczywiscie ze mozesz kupic ta za 6. Powiem tak: dobrej krawcowej i zwykla maszyna wystarczy, bo same nie szyja te maszyny, trzeba umiec szyc Kupienie Janome z gornej polki (bo te sa z gornej, bo Janome ma mase nizszych modeli) nie jest niczym innym jak bycie snobem I chociaz zajelo mi kila dobrych lat na planowanie to i tak ja kupilam snobistycznie. Serio. Moj Singer nadal go mam i nic mu nie brakuje i tak samo szyje. Scieg to scieg, kazda maszyna zszyje. Zajelo mi miesiac zeby sie zastanowiec ktora chce, czy ta moja Special Edition czy ta wyzsza 8900. Po miesiacu doszlam do wniosku ze nie ma sensu. Roznica miedzy moja a podstawowa wersja jest duza, ale miedzy moja a 8900 praktycznie zadna. Paredziesiet sciegow wiecej, wyswietlacz pare cm wiekszy i operowany kolkiem, wiekszy pedal (moge sobie zmienic u siebie ) i stolik przedluzka wliczony w cene (ja sobie musialam kupic), dostawka do utrzymania materialu w ryzach (sama sobie dokupilam za grosze). Same te roznice nijak sie maja do roznicy w cenie. Bajerowanie konsumenta. A ja przeplacac nie lubie. Stolik dokupilam, Pedal nie chce wiekszego, wole normalny bo mam wieksza kontrole. A sciegi? Na mojej mam 240 wliczajac 7 roznych na guziki ktorych w ogole nie uzywam bo ciuchiw nie szyje. Nie uzywam bajerowych sciegow bo do czego? jakies kwiatuszki, lodeczki, psy i koty - serio. Nie moja bajka. Prosty, zygzak, overlock - tyle uzywam. Stopki do quilting mam - jescze sie nie bawilam chociaz mialam taki plan na zime. Tak wiec jak pokoncze moje projecty maszyna bedzie stala znow miesiacami nieuzywana. Szkoda ze nie ma tej special edition w Polsce. Poczytaj porownaj. maszyna w niczym innym sie nie rozni, ta sama obudowa, te same czesci, te same dodatki. Inny kolor i inny panel sterowniczy i na tym koniec a cena zawyzona, ale co zrobic. Z mikserem. Mam Kitchen Aid, od lat. Ten co teraz mam juz drugi. Pierwszy kupilam slabszy a drugi mocniejszy motor - zamianke zrobilam zeby byl mocniejszy do wyrabiania ciasta drozdzowego. A teraz nie pieke. Wiec stoi i ladnie w kuchni wyglada, nic pozatym zupelnie jak z maszyna do szycia. Ale jest milo siasc przy tej maszynie i patrzec, bo jest kolos. czy jestem zadowolona? oczywiscie. Czy bym znow Janome kupila - jak najbardziej. Jest cicha. Idzie jak maslo. Bardzo ciezka i nie jezdzi po blacie. Pamietac jednak trzeba o iglach - do kazdego materialu inna, skora to do skory, jedwab to do jedwabiu itd itp, inaczej nawet szycie na maszynie za 20 tys bedzie nieudane. I pamietac trzeba o szpulce do bebenka - tylko plastykowe! janome nie sa do metalowych, pamietaj o tym, bo bebenek mozna zepsuc. Moja Singerka uzywa obu, ale w tych tylko plastykowe. Co mi sie podoba w Janome jeszcze - gwarancja. 2 lata na elektroniczne czesci (jak wyswietlacz) ale na wszystko inne jest 15 lat. Przynajmniej tutaj. Wez no sprawdz jak to w Polsce jest??? A na mikser KitchenAid tylko rok, a ceny tez wysokie. I wcale nie jest najlepszy. Ale najladniejszy. Sa lepsze. czajnik tez mam KA, to juz moj drugi i z checia bym go wywalila - nie popsiasli sie, szczegolnie za taka cene. jeden juz wywalilam. Do tego blender - moze byc chociaz tez zadne halo. Najlepiej z KA chodzi chyba reczny mixer , mam ten z wyswietlaczem. Czajnik nadal trzymam zeby "pasowal" do blendera i miksera, ale sieczke zrobili. Nie wiem jak z ich AGD, moda na nie teraz tutaj, moi sasiedzi je tez maja (lodowka i kuchenka) mysle ze duze sprzety sa lepsze niz te male. Aha....sasiedzi dom sprzedali, e jeden dzien. Teraz bede miala rodzine Chinczykow, jedno dziecko 7 letnie. Dobrze ze nie wiecej, dzis ci po prawej wypuscili swoja latorosl na trampoline myslalam ze sie wykoncze, krzyki wrzaski piski a jeszcze nie ma wiosny. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts