pestka56 23.01.2017 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Jutro wkleję, teraz nie działa ten sposób w którym umiem wklejać. Mam fotki jak mi Emi ściany malowała na biało. Tylko to jest tak mały przedpokój, że trudno o dobrą fotkę. posłałam Ci adres mailowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Listwy tak, o tym myslalam tylko przyzjrzyj sie ze szafki sa prawie do sufitu i zobacza jaki sufit krzywy - rzy oknie prawie dotyka a potem wielka szpara z ktora nie wiemy co zrobic. Jak obnize szafki bedzie mniej miejsca plus moj KA nie wlezie I tak sie mi blat podniesie do gory juz jak wsadza plyte pod blat. narazie jak masz pomysl to wymysl co z ta szpara zrobic i jak bo jest za duza na zaklejenie czymkolwiek. ciekawe jak w lecie bedzie jak sie dom skurczy. Wiem, że drewno i w ogóle, ale tu siła wyższa. Zastosowałabym listwy ze styropianu ekstrudowanego ( hi, hi, nie połam języka). Nie wiem jakie tam masz u siebie. Jakieś masz. Ja popatrzyłam w Orac Clusiv i jest duży wybór kształtów, grubości itp. To się daje ciąć takim nożem jak wykładziny dywanowe. Trzeba by wybrać taki kształt, żeby można było podciąć. Dodatkowa zaleta, że jak dom pracuje, to może te listwy popracują z nim, bo mają lekką elastyczność. http://www.clusiv.pl/ A może oni mają u Ciebie też sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 23.01.2017 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Garnki granitowe obejrzę, chociaż tak mało gotuję, że tylko jeden mały garnek może bym potrzebowała. Ale kuchenne przydasie ''lubię mieć" Edytowane 24 Stycznia 2017 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2017 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Wzięłam, ale nie widzę na zdjęciach granicy ściany – sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.01.2017 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 z sufitem moge dopiero dzialac jak sie zima skonczy, zebym zobaczyla czy sie skurczy jak sciany i szpara bedzie inna czy nie. ja tez bym nie wybrzydzala, kazdy mi pasi. Pojutrze jade do sklepu bo jutro nie wyrobie sie, zobaczymy co ma i za ile zamiast tej kwarcowki. pokazalam mlodemu kuchenke to o malo nie padl ze smiechu no coooo...mam na czym gotowac. Czytam wlasnie knige do niej, calkiem niezle jak na takie gowienko 8 ustawien od 300W do 1800 watow, gdzie na C to od 60C do 240C. Wode zagotowalam w KA ktore sie nadaja, jutro ipichce cos w Lagostinie, zobaczymy. Dzis tylko woda bo M mnie na zarelko zabral i nazarta jestem i nic nie gotuje. Pestka chyba wiem gdzie mialas niemily incydent, nie martw sie - ja bylam pierwsza , szkoda tylko ze bylo wszystko OK a jednak ta dziewczyna poszla sobie precz. OH WELL....jak w zyciu, nie dogodzisz kazdemu. I tak jestes mocniejsza bo ja chcialam isc orecz stad tak sie wqurzylam , gdzyby nie Wy i gdyby nie odezwaly sie "czytaczki-nieudzielaczki " do ktrych macham lapa dawno by mnie tu nie bylo, albo bym sobie poszla na jakis kanadysjki. a amietam jak walczylysmy o ten kolor u Miki i sie udalo , tylko pamietam ze sie sama meczyla z tym biodrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 23.01.2017 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Z clusuv albo Orac 2 razy listwy kupowałam i są super. Tylko listwa flex nie nadawała się na moją półokrągłą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2017 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 listwy mam nie z drzewa i chodza ze scianami, rozlaza sie tylko w zimie na rogach z listwami nie ma problema, tylko nie wiem jak to zrobic zeby sens mialo skoro listwa od szafek tak blisko Gdybym miala niestandartowa wysokosc czyli o stope wiecej byloby super. Jak nic trza nowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2017 00:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 wyglada na to ze to takie jak ja mam, te listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2017 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Tylko, żeby jej do głowy nie przyszło czytać Twój wątek. No, to może takie listwy będą lekarstwem na dziurę Może popatrz na katalogi i dobierz jakąś. Kup kawałek i spróbuj. Nie wiem czy u Ciebie one drogie Mika, a czemu śie nie nadawała, ta flex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 24.01.2017 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Wysłałam z poziomu podłogi fotkę na pocztę. Biedny mój podwórzowy kot, nie wiedział dlaczego leżę na podłodze i po buzi zaczął mnie lizać, czego nigdy nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2017 00:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 nie te zainteresowania, brak jeszcze czegos a czego to wiesz, nie grozne nie sa drogie. Pomysle na wiosne jak sie obkurcze za duzo mamy do zrobienia i skonczenia M dzis przekonal mnie zeby nie dawac drewnianej podlogi w jaskini a zwykle panele. Pozwolilam. To jego. Ale na parterze ma byc drewno. panele juz mi mloda wozkami i lozeczkami zjechala, tego sie nie naprawi. Drewno zawsze mozna. pojutrze wyprobuje te placki ziemniaczane, teraz mnie chetka naszla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 24.01.2017 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 U mnie jest kawałek półokrągłej ściany i wysyłałam fotki z wymiarami do firmy. Odpisali, że aż tak to one się nie wygną. Więc mój mąż ciął po 2-3 cm normalną listwę i kleił kawałkami. Mam poharatany kawałek listwy, ale chłop zrobił jak umiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 24.01.2017 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 (edytowane) dubel Edytowane 24 Stycznia 2017 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2017 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Liczę na to, Maniu. Ta szparka pod sufitem może spokojnie poczekać na koniec. TY ustępliwa jesteć. Ja bym się zaparła, bo nie znoszę paneli. Placki też muszę zrobić i do tego szpinak Mika, jutro pomaluję sufit : A nie boli Cię, mam nadzieję. Z tą rentą to kanał jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2017 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Pa. Idę do łóżeczka, poczytać i lulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.01.