Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

ciekawa jestem czy ci nie potna ze zlosci a potem powiedza ze wiatr rozerwal, bo zetlałe ;) Mika forum od 2 tygodni zje...chane. nic nie dziala. tez chcialam was uraczyc ladnymi zdjeciami ogrodu ale dupa zbita. nie moge. a zabawa w reczne wklejanie to nie dla mnie. wiec fotow nie bedzie.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

haha niech tna....Brad nie ma litosci jakby co i wywala z parku.

Ostatnio narozrabiali inni, ledwo sie sezon zaczal - wywalil ich, w asyscie policji

mowilam wklejajcie przez to, roboty tyle samo co przez muratora i zmniejszac nie trzeba

https://postimages.org/

a potem skopiowac zdjecie z "Hotlink for forums"

nie pisalam jak nam Manius poszedl w las w zeszla sobote

sasiedzi obok sa tylko tymczasowo, znajomi Brada i Lynn, czekaja na swoj domek - oni to juz zupelnie full wypad beda miec, jak dom wyglada, cos jak Mika pokazywala. Oni wlasnie ida na ten placyk co ja chcialam. Maja dwa psy, shih tzu. Piesek 12 lat i suczka 11, rodzenistwo. Ale one madre, bez niczego laza i daleko nie chodza. Wiec zaznajomili sie z Maniusiem i lazily. W sobote jednak wszystkie daly dyla do Diane, swojego z jej tarasu zabieralam. W niedziele przy ognisku - byly grzeczne. Potem zaczely lazic ale w zasiegu wzeoku. Do czasu. 11 w nocy mojemu sie znudzily psy. Poszedl. W las! i szukaj wiatru w polu. Czarny jak diabel - nic nie widac. W czworke po lesie zesmy chodzili i go szukali, polecialam po latarke. Nawet to nie pomoglo. W koncu przylazl - ale na tym sie skonczyla przygoda samowolki.

Ladna ta poducha !

Mika u mnie dzisiaj pol dnia tak bylo, zimno, deszczowo, mokro, ponuro, kolo drugiej sie zaczelo. Na cly weekend mamy ostrzezenie, bedzie upal z wielkim humidem taki jak byl ostatnio w latach 50-tych.

Czekam na M i jedziemy na zakupy, mlodzi jednak przyjezdzaja, moze jeszcze zdaza na impreze w parku, on niestety pracuje w sobote wiec dopiero popoludniu.

clematis moj ogolocony ma setki kwiatow, tfu - pakow, rozwinely sie dopiero 4-5.

nie wiem co sie dzieje ale na prawie wszystkich krzakach i drzewach cos dziwnego sie dzieje - koncowki nowych liscci i galazek marnieja i zdychaja. Na prawie wszystkim. Na clematisie tez. Tylko wisteria sie trzyma, dzis obcinalam , na jednej jeszcze dwa kaiwty zostaly.

na clematisie stawiam na jakiegs grzyba? a jak jest to w korzeniu. Ponad polowe go obcielam i zlikwidowalam mase galezi bo juz w zeszlym roku zle wygladal. Temu posadzilam tam pnace hortensje jakbym musiala go calego wyharatac. O dziwo w tym roku nie mam grzyba na lisciach pnacych hortensji, co roku mialam, a humid mam codziennie, moze zadzialal ten nowy plym co spsikalam zawczasu. Pajaczkow tez nie ma poki co. Tyle ze mam brzydkie biale na lisciach i musze poszukac innego plynu.

Wisteriom obcinalam straki po kwiatach i wasy. Wywalilo je strasznie daleko. Drugie ciecie bedzie w sierpniu.

Mika pierwszego roku juz je obcinalam, nie ruszalas mowisz?

Trzeba było zabujać pędraki, póki w ziemi były. Są na to środki z nicieniami, które mordują pędraki. Jak masz teraz tysiące chrabąszczy w powietrzu, to za 3 lata będziesz mieć ich dziesiątki tysięcy :(

Mmikka, tnij te wąsy. Zostaw 1-3 najmocniejsze, najgrubsze i te prowadź dokąd chcesz. Ale też je skróć o 1/3.

Pestka wiem, co roku psikam trawe, w tym roku sie zleniam. ale to i tak nic nie da, sa wszedzie, co z tego jak ubije u siebie jak przyleca z innych ogrodow?

Mimo ze psikane mialam w zeszlym roku lapacza powieszonego z hormonami, torba byla full, one tu sa wszedzie, dlatego ziemie do sadzenia nigdy na wage nie kupuje ale w torbach.