mania1220 29.09.2018 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 ...."A do mnie po 10 przyjedzie komoda pod tv, nic nie pokaże, dopóki nie będę miała." no wiesz co Joana DAWAJ 10 tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 A właśnie, miałam Was pytać. Podjęliśmy z moim decyzję, że do łóżka w sypialni zrobimy zagłówek. Chcę w jakimś jasnym materiale i nie wiem co z resztą łóżka. Czy malować na szaro np i szukać materiału pasującego? czy się nie przejmować, ze np rama szara a zagłówek dajmy na to błękitny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Mania:P no nie pokażę, bo ogłoszenie o nią jeszcze wisi, ale słucham się ciebie i zarezerwowałam, babka na początku nic nie chciała kasy wcześniej, tylko że widziałam, że ogłoszenie ciągle jest, więc napisałam, że mogę jej przesłać rezerwacyjną opłątę jakąś. Miała przyjechać, w przyszłym tygodniu, ale ja wolę 10. Bo jadę na oparach i się boję, że jakieś niespodziewane wydatki wpadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Joana....... blekitny zaglowek?? masz jakas inspiracje?? rama zalezy jak chcesz bo kilka opcji jest. Materac wpada w rame gleboko czy na gorze, jak scielisz to chowasz koldre w boki czy zwisa luzno? nie pamietam lozka jakie masz, chyba pokazywalas kiedys? duzo takich...Rama spokojnie moze byc inna ale tez mozesz ja obic w tym samym co zaglowek, cienka gabeczka pod spod i na to material. To sa juz takie szczegoly ze bardziej osobiste prferencje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 co znaczy ze jedzesz na oparach? nie slyszalam tego nigdy, co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Całego nie obiję , bo nie poradzę sobie z tym wygięciem przy nogach. Kołdra zawsze wisi po bokach, nie mam narzuty żadnej, ale jak będę miała to też będzie wisiała. O proszę, jaką mam piękną dzisiaj pościel :lol2: Błękitny zagłowek, wziął mi się z niczego, czyli z głowy Mania jechać na oparach, to jak na rezerwie;) na resztkach, w sensie finansowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 ohhh zrobilabym to lozko cale tak naprawde latwe jest - byles pistolet miala a jestes pewna ze chcesz go malowac??? ladne drzewo. Nie lepiej zrobic nak;adany zaglowek - i cholera - zmienic posciel bez zadnych wzorkow. oczywiscie wybor Twoj jak najbardziej mozesz pomalowac wszystko a zaglowek obic. nie wiem czy pamitasz moje pierwsze lozko co mialam tutaj?? nie mogal sie oprzec zeby pomalowac bo szkoda bylo drzewa. Zostawilam drzewo a zaglowek tak obilam ze mozna bylo siagnac material i nadal drzewo bylo. Tez wygiety tyl mialo. Tylko dlatego sie go pozbylam e za wielkie bylo do mojej sypialni, nie mam takich metrazy jak u Ciebie. bokow widac nie bedzie pod koldra czy nazuta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Bardzo podoba mi się ta kremowa z drewnianym blatem. Lubię takie połączenia. Mania, potrzebuję ratunku Moja córka przemalowała szarą kredówką Annie Sloan orzechowy fornirowany bufet. zamalowała nawet mosiężne zawiasy Wyszło źle i w plamy, pomijając, że jakoś to do tego mebla nie pasuje. Bufet wylądował u mnie, po jej wyprowadzce od Michała. Ja bym go chętnie wykorzystała w sypialni jako miejsce na schowanie dodatkowej kołdry, koca, narzuty z poduchami, ale jest paskudny. Najchętniej usunęłabym farbę z blatu i ramy podstawy. Dałabym zgrabniejsze nogi. A resztę przeczyściła na gładko i pomalowała na ładny granatowy. Na blacie kiedyś była kredensowa oszklona nadstawka, która już nie istnieje. Teraz postawiłabym tam poziome lustro. Nie mam pojęcia jak mogę się do tego zabrać Jak usunąć tę kredówkę? HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Mania, gryzie mi się kolor tego drewna na łóżku z podłogą. Chociaż teraz tak pomyślałam,że jak bym dywan dała, to by się inne tło dla łóżka zrobiło Pestka a nie da rady przeszlifować i inną farbę nałożyć? tylko z okuciami dużo ręcznej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 no mebla nie przygotowala pod malowanie to plamy wyszly ok , czy nakladala na to wosk?????jesli nie to pol roboty za toba. jesli wosku nie ma - woda, szorstka gabka - ale taka zeby nie rysowala drzewa. Do katow i zakamarkow szczoteczke. Niestety musisz to zrobic nie w domu, najlepiej na zewnatrz jak jest ladnie i slonecznie zeby drzewo odrazu schlo. I - bo bedzie MOKRO.Mozna w garazu tez. tyle sciagnac ule sie da, troche sily trzeba uzyc, a potem wszystko musi byc przejechane papierem sciernym. jesli masz na tym wosk wiecej roboty bo najpierq trzeba wosk sciagna - mineral spirit albo white spirit tutaj sie nazywa - nie wiem jak po polsku niestety! plaskie czesci przeszlifowac najlepiej maszynka, male recznie i zawsze jechac wzdluz drzewa. woda letnia, nie goraca i nie gotowana. I nie lodowata bo rece odpadna. Im bardziej sie namoczy tum wiecej zlezie ale trzeba wycierac szybko zeby drzewo nie nasiaklo bo sie czarne plamy porobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 farby kredowe sa bardzo grube, zmarnuje duzo papieru , najpierw niech ja zszoruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Nawet nie wiedziałam,nigdy mi się nie podobały. A o wosku wiedziałam faktycznie, trzeba ściągnąć, bo potem plamy wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Joana mam dwa pomysly, tylko fotki musze wyciagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 ja tez nie lubie kredowek, fusion wole bardziej, ale tak naprawde wole normalne farby malowane pistoletem badz z pryskajacej buteleczki. Wole wykonczenie sklepowe niz shabby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Dobra, czekam. Pestka a jaka jest oryginalnie ta szafka? widać gdzieś kawałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Ja grzyby czyściłam do suszenia, a wyście natrzaskały. To dopisałam swoje Joana, może taki zagłówek Jak zrobiony http://www.fabricpaperglue.com/2013/10/extra-wide-headboard-how-to.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2018 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 na dwie tury dam, tu pierwsza Picasso ze mne zaden, niech ktora wymaluje pozadnie, ja tylko podsowam pomysly. 1. dywanu mi tam brakuje na bank, bo jakos lyso 2. zaglowek mozna podwyzszyc (pokaze jak zaraz) 3. pomijajac obicie calego zaglowka i pomalowanie "zanozka" mozna zrobic oba obite - zaraz pokaze tez, ja tak u siebie zrobilam na tamtym lozku. Malo roboty i to byc zrobila nawet z recznym 4. Obic wszystko, bo tyl masz taki sam jak w nogach i przybijac pod spodem ten tyl, wtedy nie widac zszywek, a rogi ladnie zakladac jak pufke robilas . pamietasz?? gabke musisz dac zeby to rece i nogi mialo wiec wygiecia same ladnie sie zrobia, nawet jak beda mniejsze to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2018 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Dzięki Mania. Chyba poczekam do wiosny, bo mam kupę roboty teraz, a to co piszesz sporo czasu zajmie. Ale spróbuję jak zareaguje. Wosku na szczęście nie ma. Joana, to peerelowski mebel z 1955 roku. Płyta stolarska, taka prawdziwa, fornirowana na średni orzech. Ciężkie jak piorun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 To żebyś forniru nie poniszczyła. Bo potem sztukowanie Mania, a jak bym te " zanóżki" obijała, to rozbierać łóżko trzeba? zagłówek mi się marzy wyższy. Pestka tak jak pokazałaś to nie chcę, stoliki, tfu szafki są od kompletu, nam się one nie podobają już dawno. Nie wiemy jakie będą, ale na pewno inne, może szersze i wtedy znowu kombinowanie z zagłowkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.09.2018 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 :lol2: zauważyłyście coś? często mówimy na coś ciężkie,komoda, biżuteria, żyrandol, oznaka że coś jest porządne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts