pestka56 03.12.2018 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 pestka - mam avasta Grzebnij mu w preferencjach, albo nawet wyłącz na chwilę. Ja używam wersji bezpłatnej i ona broni przed wirusami, ale nie zakłada kajdanek na net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.12.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Pamiętacie piękny ogród i białą porcelanę Dany1s? No, to Dana podzieliła się dwoma przepisami świątecznymi: Pierniczki Dany bez leżakowania składniki: 5 szklanek mąki 1,5 szklanki cukru pudru 1 szklanka miodu 1 jajko 3/4 kostki masła, ja daję margarynę Kasię 3 łyżki przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej sposób przyrządzenia: Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika. Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do przestygnięcia. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 6-8 godzin. Ja zawsze robię wieczorem i kończę rano, następnego dnia. Po tym czasie podzielić na kilka części i cienko rozwałkować. Wycinać foremkami i piec 8-10 minut w 160 stopniach na złoto. Zimne lukrować. Nie wymagają leżakowania są od razu miękkie. Smacznego!! Przepis Babci Dany na ciasteczka orzechowe: Ciasteczka orzechowe mojej Babci, przepis ma już ponad 80 lat zawsze robię z kilku porcji 15 dag masła 9 dag mielonych orzechów włoskich 17 dag mąki 7 dag cukru pudru dodatkowo cukier puder + cukier waniliowy do obsypania Wszystkie składniki zagnieść ze sobą dość szybko, żeby masło się nie rozpuściło. Formować maleńkie rogaliki . Piec na papierze do pieczenia w 170 st ok 7-10 minut na złoty kolor. Nie przeciągać! Mieszam cukier puder z waniliowym i posypuję zimne Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 03.12.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Moje pierniczki już leżakują w słoikach, w weekend piekłam, mam przepis od koleżanki na 3 kg mąki ja robię z połowy porcji I jeszcze kalendarz adwentowy w piątek w nocy robiłam, wszystko po to żeby dziecko mi podziękowało w niedzielę :lol2: MMika zrobię to ciasto w święta, brzmi smakowicie i jest dla takich mistrzów pieczenia jak ja A powiedz mi, na górę tego serka nie dajesz ale w środek tak? Wszystkie główką kiwnęły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 03.12.2018 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Joana pomijam masę serkową całkowicie. Kilka dni temu przy gościach z piekarnika wyciągałam i gorący kroiliśmy Pestka Danę pamiętam, jej magiczny ogród też. Takie rogaliki dawno temu robiła znajoma, przepyszne były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Dziewczyny, Syrenka nas goni https://klassikauto.pl/klasyk-roku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.12.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Mika daję głosy, ale jeśli dałam wczoraj wieczorem, to teraz mnie wyrzuca. Wieczorem zagłosuję Miałam wątpliwości chodzi o niebieskiego forda bo ja samochody rozróżniam głównie po kolorach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2018 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ave, ford Y Dzięki:) U mnie też pokazało- już głosowałeś, nie wiem jak oni liczą czas między głosowaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.12.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 ja glosuje codziennie, mikka daj w stopce linka, bedzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ja też codziennie, czyli od wczoraj Mmika, ale też mi pokazało dzisiaj już głosowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.12.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 mmika, głosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2018 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Tar, w ustawieniach zaawansowanych się dodaje stopkę?Ha! wyszło mi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Skąd ta syrenka tak nagle? Wczoraj jeszcze Fordek miał 80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Pestka, pewnie znajomi pomagają w głosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2018 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 będzie wstyd jak się nie sprzedadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.12.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Joana, bardzo ładne, ten z niebieskim mnie zachwycił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.12.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ten z niebieskim to mój klimat wiankowy, czerwony to tak dla odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.12.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Też niebieski mi się bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.12.2018 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Mmika, coś mi znowu pokazało,że głosowałam. Nie chcieli uznać mojego głosu? To zagłosowałam z tableta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.12.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Joana, wysłałam dzisiaj do nich zapytanie o to głosowanie. Włączyłam komputer ok. 10, głosuję i to samo- już głosowałeś. Ciekawa jestem czy odpiszą? Gdzie kupiłaś te "łyse" wianki? Też w Mrówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.12.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 No właśnie to samo miałam. Mmika jeden miałam w domu, nie pamiętam skąd, drugi kupiłam w mrówce. Będziesz wiła wianki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts