Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

mnie osobiscie podobaja sie te realizacje. jest i klasyka i nowoczesnosc i domy do mieszkania a nie muzea :)

http://www.loft-ma.com/en/project/house-in-sopot-2014/

http://www.loft-ma.com/en/project/house-in-oliwa/

http://www.loft-ma.com/pl/project/salvinia-lodge/

http://www.loft-ma.com/pl/project/dom-w-cisewie/

i tu link do innych realizacji:

http://www.loft-ma.com/pl/realizacje/

Edytowane przez TAR

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to i ta powinna ci sie spodobac, mnie bardzo sie podoba

http://www.loft-ma.com/pl/project/salvinia-lodge/

tu bardziej rozbudowana galeria, dom pieknie odrestaurowany wewnatrz i na zewnatrz. bylam, widzialam osobiscie

http://www.salvinialodge.com/?page_id=7

Edytowane przez TAR

Tar, zostawiam sobie na wieczór to co pokazałaś, już na pierwszym oko zawiesiłam. Te dom w Sopocie, to jest właśnie coś co mi się podoba, trochę klasyki, trochę loftu, super.

Mmika, ten dom jest super co mówisz, bo wszystko tam gra

Nie znam tej Magdy, pewnie jest dobrą projektantką, ale znowu pudełka, biała szafka pod tv. Może problem jest nie w projektantach, a w nas. I tu się lekko z Manią zgodzę. Patrzę po domach znajomych i wszystko to samo. Koleżanka jak zobaczyła tą moją nową komodę powiedziałą, ze super, że taka moja i wiecie co jeszcze powiedziała,że ona by się bała taką wstawić. Bo jest inna, bo nie umiałaby dopasować.

Też się jeszcze motam jak to wszystko zgrać, ale ja zawsze miałam ciągoty do " inaczej" Jak kładliśmy płytki, wszyscy kładli betonowe, ja nie i nie dlatego, ze mi się nie podobają. Patrz- łazienka Tar, bardzo mi się podoba, ale ja chciałam inaczej.

Pestka mój wkład kominkowy to Oliwia glass z dolotem

ha Joana a ja zrobilam betonowe z wygody :D w kazdym poprzednim mieszkaniu i domu mialam inaczej: bezo-brazy, białe, ala drewno - po roku mi sie nudzily. do tego sprzatanie bialych łazienek to był koszmar. dla mnie wymyslenie betonowych to prawdziwa ulga :D podobaja mi sie rozne podlogi te bardziej czaderskie tez ale ja za czesto lubie zmieniac, nudza mi sie szybko. nigdy bym z remontow nie wyszla

Tar, ale ja też mam na dole na holu i w kuchni płytki ala beton, najpraktyczniejsze :)

Ja mówię o czymś innym, np kuchnię robiłam fronty z frezami, wtedy wszyscy gładkie robili, nad blat szyba, ja nie chciałam chciałam płytki i wiesz co usłyszałam teraz sie tak nie robi :):) a co mnie to?? teraz znowu się kładzie płytki, mozaiki itp.

Inna rzecz, sama wiesz jak szukałaś komody do sypialni, wszystko na jedno kopyto, jak już coś się znajdzie innego, fajnego to kosztuje majątek

Joana wiem, wiem :cool: mi tez facet od kuchni powiedzial, ze w przewadze robi sie tylko białe / szare lakierowane lub dab sonoma. a ja tu wyjechałam z posrebrzanym kasztanem i kamiennym blatem ;) a na scianach nie mam ani szyby ani kafli, marmurow, betonow tylko farba. jest przecudowna, genialna, zmywalna i co najwazniejsze matowa akrylowa. nie swieci sie jak satyna

Joana moja komoda to siedem swiatow, najpierw smierdziala przysłowiowym pawiem, potem gnojowica, teraz bardziej drewniano, za to drzwiczki jedne chodza ciezko i jest problem z otwarciem a drugie samoczynnie mi sie otwieraja. nie wiem, drewno wyschlo i pracuje?

mnie to nie przeszkadza ale smieszy. komoda jest przepiekna i mi sie bardzo podoba

Edytowane przez TAR

Tar, w mieszkaniu zrobiłam stół prosty, z kwadratowymi , grubym , pełnymi nogami w kolrze dąb sonoma i ściany pomalowałam na szaro, koleżanki przychodziły oglądać jak to na żywo wygląda, bo widziały tylko na skandynawskich stronach. A teraz co drugi dom tak ma:) Ale wiesz, urządzić kawalerkę 29 m, a dom to już budżet inny :lol2::lol2:

pamietam tez czas kiedy ja szukalam jasnych drewnianych, rozbielanych mebli i podlóg a w ofercie same venge:bash: najjasniesza dostepna podloga byla jesionem wpadajacym w pomarancz:cool:ok. 15 lat temu przy urzadzaniu drugiego wspolnego mieszkania. jakims cudem trafilam na meble klon biały:cool:

TAR byc moze nie potrafie sie wyslowic ale nie podchodze do nikogo jak tak myslisz. I nie ocenialam Waszych domow i gustow a to co inni w Polsce projektuja.

