Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

fajny samochod

a wianek pasujacy kolorami do mnie - zamiast pajacow, Mika zaienimy sie :D

zapomnialam powiedziec - Chris byl wczoraj, zrobil gniazdka. No wiec moj M zle podlaczyl, uzieminie bylo zle podlaczone i ciaglo prad po odlaczonych kablach, no mam elektryka ze hej w domu. Ale super bo Chris zrobil mi zamiast pojedynczego - podwojne gniazko.

a jaka piekna betonowa sciane mam, jeszcze nic na niej nie ma a juz mi sie podoba, wcale nie tesknie za stara sciana i obudowa kominka. Zal chyba bylo tylko jak M walil mlotkiem po marmurze i go rozwalil na kawalki. Za to cala obudowa jak rozebralismy okazala sie debowa. Wiec gorna czesc - polke - zostawilismy, bo fjna polka moze byc i mam na nia pomysl zeby powiesic u Natki w pokoju.

IMG-2493.jpg

dywan do prania, nawet go niczym nie przykrylam.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mania, nowocześnie masz :lol2:

Kiedyś kolega w mieszkaniu zmieniał nam gniazdko w blokowej kuchni, po wykręceniu obudowy okazało się, że gniazdko sąsiada zza ściany widzimy od tyłu. Śmieliśmy się, że mu naszą lodówkę dołączymy :lol2:

Pamiętam jak się bałam, jak tutaj szwagier emeryt indukcję nam podłączał, dźwignął temat, bo wszystko działa. A to elektryk jeszcze z czasów jak po drewnianych słupach się wspinał. :lol2:

zebys wiedziala, wywalic dywan i zmienic na czysty i wywalic witryne co stoi i sie zmeni na nowoczesnie :D

serio, gniazdko od sasiada, a takie grube sciany w Polsce sa, bylo slychac cos przez to gniazdko?

wiesz, tu ze puste sciany mimo ze jest ocieplenie w srodku, jak sie sciagnie obudowe, znaczy nkladke potrafi wiac z dziury, znaczy czuc zimniejsze powierze. Ja tego nie mam ale czytalam ze tak maja niektorzy.

M dzis naklada obramowke nad okno w kuchni bo jak przyjada ze scianami do kuchni w tym tygodniu (mam nadzieje ze w tym tygodniu) to go nie bedzie, znow ciezki tydzien i dlugie godziny, wiec na mus musi byc zrobione.

a ja kombinuje. No wiec.....kominek jest wsadzony przez buildera, ten wielki na dole kupowalismy, ale oba sa ta sama firma. Mam zamiar wyciagnac M dzis do sklepu zeby mi powiedzieli czy moge zainstalowac termostat na pilota. Taki sam jak ma M na dole. Ten teraz - jest na scianie, jest prosty na kabli w scianie, wkurza nie bo musze chodzic wlaczac i wylaczac, do kitu i tak jest bo z zupelnie innej formy, temp mozna ustawic ale kominek sam sie nie wylacza jak nagrzeje do temp ktora ja ustawie. Zobaczymy co powiedza. Wkladu nie zmieniam bo chodzi jak burza i grzeje jak wariat.

jak sie nie da zmienie termostat na jakis lepsiejszy bo ten zamiast byc bialy to brudno zolty kolor nabral, temu tam w kacie mam drzewko bo go chowam :sick:

no ale jedna mam z materialu :D w Zlotym na dole.

M skora na narozniku jest twardsza niz tu na gorze ale bardzo wygodna, siedzialam na duzo twardszych. Joana jasne sa naprawde miekkie, tak samo jak moje stare czarne. Gdyby byly twarde nie kupilabym, nie lubie twardych kanap obojetnie czym sa wylozone. Duzo jakosc gabki daje, jak wsadza twarda to jak na desce sie siedzi bez wzgledu na miekkosc materialu.

Mika lisa? na krzeselo czy pod nozki czy sie chcesz owinac??:p

myslisz ze mole zjadly?

wrocilismy, M zatyka sciane co wczoraj kable robili, sciane co rano robil musi poczekac zeby nalozyc obramowke - jeszcze schcnie. No a wroclilismy i pilota kupilam :yes: Na tym zdjeciu co wkleilam po lewej stronie widac zoltego stracha pod spodem bialy pstryk. Zolty to termostat ktorego nie chce, pod spodem jest pstryk do zapalania kominka jesli sie nie ma ermstatu - obydwa zjezdzaja ze sciany, w koncu tam nic nie bedzie. Na nastepny weekend tez farbe chce kupic zeby M pomalowal. Powoli bedziemy malowac pomieszczenie po pomiesczeniu - przynajmniej na dole. Tez szaro ale jasniej i chce inna baze zeby niebieskiego nie pokazywalo. Musimy to zrobic zanim sciane zacznie robic bo potem bedzie zle malowac z kamieniami.

Wracając do gniazdka, zrywaliśmy stare kalfe poprzedniego właściciela i kładliśmy nowe, płyty betonowe z których był blok murowany były nierówno do siebie dokładane i dziury były. W mieszkaniu wywalaliśmy też ściankę działową do kuchni, uskok między 2 płytami był 4-5 cm. Zalepili to tynkiem.

W latach 80-tych siostra kupiła mieszkanie,wtedy w nowym bloku, wiało im spod parapetu, jak szwagier go zdjął, to była wielka dziura, wtedy torbę starych ubrań tam wcisnął. Blok spółdzielnia ociepliła, z 10 lat później, sąsiad z klatki obok został prezesem spółdzielni i szybko uchwalili ocieplenie :yes:

Nie wiem jaki to lis, nie widziałam go i oficjalnie nic od mamy nie wiem, że chciała mi go dać. Widziałam tylko futerko z lisa u siostry na strychu, ale M powiedział- żadnych lisów. Nawet nie mamy na podłodze miejsca, żeby jako chodniczek rzucić.

Mika ale napisalas "futerko" a nie napisalas jakie duze? Do pasa? do polowy ud?do kolan? Bo to inne dlugosci a roacinajac mozesz uzyc tylko tyl gdzie plecy albo musialabys zszyc kawalki na wiekszy. Z malego mozesz poduche zrobic jak moja (tyle ze moj kudlacz sztuczny jest) albo maly kawalek walnac na fotel badz krzeslo badz nawet podnozek zrobic.

Dalas mi pomysl.

Mam maly dylemat z lazienka, jak bede ja robic, moze podsuniecie jaki pomysl, Wkleje potem fotki.

bo mowie o tym kibelku tutaj na pierwszej podlodze co poloze te kafelki co mialy isc w kuchni ale nie ida. Co je tam zuzyje. Kibelek a smieszny ksztalt. Wiec za kibelkiem mam scianke, na ktorej wisis poleczka. Poleczki juz nie bedzie, ani obrazkow. Wiec myslalam zeby zrobic poleczke w scianie. Sek w tym ze w tej scianie ida rury z gory wiec duzo "play" nie mam :sick: Ale sama lysa sciana z kaflami nie bedzie ladnie wygladac. No i kupilam cos - mam nadzieje ze cale przyjdzie :sick:

Bylo na duzej przecenie ze 111$ na 37$ wiec wzielam bo jeden na przecene dali potem odrazu cena w gore poszla. Szkoda nie brac i jest z marmuru - temu sie zastaawiam czy cale przyjdzie :sick:

anyway, ze ta scianka jest mala bo ma sciane z jednej a drzwi z drugiej cos by wypadlo tam wciupac zeby tak kaflowo zimno nie bylo. Jak nie to to cos innego postawie. Bo nie mam pomyslu, co myslicie o takiej poleczcce w scianie. Bez swiatla. Juz nie mam jak ciagnac. Nie bede sufitu prula. Chyba ze da sie z kontaktu podlaczyc od strony kuchni pod wyspa na scianie.

82515-82516.jpg

tego wiekszego kupilam, ma 15 cali. To jakies 38 cm.

to jest ta sciana (tak tak wiem, niektore nie lubia poleczek nad kibelkami heheh)

IMG-2508.jpgfree image hosting site

ramek juz nie bedzie oprocz tej posrodku bo trzeba rozdzielic rozne kafle, pokazywalam juz ta lazienke

46e7ccc711be.jpg

wiec nie wiem co tam zrobic nad tym kibelkiem, nie chce nic wieszac, dluga sciana wogole pusta bedzie, myslalam o czyms takim

albo jedna po calosci - najlatwiejsza

shelves-above-toilet-in-built-shelf-above-toilet-current-place-p.jpg

albo okienko w ramce

bathroom-design-ideas-modern-toilet-4.jpg

toilet-paper-storage-cabinet-between-studs02.jpg

e383269947db48356258b013e9a14ec5.jpg

nieduze, byle to gowienko, badz inne wlazlo.

czy to ma sens? czy bedzie ok wygladalo?

zebym potem nie zalowala ze nie zrobilismy i bede zmuszona cos powiesic na kaflach bo sie okaze ze za "lyso".

musze sie rozjerzec za nowymi lampkami tez, te co mam juz sie mi znudzily, moze te same co ma M na dole.