mania1220 31.10.2018 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 dwa fotele pod oknem i kanapa fajnie by wygladalo bo nie zawala tak, i teraz gdzie masz fotel zostawic otwarte, przestrzenniej sie zrobi a co do kominka nie wiem jak tez jak to wyjdzie, te kominki sa tak obudowane jak stoja na ziemi wklady, masz swoj wyzej. Nie widzialam nigdy takiej obudowy w kominku nad podloga. Masz jakas fotke? a moze Pestka by obrysowala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.10.2018 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Takie ustawienie jak mówisz wygląda ładniej, przestronniej, ale nie do życia Pięknie na instagram , Mój ma trójkę nastolatków, którzy co jakiś czas u nas są, mamy przyjaciół, wąskie grono, ale powiem Wam, że fajnie się tak siedzi jak się ma dwie kanapy w salonie, nóżki na ottomana i można biesiadować Odwieczny dylemat, żeby było ładnie i wygodnie. Lubię jak jest ładnie, wszystko pasuje, ale jeszcze musi być wygodnie, i dom ma być dopasowany do nas, a nie my do domu Słuchajcie, to że kominek i tv są na prostopadłych ścianach to największa nasza bolączka, a jak szukaliśmy projektu to był to nasz priorytet Edytowane 31 Października 2018 przez joana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.10.2018 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Czeee:welcome:Joanna masz piękne okna. Układ salonu podobny do mojego - podłużny, ze ścianą ale kominek jest w miejsce Twojego tv,a tv jest prawie naprzeciwko okna.Też mam dwie kanapy. I dwa fotele - jest wygodnie, może nie fotogenicznie, ale wygodnie.Ta nowa szafka świetna.Mania,,,,jesteś niesamowita ze zmianami:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.10.2018 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Taki zupelnie prosty też mi sie podoba [ATTACH=CONFIG]421080[/ATTACH] tylko fajnie by było mieć na górze półkę , na durnostojki np świąteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.10.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Ave! Dzięki :)Mój salon bardziej kwadrat jest, tzn patrząc na całość, czyli plus jadalnia to prostokąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.10.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 o takim układzie myślałam - jadalnia kwadrat i część wypoczynkowa też, nawet to mamy oddzielnymi podłogami zaznaczone:bash: Jakby dodać mojego M do Mani, to już nie byłoby po niej śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 O Matyldo, święta Kangurzyco, ale narobiłam. :) OKEY, Baby. Pokombinuję, ale teraz idę Nielegalnych wg Severskiego oglądać. Są 4 odcinki, a ja ostatnio film oglądałam 4 miesiące temu. I... wiecie, genialne wino nam się udało z aronii. Już jest fajne, a za pół roku jak dojrzeje w butelkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.10.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Ma się czasami te pomysły przy budowie i urządzaniu :lol2: Ja żałuję, że nie mam takiej samej podłogi na całym dole. U Mańki to ciach prach i zmiana. a ja mam wybór, pokachać nietrafiony pomysł, wymęczyć latami albo zapłacić obcemu, żeby zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.10.2018 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Pestka nie pali się, ja tu sobie dziś troszkę posiedziałam, bo dom ogarnięty, dziecko na bajkach skupione, a ja dawno sobie tak nie siedziałam i w necie nie grzebałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) u mnie ciach prach?? o czym gadacie, jakie ciach prach jak 5 lat czekalam na COS Joana zalacznik sie nie pokazuje wiec nie wiem o jaki kominek chodzi. u mnie nikt na kanapach nie siedzi, no chyba ze dzieci jak przyjada, wszyscy zawsze przy wyspie w kuchni. Bo jakby nie patrzec wyspa jest zaraz w kominkowym. Tez chcialam dwojke i trojke ale nie oplacalo sie pozatym, pamietaie moja kanape? polowalam na nia kilka lat. Mam trojke ale dwojek nie widzialam nawet w sklepie tylko fotele - a fotela nie chce bo za duzy. a jak myslicie ze tak latwo....myslalam OK naloze pierwsza warstwe poly na schody, akurat do weekendu zrobie 3-4 warstwy i moge je spokojnie wyniesc na dol i zabrac sie za reszte schodow jak M utnie. No i DUPA Taka wielka czarna dupa. Po nocy drzewo zaczelo mi "krwawic". Nie wiem dlaczego bo druga warstwe nakladalam jak bylo zupelnie suche po ponad 30 hr. Gdybym zauwazyla ale w nocy wyszly, zaschly/ Jakby predzej wylazly to bym je wycierala a tak? musialam znow papierem sciernym je zjechac! I musze na tyle zjechac zeby nalozyc znow bejce bo sa jasne placki i lyse brzegi. No i, takie krwawienie moze i przez miesiac wylazic, niech to jasna nagla.... jestem zla jak osa. Tyle desek, mebli bejcowalam i schody na dol i nigdy mi sie to nie przydazylo a tu masz babo placek. Edytowane 31 Października 2018 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.10.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 o żesz Maniu współczuję - to "krwawienie" to żywica? U nas kanapy w salonie /saloniku:wiggle: służą do siedzenia i wylegiwania się w różnych pozycjach:p u mnie są dwie dwójki (z ikei - tyle, że mają zmienne ubranka)- są stricte częścią wypoczynkową -no, le metraż u nas mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.10.2018 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Mania co tzn krwawić?? że żywica wycieka? drugą kanapę chce podobnej wielkości, mam też z tym problem, jak dopasować do tej nowej, starej chciałabym,żeby oparcie miała niższe nieco,żeby okno pokazać bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.10.2018 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Mam podobny układ kanap tylko, że u mnie okno zwyczajne i o standardowej wysokości.Kanapy chyba w większości też są standardowe, bo to przecież trzeba plecy oprzeć.ewentualnie na ścianie z oknem kanapa dwójka, żeby mniej okna zasłonić. I tak ustawić aby było dojście do okna za kanapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Joana ladnie by bylo. Ladniej nawet bez poleczki, taki "czysty" kominek.Jak my rozwalimy nasz i kwarc polozymy dajemy belke. Mialam nic nie dawac - ale tez sprzydaloby sie jakie durnostojki postawic i jakies inne lustro - moze? nie wiem. Bo teraz mam lustro i uwielbiam to. U M w jaskini zdecydowalismy nic nie daeac, pamietasz spodem miala leciec poleczka, ale na koniec stanelo ze zero, sama sciana z kominkiem i nie zaluje. Ale tu cos bym chciala. Kto wie jednak, moze mi sie odwidzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 to nie zywica, zywica nie wylazi z debu bo chyba jej nie ma? nie wiem. to sie nazywa "bleed back". wiec krwawienie najblizej bo nie wiem jak po polsku. Bejca jak schnie zaczyna "puchnac" i sie ddziela COS tam, nie bede pisala co bo i tak nie wazne, skladnik bejcy. Wiec nie moge nakladac poly poki nie wyschne "bardziej" bo jak naloze poly i te zwiazki sie rozloza i wyleza zrobi sie gaz i bede miec bomble pod poly. EHHH.... Czasami tak sie robi jak za duzo bejcy sie nalozy, ale nie nakladalam wiecej niz kiedykolwiek i scieralam do sucha po kilku minutach. NOZ JAKIEGOS PECHA MAM........wczoraj podstopnice odwiozlam bo mialy defekt i powiedzialam ze ich nie zaloze, czekam az zrobia nowe. juz tego nie mam bo starlam, ale jak mowilam - bede musiala znow bejca przejechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 jedyna osoba ktora sie wy;eguje jest M na dole na swojej wielkiej kanapie. Tutaj TV nie mam, ogladam filmy na compie. A na kanapie jak ktos sie wyleguje to Manius. czasami M komara strzeli jak wstanie wczesniej niz ustawa przewiduje zanim do pracy pojdzie. kanapy nie sa standartowe, moje poprzednie mialy duzo wyzsze oparcia, ta ma nizej. A ta mala co obijalam jeszcze nizsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 psiamac....z nadzieja, a ta jak wiadomo jest Matka Glupich - zadzwonilam do swojego sklepu gdzie kupuje wszystko do robienia mebli, wiec moja nadzieja byla ze mi guziki obrobia do lozka, niestety nie obrabiaja maszynka jest cholernie droga nie bede kupowac bo moze juz nie bede potrzebowac. Sa miejsca gdzie to robia ale znalezc nie moge. Jednym slowem musze sama sie bawic ale i tak jechac musze, zgubilam a raczej - znalezc nie moge - igly do przewlekania tych guzikow, mialam specjalna i sznurek do obszycia grubszy bo ten co mam nie pasuje mi bo za cienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.10.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 No widzisz Mania, a my się wylegujemy,zwłaszcza jak mój przyjeżdzą. Mówisz o takiej długiej igle, czy półokrągłej, wygiętej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Pościągam zdjęcia i będę powoli kombinować. Ja wiem co bym z twoim siting window zrobiła Jutro pokażę. Zamiast Nielegalnych obejrzeliśmy ostatni Mission Imposible Obśmiałam się jak norka. Na wylot to długą igłą. Ta zagięta jest do stebnowania ręcznego. Cholerna robota A ja mam maszynę, która zszywa 1 cm grubości :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Taki zupelnie prosty też mi sie podoba [ATTACH=CONFIG]421080[/ATTACH] tylko fajnie by było mieć na górze półkę , na durnostojki np świąteczne Joana, dawaj tę fotkę jeszcze raz. Tylko postaraj się bo tu załącznik nie określony i nic nie widadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts