pestka56 29.11.2018 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 J Pestka, pisałaś kiedy,ś o paleniu w kominku od góry, myślałam wtedy że to jakiś kosmos, poczytałam i co?? Łatwizna, a szyba jaka czyściutka i mam wrażenie,ze drewna mniej idzie Pisałam, kilka razy nawet. Ogień rozpala się wtedy wolno i równomiernie. Schodzi od drobiazgów na górze w dół do coraz grubszych, które dają coraz więcej ciepła. Wię nie dymi, bo ciąg się tworzy. A ponieważ jak się rozpali zamykasz dolny szyber dostarczający powietrze do wkładu to ogień jest spokojniejszy, drewno spala się wolniej, ale temperatura w palenisku jest bardzo wysoka. dlatego szyba czysta, bo wypalona I nie zapomnij, że następną porcję drewna dokładasz dopiero jak już się poprzednia spaliła i jest dużo żaru. Zostawiasz uchylone drzwiczki, odrobinkę i otwarty szyber powietrzny. Jak drewno złapie ogień to drzwiczki i szyber zamykasz. Nie wiem jak masz nad wkładem, ale jeśli masz tam szyber kominowy, to zostaw go na stałe w pozycji otwarte. On nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o szybkość spalania. Wszystko sterujesz tym powietrzem, które dostaczasz do poaleniska od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 29.11.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 (edytowane) Znalazłam jeszcze jedną fotkę z tego mieszkania. Nie mogę łazienki odszukać, najbardziej mi się podobała. Natomiast na kibelek właściciele już protestowali na etapie projektu. Do wysokości może metra płytki cegiełki, reszta to granatowa farba. Mania, tutaj dostali klucze do nowo kupionego mieszkania, w stanie deweloperskim. Zaczęli od zburzenia kilku ścian. Inwestorzy weszli na gotowe. Edytowane 29 Listopada 2018 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.11.2018 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Pestka, mam chyba ten szyber kominowy, nad szybą taka wyciągana rączka( śruba) mam ją wyciągniętą, ale zawsze jak już miałam sam żar to zamykałam. Chociaż ostatnio przeczytałam, żeby jednak nie zamykać i ty też tak mówisz. Czyli operować tylko suwakiem dolnym? Szyba wygląda jak w sztucznym, no pięknie. MMika, wydawało mi sie ,że babka mówiła do projektantki, że podobają jej się jasne i przytulne wnętrza? Ten kibelek to jak z innej bajki, kompletnie inny niż reszta mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2018 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Pestka, mam chyba ten szyber kominowy, nad szybą taka wyciągana rączka( śruba) mam ją wyciągniętą, ale zawsze jak już miałam sam żar to zamykałam. Chociaż ostatnio przeczytałam, żeby jednak nie zamykać i ty też tak mówisz. Czyli operować tylko suwakiem dolnym? Szyba wygląda jak w sztucznym, no pięknie. A jaki masz wkład, firma i nazwa wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.11.2018 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 z Kratek.pl mam na pewno, ale jaki? mój mi napisze jak sobie przypomni, nie pamiętam gdzie mam fv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.11.2018 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Mania, umknęło mi na jaką zasłonę się zdecydowałaś? wiem,że nie jasną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 29.11.2018 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 (edytowane) Jak właściciele przyszli obejrzeć mieszkanie, to właściciel powiedział, że ten kibelek wyszedł lepiej niż myślał, ale i tak im nie odpowiada, bo nie pasuje do tego mieszkania. Projektantka powiedziała- coś w stylu- zapomnijmy o kibelku. Ona daje bardzo dużo tych półek/pudełek na ściany. Co pomieszczenie, to te pudełka. W wielu mieszkaniach je widać.Później te fotki usunę, żeby mnie za prawa autorskie nie ścigali. Edytowane 29 Listopada 2018 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.11.2018 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Joana wlasnie z zaslonami siedze i zamiast szyc te co mam zaczete szukam materialu. Chcialam takie same - grafitowe, niestety juz nie ma takiej ilosci co ja chce. Potrzebuje 11 yardow, to jakies 10 metrow. Za malo ma. Chyba bede musiala u kogos innego kupic , sek w tym ze ona w calosci juz ma kawaly, taniej wychodzi. Oh well trudno...zdaje sie ze nie moge powiesic tych, tam dluzsze wchodza? musze jeszcze raz isc wymierzyc. Bo na jednej juz mam koleczka zalozone a na gorze koleczek nie moge bo za blisko shutters beda. pogubilam sie totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.11.2018 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Mika no wlasnie, pierwsze co mi sie zucilo w oczy to te pudelka - sa koszmarne! jak mozna nadziubac pudelkkami nad telewizorem? co to za moda??? a te co dolozylas zdjecia to juz totalny wybryk z nimi. drugie zdjecie z sypialni co jest bez sensu - pstryczki/kontakty widoczne zaraz nad glowa. Powinny byc w tym zaglowku a nie straszyc. Ten kolo stolika tez powinien byc opiszczony nizej zeby nie widac bylo. Dwa lampki - wogole tam sie nie sprawdzaja bo mozna w nie 100x w nocy przywalic obracajac sie i majac rece w gorze i nie wygladaja ladnie. Powinny byc skladane ze na plasko na scianie sie zloza. No i w takiej pozycji jakiej sa beda prosto w mozg swiecic i grzac Trzy - polki nad lozkiem bez sensu powieszone. Do tak malego pokoju nie powinno ich tam byc wcale bo wizualnie zagracaja i zmniejszaja - a jeszcze nic na nich nie stoi....no chyba ze ktos wystawki lubi?? Ale ok, mozna bylo ladnie zabudowac cala scianke na grubosc zaglowka i zrobic ladne szafki/polki nawet zamkniete zeby nie zawalalo a jest miejsce do chowania. Cztery - te polki na podporkach widocznych?? no sorry, ale jak juz to powinny byc "plywajace" polki zeby tych podporek nie bylo widac - i bez jaj ale te z Ikei plywajace 100x by lepiej wygladaly. Zaglowek mi sie nie podoba ale ja nie lubie twardych kanciastych. stol za to mi sie podoba i podlogi nawet niezle. Korytarz tez jest OK. a kibelek nie wiem o jakim mowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.11.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 kibelek, białe płytki cegiełki do połowy wysokości, a ściany powyżej na granatowo, odcień nie fajny tego granatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.11.2018 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 nie mam mozliwosci zobaczenia bo nie jestem w Polsce wiec mnie blokuje, macie jakis player ze mozecie filmik puscic? to jak tak cyknijcie fotke tego kibelka. Z filmiku. Bo nierozumiem co znaczy ze kibelek nie pasowal do reszty mieszkania, ze przez kolory? plytki za nisko? czy ze sam wyglad kibelka? znalazlam ja, Czerwinska tak?? jest zupelnie jak tamci co opowiadalam - niektore potrafi pieknie zrobic a inne projekty zepsuc totalnie i wszystko na jedno kopyto w kazdym mieszkaniu jest - WHY????? Jedzie jak po bandzie z jednym stylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 29.11.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 (edytowane) Czerkies Marta. Playera nie mam wykupionego i nie cyknę fotki. Dla mnie te pudełka są fajne do pokoju dziecięcego. Ten stół został zakupiony w sklepie, pan mówił, że większość ich mebli jest robionych z rozbiórkowych stodół.Piękne i niepowtarzalne te mebelki są, a te pudła na ścianie do nich nie pasują. https://retrowood.pl Edytowane 29 Listopada 2018 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 dla mnie obie sypialnie sa koszmarne, glownie z tych powodow co Mania wymienila. kibela nie widze:cool: i za duzo mi tam tego morskiego granatu, mieszkanie strasznie przygnebiajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.11.2018 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 no to niezle przekrecilam nazwisko sorry na ta druga sypialke nawet calosciowo nie patrzylam tylko pudelek szukalam. Popatrzylam jeszcze raz - TAR masz racje, okropna. I znow te sterczace lampy, jeszcze gorsze bo wielkie i biale. te pudelka Mika w tym teraz mieszkaniu - nie wiem czy dobrze widze - ona je wsadzila nad telewizorem i w korytarzu sie odbijaja w lustrze - nad kanapa TEZ??? do dzieciecego pokoju tak, ale dzieciecego, nastolatce juz bym nie wsadzila. a tamte mebelki piekne tu tez takie robia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 29.11.2018 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 pudełka dla mnie wyglądają tak, jak by komuś na drzwiczki nie starczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.11.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 weszlam na jej realizacje, beznadzieja, sa drobne elementy ktore mi sie podobaja ale calosc i te pudelka, ktore wciska chyba kazdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.11.2018 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 ja tylko wzucilam w googla, pokazalo troche fotek. Podobala mi sie jedna kuchnia i korytarz/wejscie - taki ciemny z lustrem, kilka osob tam stalo na tej fotce wliczajac malolate.Reszta to nie moja bajka. Nie ze nowoczesne, bo ja bardzo lubie nowoczesne, sek w tym ze to nie jest TO, to nie TA nowoczesnosc. To jest taka nowoczesnosc Kowalskiego, nie wiem czy wiecie o czym mowie. To jest to co pisalam ze jest na jedno koptyo wczesniej, niestety taki trend macie, tutaj takiego nie ma, moze tez to kwestia przyzwyczajenia?W tych wnetrzach brakuje bardzo duzo tego co robi wnetrza super nowoczesne i minimalistyczne. mysle ze najlepiej to Pestka wie o czym mowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2018 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Fajne wnętrza nowoczesne robi nasza forumowa Magda 34 (chyba) – Mood Project http://moodproject.pl/projects Podobają mi się, bo są ciepłe, jakby czekały aż właściciel wypełni je swoim życiem. Ważne poza tym, że nie wymagają przenicowania kieszeni. Na forum pokazywała jak robiła swoją kiszkowatą małą kuchnię. Nie wiem czemu nie chwali się na stronie łazienką, którą zaprojektowała dla jednej z forumek. Na facebooku jest znacznie więcej https://www.facebook.com/magda.moodproject/ m.in porównanie projekt – realizacja. Generalnie każdy projektant ma jakąś manierę. Coś lubi szczególnie i to często umieszcza w projektach. Chociaż podobno naprawdę wielcy projektanci mają nie manierę a styl. Wg mnie granica między jednym i drugim jest jak nić pajęcza. Ciekawa jestem co powiecie Dwa różne podejścia do projektowania wnętrz, dwie różne filozofie: Holender... https://www.marcelwanders.com/work/taipei-residence https://www.marcelwanders.com/work/amsterdam-residence https://www.marcelwanders.com/work/casa-son-vida https://www.marcelwanders.com/work/andaz-amsterdam-prinsengracht https://www.marcelwanders.com/work/mondrian-doha ...i Belg http://www.axel-vervoordt.com/en/home-collection/interior-design https://www.thegreenwichhotel.com/penthouse/ żeby obejrzeć trzeba po przewinięciu w dół do The Details posłużyć się strzałkami po lewej i prawej. To penthouse zlecony przez Roberta De Niro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.11.2018 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 no Pestka, jednak nie wiesz o czym mowilam z calym szacunkiem do Magdy (nie znam) to nie jest to o czym pisalam. Galerie ktore wkleilas - piekne. Do ogladania jak muzeum Naprawde jest na czym oko zawiesic, knajpy sa jednak jedynymi miejscami gdzie moglabym siedziec. Reszta jest bardziej jakas futurystyczna a nie nowoczesna. Raczej nie do mieszkania. Wklejalas tutaj juz mase prawdziwie nowoczesnych nie na jedno kopyto domow. Kurde nie chce mi sie szukac, kiedys przy okazji pokaze i moze wtedy zobaczycie jaka jest roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Mania, ja tez nie wiem co ty masz na mysli. Twoje słowa to odebralam tak, ze my tutaj jestesmy wsiurami i sie na niczym nie znamy a nasze wszystkie domy sa bez gustu z przasnymi wnetrzami na jedno kopyto. A u was to wszystko miod malinka, kazdy domek ekstra klimacik, a projekty to najwyzsze szczyty itp. mnie sie jednak zdaje ze w kazdej kulturze, w kazdym kraju sa przyklady dobrego i zlego projektowania. co sie podoba jednemu niekoniecznie moze trafic w inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts