Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mania jutro ide :D

Mikka myslalam o blaszkau, problem w tym ze nie mamy tam zadnego ogrodzenia i bedzie sie az prosil na zime do obczajenia co tam jest. Troche mi szkoda stracic sprzet ogrodniczy i meble. Co innego jak bedzie juz trwala budowa ale teraz tam jeszcze nic sie nie dzieje i za duze ryzyko. A sasiadow na ulicy jeszcze zadnych nie ma zeby przypilnowali. no i jeszcze nie ma go zbytnio gdzie postawic, bo musze najpierw zostawic pole manewru dla koparki i sprzetu a miedzy drzewami nie bardzo wlezie.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

znalazlam jedna fotke - nie, nie myslcie ze to szwagier robil. od wtorku zeszlego sie nie odezwal :sick:

to jest lampa z Aliexpress, widac ze sie swieci to zloto, ale to jest ta mniejsza co mam do lazienki ,

s-l16f00.jpg

TAR - ozloce cie :yes:

sprawdz mi dwie zeczy - czy sie swieci i jaka maja, czy ta na 40 wysoka czy na 60, moze wez se jaki centymetr? :lol2: Te na 60 maja wieksze klosze wlasnie. I cyknij zdjecia, obojetnie na ile bedzie. Z ciekawosci.

kupilam pare dni temu taki obraz

s-l1600a.jpg

niestety z ebay, niestety z Chin, niestety nieduzy bo tylko 60x90 :sick: Sprzedawca ma rozne recenzje, wiecej dobrych niz zlych. Wydruk na plotnie. No podobny do tamtego co chcialam. Zobaczymy czy go dostane bo z tymi Chinolami roznie bywa na ebay, zobaczymy jak to wyglada - podobno w tube nie wsadza i pomiete kilkoro dostali :sick: ALE - jesli bedzie wszystko OK zapytam o wiekszy rozmiar - bo podobno mozna zamowic. Duzo nie kosztowal wiec na probke wzielam.

skoro tamte niemieckie cholery nie chca poslac ;)

tu jest orginal co ja chcialam

101984-s.jpg

i jest malowany i 82.5cm x 122.5cm

no ale podobny! ma tego kopa

na swieta od M zazyczylam sobie jeden jedyny prezent, tez obraz

IMG-1563.jpg

z tego samego sklepu co do sypialni kupilam i tez 1.50x1.50 czyli duzy.

dla przypomnienia tu ten co juz mam - jeszcze w sklepie zanim go wycyganilam

IMG-1572.jpg

ten co chce ma byc do salonu.

ciekawe czy dostane :popcorn:

znajac zycie bede musiala sama sobie kupic :popcorn: tak jak ten do sypialni :popcorn:

bo moj M bedzie zajety kupowaniem sobie prezentow (narzedzia).

Edytowane przez mania1220

Przyszła wczoraj do mnie lampa, trochę jestem zawiedziona, bo klosze nie są jasno szare. Ładne, ale ciemniejsze niż myślałam. Póki co zostają, zamontujemy i zobaczymy. Może zmienię na białe. Myśleć teraz mi się nie chce. Na jutro jestem zapisana do lekarza, ale dzwonię zaraz czy mnie dziś nie przyjmą, bo w nocy jeszcze gorączki dostalam

Mania, ty ze sztukaterii na sztukę się przerzucasz :)

Niedawno oglądałam program o licytacji kontenerów, Mania, swój koniecznie odbierzcie, bo taki wygrywający posikałby się ze szczęścia po otwarciu waszego :)

Tar, szkoda, że blaszak nie wypali, ale dzika radość, że wreszcie na wygwizdowie daleko od sąsiadów się budujesz. Nadzieja, że ostatnia budowa was czeka :)

Asia, zdiagnozowali cię?

Mania i bez sensu ze u chinoli zamawiasz a przeciez mozesz tu na miejscu u nas zamowic jaki chcesz, tez wydruk na plotnie i bardzo porzadnie. jest ogrom firm, ktore Ci takie cos wykonaja.

Mikka zobaczymy ale szczerze to juz chyba ostatni dom, szukam spokoju, jak go znajde nie zamierzam sie wyprowadzac.

a w ogole mam dzis slaby dzien i czarnowidztwo, czuje sie mocno zmeczonai zrezygnowana. to chyba ta pogoda zgnila, nie nastraja do radosci. i miejscowka mojego biura. codziennie jestem chora jak mam tu przyjechac, 8 godzin brzydoty wokol:sick::sick::sick:

Dziewczyny lekarza mam na jutro, zadzwoniłam dziś jeszcze raz, jak się coś zwolni to do mnie zadzwonią. Chciała mnie wysłać na wymaz, ale mówię do niej, że jeśli teraz nawet szybko pobiire skierowanie i szybko zrobię wymaz, i będzie negatywny. To ryzyko jest takie, że kwarantannę ściągną mi jutro i przepadnie mi ta wizyta jutrzejszą, a ja chcę żeby doktor mnie osłuchał.

Tarcia, lampę ocenie po zamontowaniu, jak mój będzie w grudniu. A słuchaj, nie ma żadnej szansy żebyście się dogadali z kupującym, żeby część waszych rzeczy została u nich do czasu skończenia budowy? Kartony by na strychu mogły stać.

U nas dziś piękne słońce świeci.

Dziewczyny lekarza mam na jutro, zadzwoniłam dziś jeszcze raz, jak się coś zwolni to do mnie zadzwonią. Chciała mnie wysłać na wymaz, ale mówię do niej, że jeśli teraz nawet szybko pobiire skierowanie i szybko zrobię wymaz, i będzie negatywny. To ryzyko jest takie, że kwarantannę ściągną mi jutro i przepadnie mi ta wizyta jutrzejszą, a ja chcę żeby doktor mnie osłuchał.

Tarcia, lampę ocenie po zamontowaniu, jak mój będzie w grudniu. A słuchaj, nie ma żadnej szansy żebyście się dogadali z kupującym, żeby część waszych rzeczy została u nich do czasu skończenia budowy? Kartony by na strychu mogły stać.

U nas dziś piękne słońce świeci.

a nie mozesz na krotko jej podlaczyc i sprawdzic zawsze mozesz odeslac w 10 dni.

nie chce nic swojego zostawiac u kogos, poza tym wiesz jak jest. wtedy bede miala co chwile telefony. a ja chce juz miec swiety spokoj, sprzedac i zapomniec. wiem z doswiadczenia, ze wtedy ludzie traktuja cie jak administratora. po wyprowadzce to juz nie moj cyrk i nie moje małpy

nowy wlasciciel lub najemca. w akcie notarialnym i umowie sprzedazy zawsze jest zapis, ze kupujący zna stan techniczny budynku, sprzet i pozostawione mienie i nie wnosi lub wnosi do niego uwagi. jesli nie wniosl to nie moze za pekniety brodzik odpowiadac sprzedajacy. szukaja frajera, ktory poniesie koszty wymiany. Edytowane przez TAR

Mika serio z tymi kontenerami? Ze statku? Nie widzialam nigdy, ciekawe dlaczego ludzie sie nie zglaszaja :sick:

no nie, w zyciu bym swojego nie zostawila :sick:

a wiesz, sztukateria zostaje, to jest cos co przemycam, tzw neoclassic, czyli klasyka pomieszana z nowoczesnoscia i jest stonowane i nie obcieka "na bogato" jak rokoko albo inny styl

8cc22cf06c6e345d7789943d0253c674.jpg

62fd06abb8928656b9ac873ee80b5740.jpg

8f1d4889816849-5e01cf4e71309.jpg