Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie bede sie kopac z koniem, regulamin konkursu jasno wyznacza 10 nagrod a sa tylko 3 przy czym w innym paragrafie napisali, ze niewykorzystane nagrody przechodza do dyspozycji organizatora konkursu. Sposób wylaniania zwyciezcy tez jest niejasny. niby glosowanie a nie do konca. do jutra maja czas na ogloszenie finalistow moze jeszcze sie cos pozmienia. na fejsie nic nie napisze, bo po prostu go nie mam ;)

nie zdazylam wczoraj, zapomnialam, ale dzis sa, obiecane fotki z Niagary

8d88d639-18ac-4a9a-8f32-10bf4bbd6e99.jpg

55f659c5-ac41-47f8-b5a0-05511643137c.jpg

taki widok mieli z hotelu, dla tych co nie wiedza amerykanski jest po lewej a nasz po prawej

6e7dc26a-0849-4370-abc9-dbfba59e595e.jpg

605d7d89-4af3-4778-9e85-076d1358ac5c.jpgrussian photo sharing

z knajpy na obiedzie

5060c529-3e80-4722-a052-8b65b47a75a0.jpg

amerykanski

dc9f689e-6b45-4369-aee0-47270e6a2c44.jpgprint screen windows xp

kanadyjski

17bd3b08-426b-4a9f-8578-986ea720ff5f.jpg

Kanadyjski ladniejszy, szerszy i wygiety, nie ma tez tych skal pod spodem przez co mozna podplynac bardzo blisko - albo skakac w beczcce :p - jak zycie niemile

nie wiem jak amerykanskim, ale nasz ma tunele w srodku, zjezdza sie pod ziemie i i tunelem dochodzi do sciany wody ktora leci, szkoda ze nie cykla fotki ale film nagrala

a tu sciane z boku widac

6996a969-7c0a-49b7-9469-976c0a7cd856.jpg

kiedys tam jezdzilam kilka razy na rok, do tego stopnia ze mi sie znudzilo i jak znow sie jechalo kogos zawiezc nawet do wody nie podchodzilam

Edytowane przez mania1220

a na ogrodku

sepy kraza codziennie

DSC_0115.jpg

czarna uparta wiewiora, musialam ja woda z rury popiescic bo wyzerala, siedziala potem na czybku duzego klona

DSC_0132.jpg

rude w lesie mam, czarne tez, ale rude sa bardziej zwariowane i bardziej atakuja inne zwierzaki

no i chipi

DSC_0131.jpgbbcode image

DSC_0193.jpgfree screen capture

DSC_0188.jpg

DSC_0177.jpg

DSC_0175.jpg

DSC_0165.jpg

DSC_0164.jpg

dzis rano jeszcze zajac byl ale chipi przyszedl na sniadanie i zajaca przegonil, ptaki tez przegania - wszystko co wieksze od niego.

ptaki ktore nigdy mi sie nie znudza - pomijajac koliberki sie rozumie, tu mowa o Cardinals

chlopczyk

DSC_0139.jpg

DSC_0133.jpgimage host

DSC_0230.jpg

DSC_0219.jpg

DSC_0136.jpg

DSC_0118.jpg

DSC_0121.jpg

i dziewczynka

DSC_0150.jpg

DSC_0145.jpg

DSC_0144.jpg

DSC_0143.jpg

samiczka bardziej strachliwa i ciezko ja ulapac, zadko siada, przewaznie samczyk bierze jedzenie i ja karmi gdzies na drzewie

wczoraj jak deski zawiezlismy powiedzialam zeby M nie zbijal bakow tylko w koncu zbudowal mi bramke. No bramke musze miec bo pies by polecial w cholere. Mialam stawiana zwykla lamana. Ale jak na Canada Day przyjechala Mloda z rodzina i swoim psem - psy tak sie buzowaly ze....bramke rozwalily w kawalki.

no wiec M sie przysiadl i zrobil mi w koncu brake ktora chcialam od poczatku - bo nie zabiera miejsca - przesuwana

IMG_6117.jpg

IMG_6119.jpg

w przyszlym roku chce rozwalic cale barierki i zrobic metalowe czarne jak mam w domu. Dodatkowe schody tez z boku.Bramka wiec tez bedzie metalowa.

a na koniec oba psiury jak bylismy w lesie

IMG_5770.jpg

IMG_5763.jpgfree picture upload

IMG_5720.jpg

IMG_5706.jpg

IMG_5701.jpg

IMG_5692.jpghow to screenshot on windows 7

tak jak pisalam poprzednio - Kilo nie da sie zlapac - takie ma imie, Kilo, mowia na niego Kilus. Ale teraz jak byl u mnie z calym przedszkolem na weekend - pol dnia mi wystarczylo i oba naraz wytresowalam. Tylko krzyknelam "piesy!!!" - oba lecialy do mnie bo wiedzialy ze cos dostana :p

wiesz co, taras stawialismy jak Manius byl malutki bo dopiero co go wzielam, wiec od poczatku nauczony ze jak sa barierki to nie wolno.

Kilo tez byl grzeczny, przelazl dwa razy tylko bo barierki na schody zachodza - jak zobaczyl Nikusia. Ta stawiana mala byla gestsza, widac ja na jednym zdjeciu.

odstepy na bramce miedzy szczebelkami sa takie same jak na reszcie.

dzieci raz ta mala co psy polamaly zostawily odsunieta to oba daly noge odrazu