Wasze domy napewno nie wygladaja tak jak robia ci wspomniani projektanci i tak jak ma wiekszosc ludzi w Polsce. Wy potraficie lepiej myslec niz niejeden projektant. I mowie bez podlizywania.

Joana - DZIEKUJE !! Joana jako jedyna zrozumiala o co mi chodzi. Pudelkowowsc. Wszystko wyglada jak rodem z Ikei i wiekszosc ludzi tak ma i wiekszosc tak projektuje i nie mow TAR ze tego nie zauwazylas??

Juz kiedys pisalam o stylu nowoczesnym , ze jest zwiazany z cena i zeby zrobic naprawde nowoczesny to trzeba worek kasy bo myslac ze sie to zastapi meblami z Ikei czy B&W jest sie w bledzie - odrazu widac. Malo kogo stac na prawdziwe nowoczesne meble. Nowoczesne meble sa kanciaste i pudelkowate ale jest duza ronica miedzy prawdziwymi meblami a meblami podobnymi do mebli w Ikei. Linia jest bardzo cienka. I przez to jest to jeden z najtrudniejszych styli do zrobienia zeby wlasnie....przasnie nie wygladalo.

Kiedys te modowe nowoczesnosci ktore sa popularne w Polsce beda wspominane jak wystroje popularne za czasow komuny.

Te realizacje co pokazalas sa z prawdziwego zdazenia ! bardzo mi sie podobaja i to odbiega o lata swietlne od projektantow typu Czerwinska czy jak tam znow przekrecilam. Jak sie chce to sie da ale trzeba miec wizje i pomysly i haryzme a nie leciec tasmowo z jednym wystrojem. Wszystko wymieszane i wszystko pasuje do siebe, nic pod linijke nie leci tak samo, wiec jednak podswiadomie chyba kumasz o co mi chodzi.

jak zaczelam swoje przygody z domem - najpierw z tym w Polsce wpadlam w to przeklete kolko i tez szlam za moda. Na szczescie szybko wypadlam, wystarczylo ze kupilam ten dom. Nie patrze co modne a nie daj Boze ktos by mi powiedzial ze cos nie jest modne albo cos modne i by mi podsuwal pomysly - pogonilabym na 4 wiatry. Robie tak jak mi sie podoba i tak zeby bylo bezpiecznie i zebym kupy kasy nie wydala na cos co mi sie moze znudzic szybko.

i tak tutaj tez sa zli projektanci, dopiero co wczoraj opowiadalam o takich. Tutaj tylko tak sie nie wali "bo cos jest modne".

zauwazcie jedno......pamietacie styl shabby? zobaczcie jak szybko przeminal. Mi sie nigdy nie podobal, taki troche podlotkowy dla mnie byl, ale byl i przelecial.

TAR dziecki za dosranie mi o marmury na scianie :lol2:

Mialam farbe na scianie chyba przez 3 lata. No tak, mieszkam tu 5 lat a plytki dopiero w zeszlym roku zalozylam. Czyli nawet dluzej. Farbe przeszlam. Nie lubie. Dla mnie nie jest praktyczna. lazienke ktora masz bardzo mi sie podoba i pisalam o tym jak wklejalas, niestety nie kazdy ma takie metraze, u mnie odpada musze miec jasne. Kafle na podlodze tez bym chciala ale ja nawet nie mam korytarza jak u was. Uwielbiam szare kafle.

Joana szafke kupilas cudowna i sie wpasuje, nie przejmuj sie ze jeszcze nie doszlas do tego co z czym zeby sie zgralo - samo przyjdzie. Nie teraz to w przyszlym roku.

no moze zle sie wyrazilas a ja nie zrozumialam :) ale wracajac do meritum, piszac o tym ze bym zatrudnila projektanta mialam wlasnie na mysli takiego projektanta ktorego realizacje pokazalam. nie zadna Czerwiakowa czy jak jej tam, ktora odwala wszystko na jedno kopyto. Ale kogos o jednoczesnie indywidualnym podejsciu i podejsciu do mieszkanca/inwestora/uzytkownika. i jak napisałam gdybym miala kase...., bo przyznaj ze takie wnetrza i projekty kosztuja. jak pytalam to od 200 zł /m2 wzwyż.

Do tego dochodzi tez chyba wrazliwosc tego odbiorcy ostatecznego. nie wszyscy ja posiadaja i dlatego w dorobku sa wnetrza sztampowe, nudne, powtarzalne itp. tylko pytanie, gdzie tego nie ma?

Mania u nas naprawde nie jest tak żle. Ostatnio z nudow i ciekawosci szukalam domow we Włoszech, Hiszpanii, Francji - to jest dopiero rzeznia