Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

heheh...no chyba czas cos wypic :rotfl: bo ta Twoja kanapa nie jest kanciasta a OKRAGLA :D...a moze juz wypilas i sie zaokraglilo hahahah.

Nie, nie widze tunelu, slepa chyba jestem :(. Czy mi przeszkadza? Ogolnie te schody mi tam w ogole przeszkadzaja :mad: Ale nie mam wyjscia, musze sie wbic miedzy belki stropowe a one wlasnie tak ida. Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma - niestety.

Ale i tak wlasnie sie bawie co by bylo jakbysmy jednak dobudowali klatke za sciana. Wtedy wiecej miejsca ale watpie ze to bedziemy robic.

Wiesz, my musimy znajomych na nowo zrobic. Po tylu latach to polowa moich kulezanek juz tam nie ma a moj M to w ogole nikog nie zna oprocz mojej rodziny i sasiadow z boku wiec imprez nie bede robic ani baletow i miejsca nam styknie. A sie wodki napic - zawsze sie miejsce znajdzie na kilka osob.

Aha...kanape taka wybralam bo nie moze byc tak ze M ma najdluzszy koniec a ja sie polozyc nie moge i musze siedziec na prosto jak przywoitka na krzesle. No ja tez sie chce rozwalic :D

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

heheh...no chyba czas cos wypic bo ta Twoja kanapa nie jest kanciasta a OKRAGLA ...a moze juz wypilas i sie zaokraglilo hahahah.

hahahhahahahahhahah no toż ja piszę przecie, że takie (okrągłe) są BEE, a kanciate fajniusie. W ogóle po co ja o tej kanapie pisze, jak ta na wizualce jest cacy :D hihihi

U nas jest to samo... M. ma dłuższy bok, ja krótszy - ale za to ja mam nóżki wyżej i krążenie lepsze hihihih

idę po kielicha :D polać komuś?:lol2:

waryjatka :rotfl:...ales mi namerdala, wyszlo na to ze ja chyba po kielichu :D..........bo zrozumialam ze mi proponujesz te okraglosci kanapowe :D

A juz nie chcialam napisac ze fe i be i nie dla mnie bo moze Tobie sie podoba!

Tak tak, polej se....i napij sie za mnie, u mnie za wczesnie bo 14 i nici z kielichow do piatku bo szkraba malego pilnuje :D

By sie mogl skumplowac z Twoim, ma 17 miesiecy :p...stukli by sie flachami z mlekiem :p

Ja stanowczo wolę kanciaki :D

A no mogłyby się dziabągi skumać, ale jest ryzyko, że byśmy mieszkania nie poznały :D Pewnie rodzice pojechali na jakieś wczasy a babcia dostała dziecię do pilnowania, co?

My swojego porzucamy za niecałe 2 tygodnie, już zaczynam tęsknić...

A gdzie są Twoje rodzinne strony? Gdzieś w górach?

babcia....ufff...dziewczyno. Ja nie jestem babcia. Ja jestem "zona dziadka" bo to chlopczyk heheh. Jakby byla dziewczynka tobym babcia byla. Tak mi moj M powiedzial wiec ide w zaparte :D.........jaka babcia...jak z nim idziemy wygladamy jak jego rodzice. Toz ja nie mialam jeszcze 39 jak on sie urodzil. Po mamusi chyba wczesne zakladanie rodzinki hmmm...

Nie, mloda do szkoly chodzi letniej, jakies tam doksztalcanie bierze. Ale wlasnie dzwonila ze tatus ma przyjechac malego zabrac wczesniej niz w piatek to zdaje sie nie naciesze sie :*

Tak, z gor jestem. Dokladnie z Pienin. A moj M z Lublina jest.

Pan Kominek ma PODOBNO jutro jechac do mnie bo sie z wujkiem umowil. A znajac moje parszywe szczescie dostane wiadomosc ze nie moge miec kominka gdzie chce, albo nie moge miec takiego jak chce albo licho wie co. Tak wiec od dzis siedze jak na szpilkach i trzeste portkami ze moj przepiekny plan salonu padnie w gruzy.

