mmikka 20.03.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Tak, z twojego folderu. Jeszcze nie kliknęłam zamówienia, bo nie mam możliwości odebrania w naszym Empiku(kiedyś odbierałam). Mogę zamówić kurierem do domu, ale musiałabym chałupy pilnować. Może zamówię do sąsiedniego miasta, albo Krakowa z odbiorem w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.03.2019 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 powiedz ktore wkleje nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Wilk pewnie głodny, dlatego tak pod sam dom podchodzi. Mmikka, ten papier ma poprostu leciutką fakturkę, jak krateczka i ciut błyszczy jak satyna. Żeby ładnie wyszło, plik musi mieć ponad 14 MB. Koniecznie 300 dpi rozdzielczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.03.2019 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 zezarl indyki bo przestaly gdakac wszystkie mam w 300dpi, tam wsadzilam 20mb jak sie nie myle moge wiecej wsadzic (w orginale mam 45-65 mb),. Albo inna rozdzielczosc. Pestka sie znasz to powiedz co mam Mice wkleic na takie druki - tylko niech mi pokaze ktore fotki chce zebym wyciagla z folderu co ksiazke robilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.03.2019 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 a swoja droga dzis przyszedl mi statyw.........test zrobiony - "powiesilam" sie na nim - nogi w powietrzu. . Juz mi wiatry nie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Mmikka chce drukować format, który wchodzi na A4, czyli 21 x 29,7 cm. Tak jak napisałam, 300 dpi, i najlepiej w CMYK, a nie RGB, bo pochrzanią kolor jak będą sami kombinować. Ty jak przerzuciś kolor z RGB na CMYK, to zobaczysz czy coś się nie chrzani. Jakby co, wysyłaj do mnie oryginały (w RGB) WeTransferem, albo przez Dysk Google. Przekonwertuję.Ty je z kamery zgrywasz w RGB, prawda? Jakiej firmy statyw kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.03.2019 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 bez bicia sie przyznam ze nie wiem nic o cymyk-u tak, z kamery w rgb schodzi. znaczy co? na ksiazki tez w cymyku lepiej?? Gitzo kupilam, 5-tke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.03.2019 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Nie to, że lepiej. To inna technologia. Wszystko co drukowane musi (!) być w CMYKu. RGB jest tylko do ekranów. Gitzo 5, ale to cała seria który konkretnie? Ciekawa jestem ile zapłaciłaś. U nas są od 3000 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.03.2019 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Mania, świetnie ten album wygląda! Ja się do swoich przymierzam i przymierzam. Chcę sobie rodzinne porobić. Lata lecą, zdjęć przybywa a albumów na półce nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.03.2019 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Narendi - a zeby jeszcze zdjecia lezaly wywolane w pudelku wiekszosc "lezy" na compie albo zgrane na dyski badz gdzies indziej. Po latach wyciagasz, ogladasz i sie dziwisz - nie pamietam tego nie wiem jaka cena w Polsce ale podalam swoja cene i tanie nie jest jesli chce sie kilka zrobic badz wsadzic naprawde duzo kartek. Szkoda, bo lepsze niz zwykly album - jak pisalam - oglada sie zupelnie inaczej niz zdjecia wklejone do zwyklego albumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.03.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 ManiaRozbestwiłam się z fotkami- numerami pojadę- 8500862, 8500881, 8500896, 8500913, 8501334, 851388, 851447, 851473.Wszystkie są super i trudno się zdecydować. Czasem u mamy męża oglądamy zdjęcia. Najfajniej się ogląda zdjęcia luzem, wrzucone do pudełka po butach. Rosyjska ruletka, kto jakie zdjęcie wyciągnie i na kogo padnie opowieść o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.03.2019 01:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Mika sprawdz @, poslalam. Jest ich tam 19. Jednego nie wkleilam - z ta trawka pod skala, na taki duzy format nie wiem czy wyjdzie bo to zdjecie mi niezbyt wyszlo i niestety ale strzelilam tylko jedno ale w tym poprzednim jest i jak pasuje to jego sciagnij. A jak cos nie tak - podesle surowe do Pestki i niech sie pomeczy w koncu w grafice to ONA siedzi nie ja zdjecia sa miedzy 20-30mb, jak trzeba to sobie je zmniejsz i powiem Mika ze ten park najbardziej mi sie podobal. I bedziemy tam wracac to zobaczysz jeszcze inne cuda. Nie zdazylismy wtedy bo za pozno pojechalismy. A te zdjecia co wybralas - oprocz Balancing Rock i Arch ktore sa slawne - reszta co wybralas - zostawialam M na dole i szlam w gore, nawet szlakow tam nie bylo. M nie chcial isc. Dopiero rozgrzewke na gorki robil. O ile tamte znajdziesz skaly wszedzie na necie to te reszte tylko u mnie. To sa wlasnie zdjecia typu "isc tam gdzie nikt nie lazi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.03.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Mania, jak teraz strzelisz księżyc, to każdy krater będzie miał krawędzie jak żyletka Statyw super. Dobrze, że wyższy. W plenerze możesz potrzebować zapasu wysokości. Lepiej od razu daj mi dostęp do zdjęć dla Mmikki. Pozmniejszam do formatu, przecmykuję. Do tego zdjęcia, które "nie wyszło" dołącz jakieś z wzorem koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 22.03.2019 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Pestka, niech Mika najpierw sprawdzi czy w cymyku przyjmuja czy w rgb, pisalam ze u mnie w rgb brali tylko. kazda drukarnia inna. i niech sprawdzi jaki max jest na ladowanie - tu tez kazda chce inaczej w wielkosci MB. I wtedy jak sie bedzie bala zmniejszyc pobawisz sie. Ksiezyc? jak mnie wystrzela w orbite to go cykne, styknie nad chmury - pare dni temu byla pierwsza wiosenna pelnia - padalo. Z 19 na 20 byla supernova, pisalam o tym - deszcz. A dzis pada snieg ! nic nie da zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 22.03.2019 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Mania, dziękuję, jutro zobaczę. Dzisiaj padnięta jestem. Miało świecić słońce, cały dzień chmury, zimno i wiatr.Byliśmy w Katowicach, w poradni okulistycznej. W szpitalu "Gierkowej" (Mania, Gierek dla synowej go wybudował) Proponowany termin wizyty- grudzień 2020rok.Joana kiedy naprawiony sprzęt odbierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.03.2019 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Nie znam polskiej drukarni, która przyjmuje w RGB Całe ryzyko cmykowania spoczywa na właścicielu zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 24.03.2019 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Mmika sprzet cały czas w domu. Sąsiad ma mi zrobić ale zarobiony. Poczekam cierpliwie, ciagla na cos czekam. Dzisiaj pocielam trawy do końca. Za rok juz chyba musze kupić jakis lepszy sprzet. Łapy mnie całe bolą, plus ze sobie w tym rokuroku miskanta w nos nie wsadzilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.03.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 A czym cięłaś, bidulko? My tniemy elektrycznymi nożycami dożywopłotu. To bardziej jak wąskapiła. A jak nie dają rady,to piłą szablastą, albo taką do cięcia drewna, też elektryczne. Tylko niskie trawki tnę nożem. W tym roku mamy olbrzymią ilość gałęzi i kilka pni drzew wyciętych. Część nadaje się do kominka, ale resztę mogłabym użyć w formie zrębków na rabatach. Tak samo można badyle miskantów. Tylko... muszę kupić rozdrabniacz do gałęzi. Okropnie są drogie. Poluję na allegro od pewnego czasu na powystawowy z Anglii, ale to i tak masa kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 24.03.2019 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Nozycami tne recznymi. Też by mi się rozdrabniacz przydał. W tym roku juz takie grube badyle, że z najwyższego dzis zrobiłam słomiana przegrode. Koło kompostownika mam taki pier....ik. między innymi zadolowany grab na zapas itp. Wiec poprzeplatalam miskanty w plocie imaja doniczki przynajmniej cień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2019 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Dobry pomysł ta przeplatanka. Z tych miskantowych badyli można kosze i maty wyplatać. Byle proste, bo to cholerstwo twarde. Ciężko mi było J namówić na ten rozdrabniacz co go chcę. Uparł się, żeby wynająć na 2 dni i wpierał mi, że tę 3 kopy gałęzi, które leżakują za płotem, to nawet w jeden dzień zszurga. A jeszcze nie wszystko jest zcięte i jeszcze badyle traw. A będą jeszcze strzyżone ze dwa razy wierzby płotowe. „Bo przecież nawet taki z Anglii to kosztuje minimum 600 zł. A może byś wzięła ten z Castoramy za 200 coś tam.” No, miałam ochotę czymś ciężkim przyłożyć. Więc zaciągnęłam chłopa do naszej budowlanej Mrówki i pokazałam jaki tam rębak stoi do wynajmu za drobne 200 zł doba plus 2000 zł jako gwarancja w razie uszkodzenia. I jaki ma maksymalny przerób na godzinę. Poza tym, nigdy nie wiedomo, czy ten wynajęty nie jest już na wykończeniu. Padnie w nim coś i jeszcze nam odliczą coś z tych 2 tys. Lekko się zacukał w sobie i w końcu wycofał z tych głupot. Czemu faceci tak mają, że zamiast pomyśleć i policzyć co się bardziej opłaci, klepią głupoty, chyba tylko po to żeby zdenerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts