Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Narendil, tak najtańsza wersja :) Płytę kupiliśmy i nam pocięli, przy okazji nabraliśmy odwagi, do ławki w wiatrołapie, ze będziemy sami w stanie zrobić, bo płytę kupowaliśmy w firmie gdzie tylko płyty i gotowe fronty sprzedają. Ale to na przyszłość :)

Dzięki, właśnie nabiera charakteru, mój starszy cały czas mówił, ten salon jak nie u Ciebie, zawsze jakieś fajne pomysły miałaś a teraz co??

Pestka złamałam symetrię , przesuwając szafkę

Szafką możesz suwać po ścianie i nie przeszkadza, że jest niesymetrycznie. TV MUSI wisiec symetrycznie. Tak jak jest teraz, że bardziej zasłania listwę od strony okna, a to od strony wejścia do salonu jest cała widoczna, NIE MOŻE BYĆ. Wygląda jak pomyłka, delikatnie mówiąc.

Pestka wybor lsniacy czy matowy (plomieniowany tez jest matowy porownujac do polerowanego) to juz taki osobisty wybor jak kupowanie butow. Kazdemu sie co innego podoba i ma inne "widzi-mi-sie". Czarne, grafitowe - tak , one najczesciej sa matowane, z jasnych to tylko marmury raczej sie spotyka najwecej.

Ale wybierac blat przez argument "moge goracy garnek postawic badz cos ukroic" to bardzo zle podejscie. I pod garnki i do krojenia zawsze, ale to zawsze powinno sie uzywac desek, nawet na kwarcowce ktora jest twardasza. Kazdy kamien moze peknac od goraca. Lupek i beton tez.

podobaja mi sie te kamienie matowe co dziewczyny wybraly, nie mowie ze nie - sa ciekawe i napraaaawde ladne, ale tez jak Narndil napisala - ona lubi polerowane u kogos, ja lubie matowe tez u kogos :lol2:

za bardzo sie przejechalam na matowym marmurze, ale za to lupkowe beda na kominku na dole - tam jakos nie widze lsniacego granitu badz marmuru na scianie, bo przeciez moglam nie?

bylam w sklepie na facebooku, co orawda ja nie facebookowa ale podejrzec mozna - wystawil juz wczoraj moja kuchnie i kominek

Ja o tym gorącym garnku napisałam, bo mi się zdarzyło spalić wołowinę na patelni i ściągałam garnek zpalnika byle szybciej. Wylądował na drewnianym blacie :( Koniec, szlus, prawie dziurę wypaliło. Nie myślałam o niczym innym tylko o tym dymie, który zapełnił cały dom.

Normalnie nigdy nie stawiam gorącego na blatach. Mam taką fajną podstawkę żeliwną. Nic też nie kroję na blacie, tylko na deskach. Ale jak widać wszystko możliwe.

Polajkowałam zdjęcia twojej kuchni i kominka :)

cos na temat przypalonych batow wiem, osobiscie zadnego nie zjaralam, ale moj Mlody zjaral - pojechalismy do US a oni zostali w domu, jak wrocilam przywitala mnie pieknie spalona nowka teflonowa patelnia i czarne wyjarane kolko na laminacie - w bloku, pamietasz? Zalozylismy wtedy czarne laminaty.

Ale niech ktos kto czyta wie jak sie nie zna ze absolutnie nie wybiera sie blatow pod wzgledem krojenia i goracych garnkow, bo tak czy siak sa to czynnosci ktorych sie nie robi w kuchni na ZADNYM blacie.

No no, Pestka, swietny angielski :D

powiem Ci, strone maja biedna! nie wiem dlaczego. Moze wina tego ze sami nie robia zdjec - a powinni. Prosza klientow - co widac w wiekszoci po fotkach. Zaklad nie jest nowy, jest bardzo dlugo, wlaciciel paul - na fotce byl w niebieskiej kurtce z czapka z pomponem - przejal zaklad po ojcu. Ojciec juz na emeryturze. Malo tez ludzie wiedza o nic bo przed sklepem wyglada jak cmentarz - stoja nagrobki. Najwidoczniej ojciec bardziej na cmentarne plyty nacisk kladl.

powiem Ci tez - wzgledem Twojego komentrza tam - ja sie bardzo denerwowalam tym kolorem. Balam sie ze bore szary a szafki mam off white. Moglam bardziej off white blaty wziasc, ale chcialam wymieszac te kolory w kuchni i kominkowym zeby sie mieszaly nawzajem - szary, bialy, krem i off white. Na facebooku jesli ogladalas z compa widac lepiej niz na muratorze tu gdzie male fotki - wyszlo calkiem OK i z ulga odetchelam jak wyszli po monatzu. Bo co innego same blaty miec a co innego razem ze scianami.

Edytowane przez mania1220

Elfir, ma na imię Olga. Piękne imię i kobiety, które je noszą to najczęściej bardzo interesujące osoby.

Mania, masz kuchnię jak milion $.

Mój angielski z pomocą słownika. Kiedyś, już zapomniałam kiedy, mówienie też mi szło dobrze. Teraz radzę sobie tylko biernie. Tzn. rozumiem co się do mnie mówi, ale sama mam trudności z przestawieniem myślenia.

Olga jest piekne imie, ja nie mowie, tylko jak zobaczylam tam to mi sie przypomnialo jak na mnie mowia.

wygrzebalam wczoraj stare fotki jak dom kupilismy, wkleje potem jaka byla kuchnia.

mam tez dobre news, pogonilam M zeby zaczal za ubezpieczycielem gonic bo juz ponad miesiac minelo odkad nam Audi wybuchlo i gdzie ta kasa?? No i dobrze ze pogonilam - wycena dawno zrbiona, papiery tez a oni jak mysz pod miotla siedza - normalka. Odrazu wyslali, juz wydrukowalam, trzeba podpisac i odeslac. Good new jest taki ze nie spodziewalam sie ze tyle dostaniemy. W zyciu bym za tyle go nie sprzedala , ani w calosci ani na czesci. Samochod swoje latka mial a jeszcze tyle kasy - az mnie przytkalo...ale good news sa takie ze od tej ilosci zalezalo czy bede miala swoj nowy aparacik, no i bede miala. A reszta tez juz rozpalcelowana i zaplace podatek od firmy - rozliczenie robilam tydzien temu pamietacie, znow placic trza. Zamiast sie bawic w odkladanie i poswiecac jakis project na to - zaplace. Glupi ma szczescie co?

Ale nadal szkoda ze Mloda go nie mogla dostac.

Pestka tylko to nie jest marble (marmur) a granite (granit) :lol2: ale latwo sie pomylic bo przewaznie wszyscy o marmurach gadaja.

A jak sie kuchnia podoba Wam to sie bardzo ciesze i dziekuje, w swoim i mojego M imieniu,

przy okazji mialyscie okazje zobaczyc kuchnie tutaj u mnie , i te nieszczesne wsuwane kuchenki, malo kto idzie po bandzie i robi osobno plyte i osobno piekarnik jak ja - ze wzgledow na koszta, kuchenka jest tansza o polowe.

Męska mafia, psia kość :) Mój by dołączył, ale mu nie powiem :D:wiggle:

Po co rozjaśniać szafunię. Będzie dobrze jej dobrze na granatowym. Pokażę ci jutro fotki, które mam z takim połączeniem, ciemne na ciemnym. Super.