Poki co...dzwonilam kilka dni temu do domu i ciocia mowila ze wujek prosil "chlopakow-remontowcow" zeby zajrzeli i zobaczyli ze mozna zrobic krecone schody.

jasne. Niby mniej miejsca zajma i mam wolne okno i nie mam tunelu (heheh...) o tak by wygladalo:

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/e1eb57a7-1eb6-4b6c-915e-590c552b623c-snapshot-1.jpg

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/2bdb3782-6af5-46be-aa8d-6969ccd27a35-snapshot.jpg

z drugiej strony nawet na minimalne o srednicy 110cm trzeba wyciac 120cm dziure, a tam od sciany jak bylo do pierwszej belki, chyba pisalam ze 97cm. I ja nie wiem jak ta belke przeciac, czy mozna czy nie. Zalozmy ze sie da.

To to mnie pograza w czarnej rozpaczy:

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/5020716.jpg

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/5020743.jpg

http://i1210.photobucket.com/albums/cc419/mania1220/5210636.jpg

Jak nic za pierwszym podejsciem sie spier....tralala...az mnie nad morzem bedzie slychac i jeszcze kulasy polamie miedzy tymi zakreconym barierkami. A nich szwagier przyjedzie i sie tak chlopaki napija ze szok i juz ja widze jak oni zejda z gory, umh...bedzie trzeba straz wolac zeby barierki rozcinala zeby ich wyciagnac :sick:

No i fakt ze wcale, ale to wcale mi sie taki mlynek by nie podobal na gorze w sypialni. Nic tylko zzucac pranie i krecic korbka. Na dole fajnie niby wyglada, ale co bedzie za 20-30 lat, kto to bedzie mial sile po tym lazic??

To ja juz chyba wole normalne schody i niech by se na oknie wisialy...co myslicie?

ps. coraz bardziej tam gdzie stoi stolik z lustrem widze ta moja szafe po babci...hmm.

wydaje mi się, że gdzieś w szczawnicy... przynajmniej według kodu pocztowego...

a patrz! nie zwróciłam uwagi na kod :D jakaś Ty spostrzegawcza :)

aaaa, no to faktycznie szybko się uwijacie :) ale dobrze - młodzi ludzie a dzieci odchowane :D

Moi rodzice są koło 60-tki, mogliby być Waszymi rodzicami hihihi

Jeśli mnie kiedyś pchnie w Wasze strony to zajadę z jakimś winiuchem :lol2: to się razem napijemy :)

a czmu COS Cie ma pchnac, sama sie pchnac nie mozesz ??:lol2:

Zrobimy zlot czarownic z Muratora i ich szanownych malzonkow. Niemodna juz zapisana, Ciebie tez moge zapisac (no chyba ze to obciach z dziadkami winko wypic hihi)...daje wejsciowki, ktora dziewczyna chetna to brac :D

Opic te remonty, plany itd.

duuuurna, z dziadkami najlepiej się pije :D hihih

byłam w sobotę na panieńskim przyjaciółki, była jej mama i koleżanka mamy - przysięgam! gdyby nie one szału by nie było :D płakałam ze śmiechu :)

a no może i się popcham sama, tylko musi mnie ktoś rozbujać, bo daleko mam :D

spoko, rewanż będzie u mnie :D

wniesc moge zawsze od cioci strony chociaz i tak zalezy co, pisalam poprzednio ze ten prlowski segment co stoi u mnie na gorze to wciagali przez balkon. Ale i tak jak meble beda kupowane to wszystko teraz robia "w pudelku" pt.zloz sobie sam, wiec problemu nie ma. Wiekszy to tylko materac bedzie ale na zakrecie sie wygnie na duzych schodach u cioci.

duuuurna, z dziadkami najlepiej się pije :D hihih

byłam w sobotę na panieńskim przyjaciółki, była jej mama i koleżanka mamy - przysięgam! gdyby nie one szału by nie było :D płakałam ze śmiechu :)

a no może i się popcham sama, tylko musi mnie ktoś rozbujać, bo daleko mam :D

spoko, rewanż będzie u mnie :D

ja piernicze co za len :rotfl: to na wakacje jezdzisz najdalej od domu 12 km.........?? he he he...daleko??!!! kochana, Ty nie wiesz co to jest daleko :)

W zeszlym roku zrobilismy 4 tys km w 3 dni samochodem, to jest daleko! A kopsnac sie mozesz na weekend, odpoczac, dziecko wywiezc z miasta.