Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mania, tak jak Tar pisze u mnie to brzoza. Szczepiona, więc ładnie w dół opada.

U mnie na szczęście lustra nie przeszkadzają, bo ptaków na tarasie nie mam. Na szczęście, bo to moja wielka fobia. Kiedyś jakiś gołąb mi się zabłąkał, to stałam w kącie i czekałam aż odleci :rotfl:

joana, cieszę się, że wszystko w porządku :hug:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestka az dziwne, ze youngi tak ci urosla, nie spotkalam sie z czyms takim. owszem rosna po obwodzie, byc moze tez jakas galazka sie wylamie i idzie w gore, te zazwyczaj ucinam w lipcu kiedy mozna ale nigdy zadna mi az tak nie wyrosla a mialam je w starym ogrodzie i w nowym tez mam. te ze starego ogrodu maja juz 8 lat i sa tej samej wysokosci tyle ze gestsze , podróbe ci sprzedali :lol2::cool: ale ładna i tak jest, bo to przecież brzoza :)

Narendil a to na kratkach pnace to co to jest? ja mam taka fobie na koty jak ty na ptaki. panicznie sie boje :)

TAR, prawdopodobnie jest jak mówisz. Ona ma przewodnik opadajacy, ale nabiera wysokości. Na urodę jej to nie szkodzi. Ale jak wykarczuję jabłoń ze środka jednej rabaty to będę myśleć o fajnym niewysokim drzewku, może brzoza :) u mnie doskonale rosną.

Joanna, dziękuję w imieniu mojej córki, bo to ona posadziła pierwsze 5 brzózek w tym narożniku. To był jej pomysł, żeby stworzyć małą polankę :)

TAR, znalazłam zapis z zakupu – Betula pendula 'Youngii'. Kupiłam wtedy dwie i faktycznie ta druga mogła być szczepiona. Pamiętam, że miała inny kształt, szersza, bardziej okrągła. Ta była szczuplejsza. Niestety tamta nie przetrwała. Odarł ją pierwszej zimy zając z kory :(

Tę muszę nieco wyprostować, bo chyli się w kierunku zwisającego przewodnika.

Tar, to jakiś fioletowy clematis.

Mój mąż miał fobię na psy. I w ramach terapii kupił labradora :rotfl:

Działa. Znaczy, nadal czuje się przy obcych psach nieswojo, ale już go nie atakują. Nie wyczuwają strachu.

Ale ja się na ptaszyska w domu nie zgodzę :rotfl:

Pestka zostaw ja taka przewisajaca, wlasnie bedzie youngowata :D

Narendil ja kota sobie nie kupie, stykna mi te dzikusy co po ogrodzie czasem przemkna a i tak gesiej skorki dostaje. chociaz taka biede pod firma dokarmiam, byle nie podchodzila za blisko. Starcza mi dwa białaski moje ukochane. w sumie psow tez sie troche obawiam ale te zawsze do mnie lgna. i chyba ogolnie zwierzaki mnie lubia, moze wyczuwaja, ze nie ukrzywdze. a labradory to takie slodkie, brojace misie z mega pokladami psiej energii, nie widzialam jeszcze agresywnego labka.

Dziękuję, Dziewczyny :hug: Czasem stawiamy tam hamak.

Mnie chyba czeka zaposiądnięcie 3-go kota i 1 psa. Dziecko chce je zabrać od byłego. Tadek to owczarek niemiecki długowłosy ogromnie przywiązany do Kaśki. Podobno odkąd się wyprowadziła ucieka, biega po wsi zupełnie jakby jej szukał. Kocha ludzi, przyjazny i pieszczoch. Kocica Gruba jest prawie w wieku mojej Spinozy i całe życie była z Kaśką. Nie można jej zostawić. A Kaśkowy były jakoś sobie nie radzi. Jak pojechałyśmy zabrać resztę rzeczy, miski były puste :(

Oj, tylko mam nadzieję, że mi nie zostanie jak dziecko sobie na nowo życie poukłada :)

U nas popadało 2 dni. Ulewa była jak oberwanie chmury, a potem burze i non stop deszcz. Myślałam, że na trochę wystrczy. Chała... :( sucho już jak pieprz.

Lubię jak pada i krople stukają o dach :)

Joana fajnie ze wszystko jest OK :bye:

a u mnie takie upaly ze ledwo zipie. A nadal robie w lesie "w obejsciu". Wczoraj wyszorowalam caly. Dzis okna pomylam. Zostala mi kupa galezi do ppciecia co spadly po zimie, ale czekam na jakies zimniejsze dni. Klimatyzacja na fulla chodzi i tu i w domu. M juz dwa razy dolewal wody do fontanny w domu tak wyaparowalo.

w zeszlym roku wywialam troche lisci z tylu, zaczal mi rosnac tam mech :p Malutki ale juz zielono widac :p Od dwoch dni wiecej dmucham.

sluchajcie MISIU jest :rolleyes:

Misiu malo powiedziane, niedzwiedz, wiekszy od zeszlorocznej matki. Zdjecia nie mam bo poszedl w las zanim polecialam po aparat, ale wroci. Zglodnieje to wroci i bedzie niuchal

brzozki fajne, a u mnie na ogrodzie moje? jestem zalamana :mad:

wiecie co, a co ja mam powiedziec? deszczu nie bylo ponad 1,5 miesiaca, wiec jakby popadalo 1 a juz jakby 2 to wcale bym nie narzekala ;) w piatek w samym trojmiescie oberwania chmury byly i burze a do nas parenascie kilometrow dalej nic nie doszlo. za wode do podlewania zaplace majatek ale to nic, bo taka kranowa wcale roslinom dobrze nie robi wiec straty od suszy i od kranowy bede miec. :bash:

w lesie za plotem susza, wczoraj pogonilam debila, ktory przyjezdza regularnie co dwa dni na "fajke" czy musi to robic akurat w lesie kiedy jest taka susza???? dziwny jakis przyjezdza z laska, wjezdza do lasu, pala jedna lub dwie fajki i wracaja.a ja sie boje czy mi lasu nie podpala i czy dom zastane po powrocie. a na deszcz sie nie zanosi. u nas jest po prostu tragedia.

Może maryśkę palą cichcem,

Statystycznie ludzie to najczęściej kretyni.

Życzę nam wszystkim spokojnych nocnych deszczy przez najbliższy tydzień. U nas lunąło, ale taki deszcz w dużym stopniu odparowujw w tej temperaturze. Wśiąkło w ziemię tyle co nic i też jest sucho jak pieprz.

Mania, czekam na fotki miśka :wiggle: