joana_ 24.04.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Ja nie kręciłam Koleżanka jak zobaczyła plac to mówi : zdziwiłabym sie gdybyś go tylko przywiozła i postawiła, wiedziałam ,że coś zmienisz, ale na czarno nie wpadłoby mi nawet do głowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.04.2018 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 no widzisz, a ja odrazu pomyslalam = ale bylby piekny na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.04.2018 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Wiele osób uważa, że czarny nie nadaje się do wnętrz. Nawet ci co ubierają się na czarno. Wg mnie czarny, grafit, antracyt, szarości są świetnymi kolorami bazowymi. Genialnie wyglądają okraszone niewielką ilością żółtego albo oranżowego, albo limonkowego, czerwonego, nawet niebieskiego lub w kombinacji z brązami. U nas też zdarzają się pożary i inne kataklizmy najczęściej zawinione przez mieszkańców. Nawet giną ludzie, ale skalę to Ameryka ma nie do pobicia Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 25.04.2018 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 masz Pestka w zeszlym roku kamyka pokazywalam, tutaj juz jest obsadzony Piękny pierścionek!!! Szczęściara. W Aparcie to takie pierścionki kosztują tyle co meble do kuchni i do tego kamienie są ze skazami. Ja mam pierścionek z kamieniem w cięciu Bagiety, bo lubię prostokąty. Tylko, że mój jest sporo mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 25.04.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Dziewczyny, muszę czymś zabezpieczyć schodki w placu zabaw, przewinął się w weekend tabun dzieci i widzę, że schodki się ścierają szybko. Co proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.04.2018 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Joana, twardy lakier. Są też techniki nasączania drewna żywicami, ale to trzeba w wannie moczyć i suszyć w podwyższonej temperaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 25.04.2018 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Hm, tylko ze taki lakier długo schnie, chyba pociągnę same schodki olejem, co jakiś czas trzeba będzie odświeżyć, więc nie będę lakieru darła potem. Najlepsze jest to,że my ten domek dla siebie malujemy, bo Antkowi wisi jaki będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.04.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 sa oleje utwardzane, mi taki wlasnie olej polecil stolarz na schdy tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Nuxe - temu go dostalam dopiero jak kuchnie postawlismy Mam wiecej takich czystych ale mniejsze. Takie duze jak sie chce kupowac to najlepiej sam kamyk a obsadzic pozniej - taniej wychodzi. Jest taki jeden sklep na caly swiat wysyla. od razu mozna wybrac sobie kolor, czystosc, wielkosc i go zobaczyc i wybrac czy sie chce certyfikowany i rejestrowany. W sklepach tez jak mowilas juz obsadzony - cena kuchni:sick: Sklep sie nazywa Blue Nile. Ja tam nie kupowalam akurat ale mialam kupic. Widzialam tego Aparta czesto w polskich filmach, niby prezent w akcji filmowej ale reklama. Pokaz ta bagiete, gdzies mam bagietki ale jako dodatkowe boczne, duzej nie widzialam. Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Joana bo to drabinka wiec bedzie sie scierac. jakby byly schodki toby lepiej bylo. jak mowisz - najlepiej odswierzac co jakis czas. Zeby dobrze wysuszone bylo i przeszliwane grubym papierem i zaraz bejca zeby jak najbardziej gleboko wsiaklo, potem cienkim przeszlifowac zeby zadziory zlikwidowac i znow zabejcowac to dluzej sie utrzyma. ...."Najlepsze jest to,że my ten domek dla siebie malujemy, bo Antkowi wisi jaki będzie ".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 a u mnie pada, wczoraj mimo zapowiedzi nie padalo, dopiero kolo 10 w nocy pokropilo. Mam nadzieje ze stanie ten deszcz na chwile bo M dzis w domu, chcialam zeby mi shutters w lazienkach powiesil a trzeba pile wyciagnac na zewnatrz bo garaz zawalony. I chcialam kolumny postawic na probe i zobaczyc jak bedzie wygladalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.04.