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Tylko, żeby jej do głowy nie przyszło czytać Twój wątek. oby, oby Pestko widziałam, a właściwie czytałam .......... nie wiem, czy pamiętasz, ale powinnaś - taka sytuacja ma miejsce po raz 3 czy nawet więcej ja jestem wnikliwym obserwatorem i łączę fakty, a i pamięć mam dobrą ......... nawet, jak rzadko zaglądam przykre to, nie da się ukryć Dziewczyny mam nadzieję, że nic Was nie zrazi i będziecie pisały przecież nie trzeba się pojawiać wszędzie i robić więcej niż trzeba lepsza mała, ale zwarta grupa, prawda Mania ? p.s. pamiętajcie, że niektórzy sprawdzają po postach, gdzie kto zagląda .........no ale cóż, forum publiczne ........... lepiej się nie przejmować, aczkolwiek rozumiem, że jak się ktoś zaangażuje w pomoc, a potem ......... wiadomo ....... to ciężko ......... Mania ja mam gaz i indukcje - w większości lubię gotować na gazie, ale np jajecznica na indukcji jest lepsza syna nauczyłam jakieś 2-3 lata temu i jak ma ochotę, to mnie nie męczy, tylko robi sam, a ja jestem spokojna, bo jest bezpiecznie wciąż poszukuję garnków na indukcje, tzn mam upatrzone, tylko poszukuję drzewka, na którym rośnie kasa chętnie bym posadziła taką odmianę w ogrodzie marzą mi się Silit lub Philipiak może po jednym zacznę kupować kiedyś tak w tym roku plany są na wyrównanie gruntu, utwardzenie, taras itd itd .......... a jeszcze córka komunię ma, więc garnki będą długo czekać w kolejce ale co tam, kiedyś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 24.01.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Ja chciałabym kupić małą, płaską wagę kuchenną. Niby to nie jest duży wydatek, ale wolałabym jakąś poleconą. Ma tylko dobrze ważyć. Kalorie i inne kalkulatory nie są mi potrzebne. Przepisy z 130 gramami mąki czy 120 gramami cukru mnie dobijają Słonko, jak znajdziesz kasodajne drzewko, to ja mimo maleńkiego ogródka jestem gotowa go też nabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Słonko, ja łatwo zapominam szczegóły i najczęściej zostaje mi tylko wrażenie dyskomfortu. Może to i dobre, ale nie umiem się z tego powodu bronić. No, chyba, że mnie wkurzy maksymalnie, to potrafię przylać na odlew. W sumie pamiętliwa nie jestem. Odpuszczam. Tylko niektóre osoby zachowuję w pamięci jako niewarte zainteresowania. Umieściłabym w ignorowanych, gdyby nie pisanie w zaprzyjaźnionych wątkach, gdzie bez możliwości doczytania całości, bywa, że nie da się zrozumieć o co chodzi innym. Dobra, dość Kobitki o takich problemach. Bez drzewka wielce plennego, mogę te moje granitowe garnki polecić. Mam je już rok i nadal je lubię, a cena poniżej 600 za komplet uważam, że nie jest zabójcza. Przynajmniej można z nimi poczekać na mannę z nieba Philipiak podobno bardzo przereklamowany. Tak się wyraził znajomy, który od lat pracuje w różnych serwisach AGD (w General Electric zaczynał). Oni m.in. sprawdzają na swoich sprzętach to co wchodzi na rynek, żeby klienci nie zaskoczyli jakimś numerkiem Mmikka, nasze babcie mierzyły na kopy, mendle, kwarty i wychodziło im to pieczenie bosko Ja mam zwyczajną wagę elektroniczną (tzn. z wyświetlaczem) od wielu lat. Kupiłam za dwadzieścia parę zł i jest okey. Pewnie dlatego, że wszystko tylko na niej ważę, więc proporcje zachowane. Edytowane 24 Stycznia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2017 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 wczoraj nie zdazylam bo juz czytalam z lozka Mika - czy chcesz powiedziec ze jak ktos jest na rencie robia naloty w domu???? Czytalam nieraz w jakichs gazetach na necie rozne historie i powiem Wam tylko tyle - z renatmi, ich dostaniem i traktowaniem ludzi niesprawiedliwie jest tak samo jak tutaj. Niestety. Po domach nie chodza, ale jesli ktos zakabluje, a czasami na wyrywki - maja swoich detektywow i chodza i zdjecia pstrykaja. Tyczy sie to jednak tych dlugoterminowych. A potem na dywanik i zabieraja. Czlowiekowi sie noz w keiszeni otwiera bo potem ludzie naprawde chorzy cierpia przez to, znaczy przez takich co oszukuja. Tak samo jest z ubezpieczeniem na samochody. Najlepsze jest to ze ci na gorze uwarzaja ze wiedza lepiej od lekarza, biurokraci ktorzy wcale lekarzami nie sa . Ja powinnam byc na dozywotniej rencie bo dyski mi poszly w pracy - nie dostalam mimo papierow od lekarza ze nie uleczalne przez biuroktate. Niestety u nas jest to ze nie mozna z nimi sie sadzic , takie sobie uklady z rzadem zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.01.2017 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Slonko.............. najlepszy sposob na malego nerwa czasem, albo nie posiadania go - jak najmniej sie udzielac i chodzic do osob sprawdzonych tylko badz zostac czytaczem tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts