Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a co do shutters, no te do lazienek i ten do swietlika w dachu bylo najciezej znalezc. ale sie udalo. Nie zamierzalam wydac 10-15 tys $ na caly dom, temu tyle to zajelo ale sie udalo ! Plan wykonany i odchaczony !

Fakt zmieniaja okna strasznie. w kuchni Joana to chyba pierwsze zalozylam .

Ale jakbym miala ogrody jak Wy macie bez widoku na sasiadow na domy - nie mialabym nic w oknach. Tylko puste szyby z widokiem na ogrod czy las. No ale nie mam:sick:

plytki,,,wlasnie wrocilismy ze sklpow, mialam dwie opcje, nie sorry 3 - marmurowe, ceramiczne udajace marmur tylko na podloge - badz ostatnio w kolorze podlogi w sypialni. Po obejrzeniu i kreceniu nosa doszlam do wniosku ze robie tak jak na dole zrobilam, w sraczyku. Tyle ze w sraczyku mam prawdziwe desi bo to tylko sraczyk a tam dam takie cosmy kiedys gadaly - ceramiczne. Zleje sie ladnie z sypialka. No przeciez ta moja lazienka jest wielkosci pudelka od zapalek :lol2: Na podloge z tak sie patrzec nie bedzie, ale sciany zostaja i prysznic tak jak mam w planach w marmurze. Podloge sie boje ze utytlam i sie zabarwi albo co. Za maly kawalek zeby sie kosztowac. Pozatym wygladac bedzie dobrze wygladalo, szafke tez mam tam biala. No i to zlanie sie z podloga w pokoju - ja mam zawsze drzwi do lazienki otwarte. Tam mam zawsze okno otwarte, caly rok nawet w zimie. Bo z tych dwoch mi po nerach jedzie. Szczegolnie w zimie.

IMG_2412.jpgupload pictures online

IMG_2410.jpg

IMG_2408.jpg

IMG_2407_2.jpg

na podlodze te jarzeniowki rozjasnily, ale na scianie widac, bardzo blisko podlogi w sypialni. M szybko obliczyl i styknie dwa pudelka tylko. Obiecal na weekend kupic, bo jeszcze plyty musi kupic to wezmie razem i klej itp.

A jak juz rozbebeszymy moj prysznic to na podloge w prysznicu wsadze te

IMG_2396.jpg

bo i sufit mi sie marzy nad prysznicem w kafelkach, takich samych, ale zobaczymy jak wykonczymy ten prysznic. Na sciany nadal nie wiem jakie duze i w jaki wzor ale narazie nie mysle o tym.

no i - jak bardzo mi sie znudzil ten wzorek juz to musze powiedziec ze sa piekne :yes:

IMG_2403.jpgimgur

IMG_2404.jpgimage hosting

mieli dwa brazowe granity, ten mi przypadl do serducha, nie jest ciapaty ale ma zylki, cudenko

IMG_2380.jpg

a przy okazji naciaglam M na obcinaka, jego tekst - "jak juz ja place to musialas wziasc najdrozszy?", na co szybko odpowiedzialam - tak, bo jest tytanowy i trzeba wyprobowac :yes:

No, to chociaz cos co uzywamy tego samego, wiem ze tez fiskary uzywacie. Moj stary odkrylam ostatnio na ogrodku....na jesieni obcinalam cos i zawiesilam na drzewie :sick: Przewisial tam cala zime :sick: Oczywiscie zardzewia, na koniec wiatr go zzucil i sie wbil w trawe. Ale wyczyszcze i dalej bedzie dzialal, dalej tnie, a nada sie do jakichs zdechlych wysuszonych patykow.

IMG_2422.jpg

Edytowane przez mania1220

Nuxe sliczny jest! :p

delikatny, nie nachalny, piekny! bardzo mi sie podoba. Masz do tego obraczke czy zwykla nosisz?

tez mam taki delikatny. I tez lubie prinsesski, prawie w kazdym pierscionku mi sie przewijaja.

Jak sie mi uda fotke zrobic to pokaze, bo nosze go teraz na prawej, a jak chce delikatny komplet to go z obraczka na lewej nosze - tu sie na lewej nosi obraczki i pierscionki nie na prawej

moge Wam jeszcze pokazac, nie wszystkie bo nie ma sensu. Zdjecia do kitu, nie mam warunkow na strzelanie im zdjec ale moze bedzie co widac - oprocz jednego - nie widac tego wspanialego blysku :no: w domu szaro, za oknem pada deszcz:sick:

to jest moje ukochane baby , na swieta dostalam. Chyba go kiedys pokazywalam

IMG_2493.jpg

to sa moje skromne, potrojna princesska i ten o ktorym mowilam ze zastanawiam sie wygrzebac glowny i przerobic na wusiorek

IMG_2503.jpgimage hosting over 5mb

IMG_2464.jpg

potrojna princesska wyglada na malutka ale nie jest, ma prawie 0.60ct

z zoltego zlota na zaobraczkowana reke mam tylko jeden komplet, o taki, wszystkie 3 sa zespawane zeby sie nie przekrecaly

IMG_2471_2.jpg

na prawa reke wtedy zakladama albo obroczke na srodkowy palec taka jak te biale a okrglymi kamykami ale z zoltego albo ta france, a ta franca tylko na wyjsciowke jest - ma wysoko glowe i sie boje ze jej leb urwe - bez sensu bo nie ma co urwac ale jakos mi sie we lbie zakodowalo. Podobny do tego co teraz od M dostalam ale bardziej wypasiony jest.

IMG_2491.jpg

IMG_2481.jpgcapture screen

a z kolczykami bardzo skromna jestem. O ile to mozna nazwac. To sa moje najwieksze wkretki, maja 1ct czyli po 0.50ct kazda, to te Natki dostaje.

