pestka56 31.10.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) to nie zywica, zywica nie wylazi z debu bo chyba jej nie ma? nie wiem. to sie nazywa "bleed back". wiec krwawienie najblizej bo nie wiem jak po polsku. Bejca jak schnie zaczyna "puchnac" i sie ddziela COS tam, nie bede pisala co bo i tak nie wazne, skladnik bejcy. Wiec nie moge nakladac poly poki nie wyschne "bardziej" bo jak naloze poly i te zwiazki sie rozloza i wyleza zrobi sie gaz i bede miec bomble pod poly. EHHH.... Czasami tak sie robi jak za duzo bejcy sie nalozy, ale nie nakladalam wiecej niz kiedykolwiek i scieralam do sucha po kilku minutach. NOZ JAKIEGOS PECHA MAM........wczoraj podstopnice odwiozlam bo mialy defekt i powiedzialam ze ich nie zaloze, czekam az zrobia nowe. juz tego nie mam bo starlam, ale jak mowilam - bede musiala znow bejca przejechac. A ta bejca to jak wodna, czy spirytusowa ? Może za dużo jej i tak jak olej nie może wsiąknąć. A może to o to chodzi: The open grain of the oak is allowing tons of liquid stain to “suck” into the structure of the wood. It stays wet down in there. Then, after the surface dries, the wet leftovers start to be leached, by capillary action, back up to the surface Edytowane 31 Października 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Joana, jeszcze plan salonu poproszę z wymiarami po popdłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 dluga prosta igla na 12 cali to jakies hmmm sprwdze jakies 30cm. Sa i dluzsze ale ja grubszych zaglowkow nie robie. Tak, zagoeta jest do zszywania. Pestka tak, to drugie co piszesz wlasnie. Deski byly do sucha wytarte ale czasami lubia wypchac sie , znaczy bejca jak schnie. Pierwszy raz mi sie przytrafilo z debem tak. Ale nie ja jedna, duzo ludzi tak mialo. Moze temperature w dlmu mialam nieodpowiednia tez. Diabli wiedza. Jedno jest pewne - bede miala wiecej roboty i dluzej mi te schody zajma bo teraz dmuchac na zimne musze i nawet nie pojde spac dopoki nie bede pewna ze wylazi zeby odrazu wytrzec, rano po nocy to juz za pozno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 moja maszyna tez zszywa na cm, specjalna "chodzaca" stopke mam nawet do tego, jak mala machina wyglada M mi dzis zaglowek oberznie to moge zaczac robic, tylko musze jeszcze rozpracowac nowe wzorki i dziury wywiercic w gabce, ale jak mam bezczynnie siedziec to zaglowek zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Skórę też zszyje tak grubo. Mania, może nakładaj tę bejcę szmatką, albo gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Pestka gabka nakladalam i szmatka scieralam, zawsze tak robie, to nie moj pierwszy raz, o to chodzi, ale [ierwszy raz ze sie mi takie bu-bu zrobilo. podejrzewam ze pory ten dab mial bardzo duzo i za duzo wsiaklo w srodek a jak zaczelo schnac to wypchalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2018 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 i nici z robienia lozka, musze jechac do Mlodej a potem sie M raczej nie bedzie chcialo deski mi ciac wiecie co....mam naprawde dzis zly dzien, a u mnie daleko do konca dnia:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2018 02:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 zaraz to ja bede ogladac - i wycinac kolka na guziki, bo nie zrobilam. Jutro sie za nie wezme i jeszcze je skleje zeby nie mialy glupich pomyslow wyskoczyc. (a ogladam Orange is new black na Netflixie, ciekawe czy w Polsce zrobili polski tutul czy zostawili .........PESTKA???) ale zanim zacne ogladac i wycianac, zebyscie nie myslaly ze moj M taki wspanialy zawsze, dzis mnie ZLAL. Mial zrobic jedno ciecie, odmierzylam, zaznaczylam, pila stoi jak byk na srodku garazu. Wrocilismy na tyle wczesnie od Mlodej ze mogl zrobic - no ale mnie ZLAL nici z robienia lozka, poswiece dzien na guziki, na poczatek 40 ale nie wiem czy nie bedzie za malo bo gesciej chce. GOOD NEWS - znalazlam igly BAD NEWS - nie moge znalezc mojego pistoletu na goracy klej, kupilam profeske w tym sklepie ta[icerskim i diabel ogonem przykryl jak to mowicie Potrzebny jest zebym sznurek przykleila. Nie chce kupowac nowego. Dom przewalilam 3x a tu sa igly, nie wiedzialam jak to przetlumaczyc na polskie ale chyba z hiszpanskiego - igly tapicerskie ja uzywam tej najdluzszej (30cm) i chyba na M uzyje jak mi tego zaglowka NIE UTNIE poniewaz bede czekac i kwiatnac i obserwowac deski czy znow nie krwawia - chcialam sie czyms zajac a nie siedziec bezczynnie. Mam teraz duzo czasu - malo roboty, nie musze sleczec przed compem. No ale z moim slubnym widzicie jak jest. I nie wiem czy utnie jutro. No chyba ze atak zrobie na niego. Z igla. Albo wsiema 4-rema jeszcze takiego mam newsa.............deski po przetarciu juz nie krwawia. I wracajac dzis od Mlodej JUZ WIEM czemu tak sie stalo. ANo....zamiast sluchac sie samej siebie i robic tak jak zawsze robilam - poszlam - nie wiem po jakiego waca - jeszcze raz ogladac i czytac jak bejcowac. Po co skoro umiem??? cos mi na mozg padlo. A oni wszyscy - a ogladalam i czytalam profesjonalistow - kazali najpierw przejechac papierem sciernym 120. Nie ryzykowalam, przejechalam 180, a 220 pomiedzy. Reszte robilam tak samo. No i ten papier 180 otwprzyl mi pory za bardzo w desce. A co by bylo jakbym ich posluchala i przejechala 120??? to dopiero deski by mialy "okres"....a potem bym miala nastepne "miesiecznice" wy;azace po czasie a ja zawsze, ale to zawsze debowe deski tylko przejezdzam 220 i nizej nie schodze. tak wiec laski - pokazalam co sie moze stac na debowych deskach ale tez pisze teraz ze lepiej wierzyc swojemu doswiadczeniu. zostaje przy swoim systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.11.2018 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Pestka wstawiłam jeszcze raz zdjęcie stronę wcześniej, ile tego wina z aronii wypiłaś?:) Ja dostałam od koleżanki soku z aronii. Muszę poczytać na co najlepszy. Mania zapomniałam napisać, że pięknie zapowiadają się te schody, taki szlachetny kolor. Pestka wstawiam wymiary salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 To w poście 22331? Nadal go nie widzę. Nie poprawiaj postu.Wklej całkiem na nowo jako odpowiedź teraz na ten mój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.11.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 a proszę cie bardzo, jeszcze raz, mogę tak w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.11.2018 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Sok z aronii obniża ciśnienie. Jako niskociśnieniowiec nieprzyjemnie to odczułam Teraz widzisz Mania, dlaczego o pierdoły ciebie pytamy. W internecie piszą nieraz bzdury i lepiej oprzeć się na twoim doświadczeniu niż "kogoś tam" z milionów stron i porad. Powiedzcie mi czym doczyścić plamę z farby do tkanin z białego brodzika prysznicowego. Jest z konglomeratu. Domestos, soda, sól, kwasek cytrynowy, proszki do szorowania nie dają rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Aaaaa..... to zdjęcie To widziałam Mmikka, też jestem niskociśnieniowiec Piję aronię i jest okey. Pewnie za dużo wypiłaś. Szklanka dziennie reguluje ciśnienie. Nie obniża go drastycznie. A może coś się wydarzyło innego, akurat miałaś skok ciśnienia w dół i dodatkowo aronia... Niczym tego cholerstwa nie wyczyścisz. Konglomerat to zaraza. Mieliśmy umywalkę z blatem. Po pierwsze po kilku latatch zaczęła z białej robić się kremowa, a potem kazda plama to był problem. Nie mówiąc o tym, że ostre szorujące proszki matowią powierzchnię i wtedy to już jest kanał kompletny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.11.2018 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 MMika a spróbuj magiczną gąbką, ale tak delikatnie na małym kawałku. Też mam niskie ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2018 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Nie weźmie, już to przećwiczyłam. A poza tym ona jest ścierająca jak bardzo delikatny papier ścierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2018 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Mika moze sposob jak na moj marmurowy blat pomoze, ale uzyc co innego trzeba: wybielacz do wlosow (rozjasniacz)wybielacz do praniazmywacz do paznokci z acetonem namoczyc gdzie plama, nasaczyc waciki badz wate w powyzszym (sprobowac po kolei) nalozyc na plame - na gore nalozyc woreczek i czyms przykryc - np/ szklanka, kubek. Zeby rozjasniacz nie wyparowal. Sprawdzac co jakis czas czy schodzi i czy wacik nie wysechl. Po kolei probowac co najlepsze. ja na marmurze tylko soda robilam ale wyciaglo plamy, ale soda wciaga jak wysycha, tutaj musi wejsc w pory brodzika. Moze trzeba bedzie cala noc trzymac, moze nawet dwie zmieniajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2018 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 wstalam po nocy, schody sa OK zero krwawienia ale poszlam spac kolo 2 w nocy sprawdzajac ciagle...uffff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.11.2018 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Pestka, skoro poleciała Mmika na ostro( domestos, ocet itp) do gąbka magiczna nie zaszkodzi:)Mania ma rację, próbuj z sodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.11.2018 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 soda raczej nie pomoze bo to farba, czy do wlosow czy do jedzenia nadal farba, soda mi wyciagla plamy ale ja mialam jasne z mydla i jakis kosmetyk. No i na marmur nie mozna zracych, na brodziki mozna bo to sztuczne i tak sie myje i dezynfekuje. farbe trzeba rozpuscic/rozjasnic dlatego pisalam o rozjasniaczach i zmywaczach. Sode mozna na koniec nalozyc jak juz rozpusci farbe zeby wyciagnac z porow wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.11.2018 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Wybielacz może zadziałać, albo nawet perhydrol taki jak był kiedyś dodawany do farb do włosów. Nadal można go w tabletkach kupić w aptece. Tak czy siak plama już jest i większej krzywdy się brodzikowi nie zrobi. Efektem ubocznym może być, że ten cholerny corian będzie łapał w tym miejscu każdy brud jak diabli. Mania, to teraz co ze stopniami dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts