Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

byl wczoraj, gdyby nie laska ktora wyleciala i zaczela tluc przykrywkami mialabym piekne ujecia - i super wyraznie. A tak wlazl w krzaki i liscie przeszkadzaly, 90% zdjec nie nadaje sie do niczego a i te nie jestem zadowolona:cool:

Dwa razy za nim polecialam, wszyscy sie pochowali (????) na tarasach a ja jedna stalam jakies 20 metrow od niego. A mis mial w nosie i trawke wchrzanial.

DSC_0087.jpg

DSC_0090.jpg

DSC_0107_2.jpg

DSC_0107.jpg

DSC_0109_2.jpg

DSC_0109.jpg

podobno oprocz matki z dziecmi sa dwa , ale byl jeden. Te dwa moga byc dziecmi z zeszlego roku.

Ale pychol maja sliczny

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mika :lol2: z checia bym sie mu na szyje zucila i z reki karmila :rolleyes:

w koncu one przewazyly ze domek kupilam.

miski pokojowo nastawione, nie boja sie. Zaatakowac zaatakuja jesli sie je sprowokuje, ale normalnie moze przejsc obok i nic. Wiem ze strach jak pomyslec ale tak naprawde gorsza panika i gwaltowne ruchy niz spokuj. Stanelam sobie na kamienu jeszcze a on jadl trawe i na mnie patrzyl. Ted z zona, starsi panstwo, jak wylazl naprzeciwko nich nawet sie nie ruszyli, tarasu nie maja, spokojnie misiek tez przeszedl kolo nich i lazl po drodze. No i laska wyleciala z tymi przykrywkami. Durna to malo powedziane i nie o przykrywki chodzi - przyjechala w odwiedziny do Gorda z dwoma psami. Jeden pit drugi jakis niewiadomo co. Wiedzac ze sa niedzwiedzie - psy lataly samopas. Ten niewiadomo co dwa razy uciekl. Gord musial latac po lesie i psa szukac. W koncu sie wojna rozpetala i laska jak przyjechala tak zostala pogoniona i pojechala. Czlowiek spokojnie sie zachowuje to misie przechodza, ale pies wiadomo sie zuci. Z psa nic by nie zostalo. Glupia i tyle. Miala zostac na noc ale musiala sie wynosic.

ja? ja nadal bede go tropic :) oczywiscie w las za nim nie pojde ani podchodzic nie bede jak matka z dziecmi przyjdzie.

dobrze ze schudlam, sprint bylby jakby co szybszy :lol2:

pomyslcie co by bylo jakbym te jagody posadzila, siedzialby u mnie na froncie non stop, zdjecia bylyby super ale nikt by sie z domku nie ruszyl :rolleyes:

mam za to nadzieje ze Diane zostawi jak zawsze cos na tarasie badz stole - kawe, jedzenie, w zeszlym roku tez buzowaly po jej tarasie przez to.

Albo z premedytacja zostawie cos za moim domkiem zeby wyniuchal :rolleyes: Jestem uparta i chce miec perfekcyjne zdjecia. Nieporadze! kocham dzikie zwierzeta.

Mania, nie krytykuję jakości :) Podziwiam, że w ogóle zrobiłaś. SUPER są.

Ja córka fotografa, wiem jak trudno zrobić dobre zdjęcie gdy masz malutko czasu i jest z łapanki. A na ziarno niestety niewiele poradzisz. Ojciec stosował filmy profesjonalne o bardzo wysokiej rozdzielczości. Programy komputerowe też nie zawsze dają radę. Najczęściej usuwasz ziarno kosztem kontrastu, ostrości, rysunku w cieniach....

z lapanki to malo powiedziane :cool:

bylam u Kathy jak przyszedl, musialam leciec do siebie, zamknac psa w domku na wszelki wypadek, porwac kamere i leciec za miskiem i nie bylo czasu ustawiac i sie bawic aparatem - czasami to zajmuje kilkanascie sekund cos ustrzelic zanim cos sobie pojdzie w las.

a pozatym musze nowy aparat kupic bo matryca sie rabie, M nie bedzie zadowolony bo wie ktory chce.

Kathy krolowa plotek...:cool:

siedze sobie kawe pije i z psem bawie, do Diane jakis gostek przyszedl i rozmawiaja, nie slucham, nie interesuje mnie, myslami jestem gdzie indziej. Kathy mi wysyla wiadomosc ze usiluje podsluchac o czym oni rozmawiaja...REALLY KATHY :cool:

rece mi opadaja. Rick mwi ze jestem nietowarzyska, ze nie lubie poznawac nowych ludzi i lazic na imprezy w parku - odpowiedz jest prosta, o niczym innym nie gadaja tylko plotkuja o wszystkich. O czym sie M przekonal w zeszly weekend. Normalnie gniazdo osich plotkarzy. A ja tego niecierpie.

ide mech podlac, ciekawe ile tym nowym "gruntom" co odslonilam zajmie zeby zarosly

taaa, a miski beda lezec na laczcce i zlizywac go - widok bylby zarabisty :rolleyes:

nie, nie bede lac zadnych jogurtow , swego czasu czytalam na temat hodowli mchow i ten caly jogurt to bzdura, na dodatek zaproszenie do zrobienia sie grzyba. Za duzy tutaj mam humid, nie bede nic nic takiego robic. Mchom wystarczy woda i cien i slonce, zadnych odzywek nie potrzebuja.

Pozatym same sobie rosna, jak Matka Natura kazala, niech tak rosna wiec.

bylam w lesie jak zwykle, tydzien temu. Teraz juz bym sie nie odwazyla - przez niedzwiedzie.

teraz tam i zieleniej pewno i mchy odzyly, za jakis czas jak ich nie bedzie z pare dni znow pojde

IMG_3976.jpg

IMG_3977.jpgimage host

IMG_3978.jpg

IMG_3979.jpgscreencast

IMG_3980.jpg

IMG_3981.jpg

IMG_3982.jpg

IMG_3987.jpg

IMG_3989.jpgfree photo hosting

IMG_3998.jpg

IMG_4001.jpgimage search

IMG_4002.jpg