Troche mniejsze wkretki mam drugie dostaje je Mloda. Wieksze niech jej maz kupi :p

Mniejsze nosze w drugich dziurkach wieksze w pierwszych. Oczywiscie nie codziennie. No i zwykle koleczka mam. Nic innego sie nie dorobilam :no:

IMG_2489.jpg

a na koniec, niestety paskudne zdjecia wyszly - porownanie. Nie chce sklamac a nie chce mi sie papierow wyciagac, ten mniejszy (do wydlubania) ma albo 0-40ct albo 0.42ct - nie pamietam, przyrownany do 1 ct...z ciekawosci....bo jak sie zdecydowalismy z M ze czas dostac duzego kamyka po tylu latach malzenstwa to szukalam porownan na necie. I dobrze ze poszukalam bo na poczatku myslalam kupic 0.75ct, stanelo na szczescie na 1.

chociaz bym chciala 1.25 albo 1.50, ale juz za duzo kasy bylo.

IMG_2475.jpg

IMG_2478.jpg

IMG_2477.jpgpost a picture

IMG_2447.jpgimagen

IMG_2446.jpgfree uploader

to bylo gwoli ciekawosci, bo zanim duzego kupilismy szkole przeszlam niezla

JOANA - specjalnie dla Ciebie fotki

bylismy obejrzec te plytki, shutters tez mieli, chcialam tylko pokazac rozne otwieranie

na gorze z patykiem na srodku jak ja mam, na dole patyk z boku, jest jeszcze zupelnie system schowany i go nie widac. I to juz nalezy do osobistych preferencji co sie lubi :D

IMG_2385.jpg

IMG_2386.jpg

i teraz najwazniejsze....te deski o ktorych myslisz, mieli 3 kolory na widoku, reszta w katalogu, ale nie o kolor chodzi :sick:

IMG_2416.jpgimage url upload

IMG_2417.jpg

dla mnie w dotyku normalnie jak kupa plastyku :sick: zdecydowanie wole deske nawet zamalowana lub kostke, to naprawde musi sie nagrzewac, gola bosa strach stanac no i to wyblakanie :sick:

a teraz to o czym pisalam - pewno pamietasz

IMG_2418.jpg

IMG_2419.jpg

IMG_2420.jpg

i co z tym zrobic :sick: kompletnie nic. a nie ma sily, czyms w koncu sie zawadzi i pociagnie :sick:

i na koniec dzisiejszego maratonu.....proba!

bez

IMG_2424.jpg

z jedna

IMG_2436.jpgimage host

i z dwoma

IMG_2430.jpg

M sie podoba z jedna, od poczatku chcial jedna, ale M ma guzik do gadania :popcorn:

beda dwie. Ladniej wtedy drzwi bedzie widac - jeszcze jak mi je obrobi tak jak chce i wizualnie sie zgubi sciana od garazu.

a tu widac z dalsza, z tymi okanmi, temu zmienilam zdanie ze zostana biale.....jak kiedys zmienie okna na ciemne to i kolumny sie przemaluje.

IMG_2432.jpg

IMG_2431.jpg

pozatym co? mam jedna zalozyc a druga bedzie sie paletac? bo bedzie, bo wiem ze M bedzie ja przetaczal, przenosil w te i wewte w garazu az ja szlag trafi. A narazie nie mam w planie przedluzac tego dachu, jest ale w pozniejszym planie bo sie z tym nie spieszy.

Zdjęcia zrobię później. Teraz muszę jechać do Starostwa (służbowo).

Mnie też bardziej jedna kolumna się podoba. Dwie zawężają prześwit i jakoś drzwi giną. Jakby drzwi miały framugę białą... nie wiem. Trzeba by przymierzyć kolory.

Cholera napisałam się , zdjeć dodałam i poszło w kosmos!!

zaręczynowy:

Na małego na bank by się nie zmieścił :)

20180426_124417[2].jpg

srebra mam dużo, a tu mój ulubiony komplet od M. Bransoletka i wisiorek, są fajne cieżkie:

20180426_124510[1].jpg

Mania ja mam blisko sąsiadów :)

Mania widziałam ostatnio deski kompozytowe, w leśnictwie ! Masakra, a mój dalej mówi, a mi sie podobają :bash:, dobrze, ze jeszcze daleko do tego tematu.

Płytki ładne planujesz, mi też się ta koniczyna podoba, przez to, że ma takie rameczki

nie wiem jak dzis bede pisac, router sie mi wylacza co chwile ;) co za badzieiwe, a kupiony nowy. Wywalilam niestety rachunek i pudelko bo bym dziada oddala.

dzis mamy plan cos zrobic , M jednak jedzie do pracy na popoludniu, zobaczymy czy z planow cos wyjdzie przed.

Deszcze dzis ma nie padac, za to na sobote snieg zapowiadaja ;)

Pstka - ale ja przeciez pisalam ze drzwi beda mialy biala obramowke, tak jak tu

ae004e728d1305403751b3702cf07e9c.jpg

zapomnialas? :rolleyes:

Nuxe blizej kolumn drzwi nie moge, kolumny maja daszek na brzegach podtrzymywac, smiesznie by to wygladalo, no i najwazniejsze dlaczego nie moge - obok zaraz sa drzwi do garazu.

Narazie chce dwie postawic. Ta jedna kolo sciany i tak w koncu z tamtad wyjedzie - jak przedluzymy daszek nad tyg ganeczkiem, pojedzie na drugi koniec. Nie chce zeby lezala niewiadomoile bo czasem plan mi pare lat zabiera, zeby sie nie zniszczyla.