Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Doriko bo chyba jestem jedyna osoba ktora jeszcze schodow nie ma w domu zrobionych ;)

nie malowalam wczoraj bokow bo jak poszlam po farbe okazalo sie ze "wymalowalam" nia schody do jaskini, pojechalam do sklepu a jak wrocilam to mi sie nie chcialo juz dzis maluje. Wlasciwie zaraz maluje. Jak M wroci jedziemy schody odebrac, tylko M musi kafelki wyladowac z mojego samochodu bo leza tam odkad kupilismy.

Mania z tą nową dam radę, targałam ją sama do małego pokoju, tylko marmury ściągnęłam. Problem jest taki, gdzie mam teraz postawić tą z lustrami??, do góry nie zatargam :):) do małego pokoju na dół nie dam, bo się boję stawiać ją w miejscu, które służy do zabaw. a może w plecy kanapy postawię???

Słuchajcie, te marmury, będę musiała je przemalować, nie zmienię ich na blat, bo za drogo mi wyjdzie. Widziałyście jak zrobione? Wkładane

Muszę szybko myśleć nad kolorem, bo na kilka jest do końca mc promocja 25% taniej

Edytowane przez joana_

a skad wiesz? sprawdzalas ile to kosztuje? Mowie o blacie drewnianym. Stolarz powinien to zrobic latwo. I mozna zrobic albo kawalkami i wsadzane jak bylo tylko je przybic/przykleic albo zrobic blat po calosci i na gore nalozyc. Powinnas odrysowac te czesci z marmurowych i zawiezc do stolarza i zapytac ile takie by kosztowaly. Malowac chcesz nie bejcowac wiec najtansze deski sa OK.

z kolorem nie bede radzic bo ja preferuje czarne jesli juz malowac bo najbezpieczniejsze i pasuje do wszystkiego. Pomysl jakie kolory w salonie planujesz.

Dlatego proponuję ci panel za komodą. Może mieć otwieraną klapkę tam gdzie kotakt. Może być jego caly przód zdejmowany. Chcesz to ci to rozrysuję nawet technicznie. Sama to zrobisz bez pomocy męża, bo łatwe i nie ciężkie. Tylko dawaj wymiary całej komody :) Rysować mogę w poniedziałek :)

nie moge odebrac z poczty bo wszystko laduje w glownym hub'ie w Toronto kolo lotniska i stamtad jest rozprowadzane do kazdego miasta na poczty. I tam utknelo.

szczegolnie te z US bo sa miedzynarodowe, musza przez custom - celnikow - przejsc.

POMALOWALAM...

Joana mialam ten sam problem na swojej starej szafce, teraz mam na biurku a raczej za ten sam problem, ale leca wzdluz nogi i mam drukarke pod spodem, kontaktu u mnie nie widac bo z boku za drukarka jest. Jakby cos mozesz do nogi kable przyczepic zeby jak najmniej bylo widac.

o czym Pestka mowi - nie mam pojecia wiec czekam na pomysl

Mmika dla Ciebie się na podłodze położyłam :)

20181026_160608[1].jpg

tu chyba nie widać, na okuciu od tyłu jest taki cycek malutki

MMika mi też czarny pasuje, jeszcze zobaczę jakie okucia, tu mam większe pola do popisu, bo kluczynki malutkie, zawsze można na gałki zmienić.

Kanapa dostanie chyba materiał, taki wpadający w szaro błękitny, jasny

Maniu, ja mam niby gotowe schody ale one gotowe tak jak twoje były. Znając ciebie już dawno byś je rozebrała i wstawiła nowe. Mnie na to nie stać więc takie będą jakie są choć wolałabym inne. Kiedyś jak już reszta domu będzie gotowa to pomaluje słupki i szczebelki żeby były bliżej takich jak bym chciała.

A ty wiesz, że moja też! Taki szczegół a wzrok przyciąga jak diabli

Mania będę czyściła te nóżki, na pewno, mam wełnę stalową, ale jeszcze nic w niej nie robię. Obcinać nie będę, bo moim zdaniem straciłaby bardzo.

Ja się staram na moich schodach nie skupiać, słupek chciałam jak najprostszy ( żałuję) tralki chciałam proste, cienkie , wszyscy na mnie wsiedli, że jak kije od szczotki, no to mam takie co są takie pośrodku pogrubione. Potem jak stolarz nam zrobił bramki przeci dzieckowe :) dał takie tralki jak chciałam wcześniej. Mój spojrzał i mówi jakie fajne!!

Tralki to taki moment, że wiem,że powinnam słuchać siebie, ale nie posłuchałam. Trudno, katastrofy nie ma , więc może kiedyś się zmieni