Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Dobra, rozumiem o co chodzi z tą rywalką :) To skoro mnie oblukała, to chociażby tyłka mi pozazdrościła, bo moja Kaśka mówi "mami, ty masz lepszy niż mój, choć latek prawie 2 razy tyle co ja". Hi, hi :-P

Mmikka, robimy wreszcie poddasze, więc jak wyleci nadmiar gratów z dołu na górę, to będę pokazywać. Bo tak jak jest, to przestawianie pierdzielnika z miejsca na miejsce, żeby jakoś wyglądało, to mi się nie uśmiecha.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wpadlam na pewne pomysly, bo cos mi sie juz znudzilo....boczne lustrzane stoliki

index.jpg

mirrored-nightstand-bedroom-traditional-with-bedroom-bench-crown.jpg

mirrored-nightstand-in-bedroom-chic-and-simple-bedroom-decor-wit.jpg

nice-mirrored-nightstand-mirrored-nightstands-contemporary-bedro.jpg

miejsce mam ale go nie mam :bash: przez wejscie do lazienki ktore zaraz kolo glowy jest i przez uklad pokoju gdzie nie moge lozka orzestawic, wiec musze mniejsze zeby do lazienki wejsc

Carlstadt_2_Drawer_Nightstand.jpg

luedtke_1_Drawer_Nightstand.jpg

pierwsze z dwoma szufladkami ze "zlotym" , drugie cale "srebrne" i drozsze , jak myslicie ktore?

ja znowu chce szafke, zebym mogla gdzies trzymac moj duzy krem do ciala - bo nie lubie sie smarowac w lazience, zawsze po kapieli siadam na lozku i tam to robie.

poszlam jeszcze raz wymierzylam, moglam jednak wzasc wiekszy , mialam tam duzo wieksze kiedys. Poszukalam takich zeby mialy jak najlepsze opinie, 44 kobity kupily wszystkie na 100% .

M mnie zabije! pokazalam mu, podobaly mu sie, ale nie mowilam ze kupie. Pojechal do pracy i kupilam. Mialam wziasc jeszcze dywan - ale to w wypadku gdybym te tansze wziela, ale jak mam brac to cos ze mi sie podoba a nie zeby tylko bylo :cool: No wiec na dywan juz mi nie starczylo, dopiero co blaty kupilismy w sobote.

bo nie pisalam a moze pisalam - chce zaglowek przerobic ! Bo juz mi sie znudzilo! chce na jasniejszy kolorek isc. Ale to potem, w zimie jak nic do roboty nie bedzie, narazie stoliki.

Maja przyjsc kolo 19 wiec trzymajcie kciuki zeby CALE w jednym kawalku.

nie bede mowic ile kosztowaly bo sama udaje ze nie widze :bash:

ale wazne ze mi sie podobaja.

Beglin_Hollywood_Regency_Mirrored_1_Drawer_Nightstand.jpg

a tu sa u babek w sypialni tylko do kitu fotki zrobily bo je uciely ciamajdy jedne

image.jpg

image.jpghow to post a picture in a forum online site

image.jpg

no co, cos innego chcialam :rolleyes: i ten krzyzak na srodku mi sie podoba.

a teraz ide rozbierac zydelek i malowac poki nie pada.

Popieram, Joanę :)

Znowu mam 20 maślaków w jednym miejscu ogrodu i 4 kozaki pod brzozami. To już 5-ty zbiór w tym roku. Co drugi dzień. Tym razem najmniej. Raz było 46 :)

Mania, robisz za tapicera, a ja w tym roku zrobiłam wino śliwkowe (z mirabelek 20 litrów), aroniowe (3 gąsiory: 5, 20 i 25 litrów) cydr jabłkowy i jeszcze 5 litrów różowego z naszych winogron. Dziś J zlewał w butelki winko aroniowe i z 50 litrowego cydr. Winogronowe i śliwkowe jeszcze pracuje, dopiero 12 listopada zlejemy. Mam jeszcze przygotowane nalewki z tarniny, pigwowca, orzecha włoskiego i imbiru. Też jak doprawię będzie pewnie ze 12 butelek.

Jak para pijaków :rolleyes: Ale to się po znajomych i rodzinie rozejdzie jeśli wyjdzie smaczne.

eh taka mala rozgrzewka przed robotkami domowymi, so to taki maly podnozek zrobic.

malujac nozki na ogrodzie wlazlam w KUPE :bash:

kiedy on ja zwalil nie wiem, ale zanim weszlam do domu niezly taniec na trawie odstawilam .

sluchajcie mam 36C w domu! z humidem. Jest taki niesamowity upal ze idzie pasc, powieki mi sie do policzkow przyklejaja. Nie wiem czy mi to dzis wyschnie, z taka wilgotnoscia nie powinnam malowac na dworzu ale wyjscia nie mam. W domu juz nie moge, a maluje aerozolem.

ide na kawe i jak sie bedzie suszyc przelece jakie pomysly na lozko i materialy

pryskalam druga warstwe jak zaczelo grzmiec ;) wnioslam pod gazebo i sie rozpadalo.

M wrocil, poinfromowalam ze stoliki kupilam, nic nie mowil. To dobrze.

a tu znalazlam extra sypialnie, na tym sie chce wzorowac. Cos taki kolor zaglowka. I przemaluje sciane bo teraz mam grafitowa.

velvet-tufted-headboard-king-traditional-bedroom-concept-gorgeou.jpg

zobaczymy czy znajde taki material, z chenilki bym chciala

nie wiem jak pokaze na monitorach bo kazdy ma inaczej ale - znalazlam dwa

jeden bardziej glDKI, JEDEN W PASECZKI - JAKBY.

image.jpg

image.jpg

:wiggle:

jeszcze nie wiem ktory chce, ale chyba ten gladki, chociaz ten w niby=prazki tez fajny, zaslony mam takie tylko z grafitowej chenilki, ale - nie wiem czy bede robic guziki. Jesli nie to nie ma roznicy a jak beda guziki to te prazki moga a i napewno - sie rozjada. Plus naciaganie materialu . sie linie zgubia. Chyba ten gladki wezme

wybralam pierwszy, dalam oferte , zobaczymy czy przyjmie. Duzo materialow u niej kupilam. Jak zwykle - z US. bo tu oszaleli z cenami a i koloru sie nie znajdzie takiego :cool:

juz pokazalam M wizualke i powiedzialam co bedzie musial zrobic w sypialni, uslyszalam OK

Pestka, przyszly dzis M perfumy, facet chyba zobaczyl ze paczka do baby idzie, ze dla meza kupuje wiec wsadzil probke Chance. niezla.

oferte przyjela, wiec mam 10 metrow :)

starczy na lozko i na zrobienie spodniczki, bo lozko mam jak wiekszosci zdjec wyzej. ta z zakladkami mi sie podoba, zobaczymy co wyjdzie, zalezy jaki gruby material. Po walnieciu nazuty i tak malo co widac ale byc musi zeby dziure zaslonic.

nogi pomalowane ale nadal humid i sa tacky, nie bede dzis robic, poczekam do jutra, wazne ze M sprezarke mi do domu wniosl, nie bede sie meczyc na recznym, nie mam tyle sily w prawej rece.

no to dlugo nie posiedzialam po powrcie z lasu zeby czegos nie wymyslic , jutro stoleczek a jak material przyjdzie - lozko i ogolnie ogarniecie sciany z lozkiem w sypialni. Myslalam zeby kupic zaglowek ale nie ma tak wysokiego jak ja zrobilam, a jak jest to za koszmarna cene, a lubie go wysokiego bo nic wieszac nie musze nad.

Joana no znasz mnie, ja nie lubie krzyczacych dodatkow, problem kolorow rozwiazalam robiac wszysttkie sypialnie w innym kolorze i sie sprawdza :yes:

wczoraj szukalam czegos i wpadlam na zdjecie a jak go zobaczylam pomyslalam o Twojej sypialni, zaraz wkleje fotke.

aaaa...stoliczki zostaly wyslane juz, maja byc w poniedzialek :D szkoda ze lozka nie zrobie do tego czasu, material jeszcze nie poslany. ALE - znalazlam podobny material w domu i nalozylam na zaglowek - sprawdzilo sie i wyszlo tak jak myslalam :yes:)

Joana - nie chodzi o to ze pikowane bo z tym nie dasz sobie rady, ale co innego mi sie zucilo w oczy.

Jest zaglowek, jest zanozek i jest laweczka.

Cale lozko i laweczka sa w tym samym kolorze i z tego samego materialu.

I laweczka jest na cala dlugosc lozka.

6bd02ad343e953d62714068c4897dd5d.jpg

i nie pisac mi ze jest mdlo. Jest pieknie stonowane i pieknie spasowane.

Absolutnie nie jest mdło ;)

Ja już zdecydowałam, że zrobię tak jak mówiłam wcześniej, wiesz czego się boję przy całym tapicerowanym łóżku? Śladów łap dziecka:) Wprawdzie mój wytresowany:) je tylko przy stoliku, jak wchodzi na kanapę, to pilnuje żeby mieć kocyk pod stopami, każdemu zwraca na to uwagę, ale o sypialnię bym się bała

nie masz sie czego bac. Wszystko zalezy od materialu - bo ten jest najwazniejszy. Ja nie lubie "zwyklych" materialow. Wlasnie przez to co piszesz. Zadne sploty - masakra czyscic. Dlatego chenilki na wszystko kupuje, badz gnieciony aksamit (zwyklego nie lubie zly do czyszczenia) badz ten jak mu tam - microfiber material - ten co teraz mam na zaglowku i pamietasz moja stara jasniutka sofke co robilam? tez byla z tego microfiber. Jak zamsz wyglada. Genialna w czyszczeniu. Wyobraz sobie Mlodej dzieciaki tu. Wszystko na niej mialam. Wlacznie z dlugopisem - porysowaly bo jasne, bo sie fajnie rysowalo. Pamietam ze zobaczylam jak pojechali, az Mlodej fotki wysylalam. ZESZLO i sladu nie zostalo. Sofke nadal mam w jaskini w moim pokoiku. A byly i dzemy i czekolada na nich, smugi, palce odcisniete, soki wylane.

Tak wiec wybierz dobry material, bedzie drozszy ale na dluzsza mete sie oplaca.

Krzeselka co kupilam do wyspy pamietasz? Nienawidze tego materialu. Zwykly material, co z tego ze gruby jak nitki przeplatane. Dzieciaki usmarowaly jak jadly myslalam ze sie zastrzele rzy czyszczeniu jak wsystko wlazlo miedzy sploty. jak sie myje to sie jeszcze nitki mechaca i potem trzeba golic.

Jak poloze blaty nie beda pewno pasowac bo sa brazowe , pasuja teraz do blatu bo brazowy ale potem pewno nie i bede zmieniac obicia na chenilke.