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 sa oleje utwardzane, mi taki wlasnie olej polecil stolarz na schdy tarasowe Olejo-woski Faktycznie twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.04.2018 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 tez mam kilka od mezatego takich cacuszek, chociaz az takiego wielkiego kamienia nie mam mam tez łączone diamenciki z szafirami ktore uwielbiam. no i musowo w bialym zlocie. jednak najpiekniejszy i najdrozszy memu sercu jest zareczynowy, takiego nie ma nikt na swiecie, jednostkowy egzemplarz ale zamiast pierscionkow wole dostawać zawieszki na szyje albo bransoletki. za bardzo mi puchna palce i mam problem. moge podziwiac jedynie w szkatulce. moje "zlota i diamenty" dostanie corka mojego brata. ale najwiekszym skarbem chyba jest moj pierscien po babci, ktora dostala go od swojej mamy. ma ponad 150 lat, złoty koronkowa reczna robota z wielkim tygrysim okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 TAR tez mam takie stare cacko, po prababce, przywiozla z Austrii przed pierwsza wojna swiatowa, kolczyki a dokladnie jeden bo mi dzieci zgubily drugi, a dokladnie Mlody, na szczescie kolczyk jest taki ze zawieszka wyjdzie, zloto, srebro, czarny Onyx i diament. Oj to sklamalam, to jedyna bizuteria rodzinna z diamentem. Nie mam innych kamieni, nosze tylko diamenty, szafiry sie mi bardzo podobaja i szukam czegos ladnego juz juz ze dwa lata. Bransoletki nie dorobilam sie jeszcze Zawieszek mam kilka i 3 pary kolczykow. Najwiecej pierscionkow bo je najczesciej nosze - mi na szczescie palce nie puchna. Tez biale zloto preferuje najladnie wyglada jak czlowiek opalony ale zoltego mam kilka sztuk. ale mojego meza nikt nie pobije, nie ze kupil mi taki ladny kamyk duzy bo ciagle mi kupuje cos, ale ze jak pamietacie opowiadalam - 3 x pod zad co roku kupil mi takie same pierscionki to trzeba miec talent!! jak mialam 19 lat i sie hajtalismy najpierw dostalam kupilismy obraczki a pare miesiecy potem kupil mi pierscionek, zloty ale z cyrkonia. Prosty byl jak budowa cepa ale do niego mialam najwiekszy sentyment - zgubilam go Jestem do dzis nieszczesliwa z tego powodu. Obraczek mam kilka roznych, orginalnej juz nie nosze wcale, ale obie leza schowane na pamiatke. jedni zbieraja znczki, ja lubie pierscionki zbierac takie zboczenie. TAR pokaz ten zareczynowy i ten po babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.04.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Mój naj to sygnet/pierścień mojego taty z czarnym płaskim onyksem. Drugi w kolejności lubienia to oksydowana na czarno obrączka z kawałka stali damasceńskiej wyciętej z XVII-wiecznej szabli. Ma wkute srebrne litery – po zewnętrznej pierwsze litery inskrypcji, która była na szabli, a wewnątrz podpisał się twórca i ofiarodawca pierścienia. Takich dużych diamentów nie mam, ale mam pierścionek po babci platynowy, tylko 1K, ale błysk ma śliczny. Były do niego kolczyki, ale nie noszę, więc z jednego wzięłam diament z oprawą i wstawiłam w obrączkę po 1-szym ślubnym. Żadnego nie noszę z tego samego powodu co TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Pestka prosze pokazac! tez szukam uzywanego czegos (bo taniej) zeby wydlubac diament i zrobic zawieszke, jeden tylko kamyk. Minimum musi miec 0.40ct. Jak nie znajde to wydlubie z pierscionka i zrobie, troche wiekszy od .40 jest. I jest super czysty jak ten duzy.wiecie ze niektore swieca na niebiesko? a wlasciwie taki turkusowy kolor maja, jak sie lampa poswieci UV. Mam kilka w pierscionkach ale malych ze tak swieca. Te duze nie swieca. Starego ciecia tez nie mam. Tutaj nazywaja to "starym europejskim cieciem". Diament jest wyzszy ale ma mniejsza gore, tzw "table". Takiego tez szukam kamyka.Sroki jednym slowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 25.04.2018 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Zaręczynowy mam akwamaryn w białym złocie i innych cennych nie posiadam na ten moment Bardzo lubiłam pierścionek który mój mi kupił we Włoszech, ale w tamtym roku zgubiłam kamień, duży czarny onyks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Joana tez pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Powiedzialam M ze jak powiesi mi shutters to zasponsoruje mu opalanie Bardzo szybko poszedl robic przekupstwo dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.04.2018 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 w glownej lazience i u mnie photo upload sites obwieszczam zakonczenie ubierania okien w shutters bo to byly ostatnie okien jeszcze nie umylam, umyje jak przestanie padac. lazienki nie zrobione ale to wiekszy project na liscie wiec nie patrzec. poki co, jedziemy dzis sobaczyc na plytki. Do mojej lazienki na podloge. Moze i do tej wiekszej. Podlogi juz mozemy zrobic, sciany i listwey i reszta potem. W lazienkach na gorze nadal mam linoleum jak builder wsadzil U mnie kolo prysznica puscil na krawedzi i woda wlewa sie Na mus kafle trzeba wsadzic bo jak pamietacie dom jest drewniany, juz raz mi przecieklo do jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts