mmikka 30.07.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Pestka cięcie wisterii cuda robi. Na nowych wąsach znalazłam jeden pączek kwiatowy :wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.07.2018 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Bo ona lubi być cięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.08.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Żyjecie? U nas upał, lampa do kwadratu w dzień, w nocy pada deszczyk, sok z czarnej porzeczki wyszedł z baniaka i musiałam dziś umyć całą spiżarniową szafę, krety zrąbały 1/4 frontowego trawnika, ale generalnie jest zielono, wszystko rośnie jak głupie i promocje na Perlenbahera i Carlsberga w okolicznych marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.08.2018 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Żyjemy:) Joana rozmawiałaś z wujkiem o tapicerowaniu sofy? Tkanina wybrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 02.08.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Ja bym bardziej powiedziała dogorywamy. Rolety pozasłaniane, okna pozamykane wiatrak pełna moc a w domu 26,6 (na dole) na górze nie sprawdzam. Na zewnątrz 30 a ma być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2018 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Nas broni wysoki salon. A w nocy co się da otwieramy i robimy przewiewy. Mamy też stary przenośny klimatyzator, ale jego używamy, gdy to naprawdę niezbędne wyłącznie do schładzania pracowni z komputerami. Jest nestety prymitywny – jedną szafę wstawia się do chłodzonego pokoju, a drugą za drzwi, więc tam gdzie ta druga to grzeje ;( Komputerownia jest dość mała, więc godzina pracy tego „cudu” wystarcza na pół dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.08.2018 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Ja bym bardziej powiedziała dogorywamy. Rolety pozasłaniane, okna pozamykane wiatrak pełna moc a w domu 26,6 (na dole) na górze nie sprawdzam. Na zewnątrz 30 a ma być więcej. Doriko, priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.08.2018 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 taras ma kolorek juz image post z pienka naazie schodek, jakbym miala metalowe nozki tobym stolik zrobila krzeselka zrobione i moje kwadratowe ognicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.08.2018 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 a teraz cos z natury znow nie ma tego w Polsce wiec pokazuje Luna moth , cma, niestety nie widzialam na zywo juz jako cma ale larwe na rece mialam, z sasiadem zesmy ja podziwiali - przepiekna, a cma musi byc jeszcze ladniejsza musiala wziasc na reke zebyscie zobaczyly jaka wielka nie uzarla mnie, ale lapkami sie przycepila, na sasiada reke prjsc nie chciala jednak to wyladowala spowrotem na drzewie a jak urosnie wygladaja tak quick image upload chlopczyk: dziewczynka cudenko !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 09.08.2018 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) cudeńka kiedyś spotkałam u siebie ćmę niedżwiedzią - śliczna ale zdecydowanie mniejsza i nie tak strojna. Gdzieś tam znaleziono też jakąś egzotyczną ćmę, modliszki w Wa-wie... Pogodę mamy teraz tropikalną to zaraz pojawią się i zwierzaki A tarasik i ognisko - jak zwykle u Ciebie - pierwsza klasa. Pozdrawiam... PS znalazłam Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez ave! foio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.08.2018 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Jest klimat iście hiszpański. Padła nam skrzynia biegów w fordziku i dziś do sklepu pojechaliśmy na rowerach. 5+5 i trochę po mieście i okazało się to nie byś pestką. Ostatnie 500 m przeszłam pieszo Tarasik z pergolą boski i genialnie wygląda ten schodek z plastra Super ucywilizowałaś otoczenie nie robiąc mu krzywdy w sensie, że wszystko pasuje do lasu. Piękna ta ćma. U nas często widuję takie białe urodziwe: Piórolotek i Szewnica Miętówka. Obie są bardzo popularne w PL, ale niewielkie, bo rozpiętość skrzydełek mają max 4 cm. Pokazywałam Fruczaka Gołąbka? Jeśli tak to przypominam jak objadał się na mojej lawendzie. On też ma zieloną gąsiennicę i jest ćmą dzienną. Takie nasze zastępstwo koliberka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.08.2018 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Luksusy masz w tym lesie. Lepiej zagospodarowane niż w moim całorocznym domu. Pieniek cudny w tym kolorze. A co do motyli to na mojej marchewce pasie się gąsienica pazia królowej. Pikna jest. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.08.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 To masz też pazie Masz budleję w ogrodzie? Motyle podobno ją lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.08.2018 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Motyla chyba nigdy nie widziałam a gąsienic kilka, ale mam nadzieję że nie na darmo tuczę gąsienicę moją marchewką i motyla uda mi się zobaczyć. Budleii nie mam ale mam werbenę, co prawda w tym roku bardzo mało bo ta z przed dwóch lat wymarzła a siewki dopiero zaczynają kwitnienie, mam nadzieję że zdąży pokazać co potrafi. Na razie mam krzaczory w donicach przy wejściu. Moja mama ma budleję i rzeczywiście motyli zawsze na niej od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.08.2018 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Sadowniczy ma 7 różnych Budleji w ofercie i promocję co drugi krzew liściasty za 50%. Chyba się skuszę Musisz pilnować tej gąsiennicy, żeby jej coś nie zeżarło, albo żeby sobie gdzieś nie poszła. No, i jeszcze zanim zobaczysz motyla, będzie poczwarka. Widziałam w Wiedniu w motylarni Pałacu Shönbrunn jak z takiego kokonu wychodzi motyl. To dość długo trwa, a potem on jeszcze prostuje skrzydła i to jest cudowny widok. Zamiana gąsiennicy w poczwarkę jest szybka, kilka - kilkanaście godzin, ale potem na motyla trzeba czekać 2 tygodnie (chyba). Nie wiem czy tę marchewkę uzna za dobre miejsce do przytwierdzenia kokonu. Może się przenieść na coś stabilniejszego, bo już nie będzie jadła. Zazdroszczę ci Pilnuj jej i... może uda ci się zrobić zdjęcia. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.08.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Taki mam plan, codziennie sprawdzam czy jeszcze tam jest. Tylko co zrobić żeby jej nic nie zeżarło. Z przepoczwarzania filmik widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.08.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Dzisiaj lekki oddech od skwaru. Jestesmy u teściów. Zaraz pakowanie i do domu.Doriko, ruszylas z tarasem?Mmika , wujek bedzie u mnie po niedzieli. Chce zobaczyc na zywo i wtedy będziemy gadać co i jak.Targam jeszcze cos do domu. Mialam kupic jak byliśmy ostatni raz w kwietniu, ale sie nie zgralam czasowo z babką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.08.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Zdjecia cos z tabletu wstawić nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.08.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Poczekamy, Joana, na fotki tylko nie zapomnij. Doriko, zastanawiam się co ją może zjeść? Może ptak jakiś? Namiocik z siatki byłby dobry do ochrony. U nas upał nadal. Aż dziwne, że trawnik zielony, mimo że go nie podlewam. W nocy, o 2, było 26 st C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 11.08.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 To już przerobie sama. Jak myślicie 40 zł warto było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts