Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

haha myslisz? to szybko zmienisz zdanie, zadna tajemnica, za blaty dalam 4 tys $ i potem 2.5 tys $ za scianki, blaty sa razem z wyspa, plus wycyganione za darmo brzegi i dwie "tacki". To razem 6.5 tys. I to bylo najtaniej jak moglam kupic , inni chcieli jeszcze 13% podatku, a ci gotowke wzieli wiec zaoszczedzilam.

Za naokolo kominka nie pamietam, jakies 500$ wyszlo za stare wymiary.

Nie wiem ile za metr jest, na stopy tutaj jest a i to nie wiem ile bylo za moje.

Slab mniej wiecej 600$ kosztuje wiec pomysl ile zarobku maja za stope badz metr ;) No ale robota, instalacja, oplacenie pracownikow wiec cena rosnie. Ja mialam 2 slaby na wszystko wliczajac scianki. Zaplacili 1200$ a ja 6.5 tysiaca ;) i sie jeszcze ciesze ze tanio ;)

zostala mi jedna przystrojka nad kominek i sie glowie.

lustro wisialo pamietacie

IMG-2803.jpgpost images

to lustro juz tam nie bedzie pasowac ;)

wymyslilam poki co powiesze te popiersia

IMG-2503.jpg

mam jeszcze cos co wyglada jak smiglo, ale nie wiem gdzie jest, gdzies przywalone w garazu, kupilam do M nad kanape do jaskini bo takie typowo meskie, lezy w garazu juz rok jeszcze nie powiesil :o ale smigla badz a la smiglo chyba raczej nie pojdzie, tymbardziej ze jest w kolorze brazu, cos jak te jelonki. Wole cos metalowego/srebrnego.

Nie chce nic kupowac narazie. Bo nawet nie wiem co bym chciala tam. Byle dziur nie narobic a te na cienkich gwozdziach wisialy, a te gwozdki miedzy kamienie wejda i wiercic nie musze jakbym znalazla co innego.

no i temu zyrandol musi zjechac bo wcale pasowac nie bedzie i zaslaniac bedzie.

pralka sie lubi otwierac. Ma byc otwarta zeby nie zasmierdla ale nie cala szerokosc ;) szczegolnie jak ktos ma malo miejsca jak ja.

laundry-lasso-washer-door-holder-1087.gif

jedno jest lasso

laundry-lasso-washer-door-holder-9476.gif

51-TT-e-W-na-L.jpg

the-laundry-lasso-3.jpg

fajne bo mozna regulowac ile sie chce otwarcia i mozna zaczepic na zewnatrz drzwizek albo w srodku

a ja kupilam takie

IMG-2813.jpg

IMG-2815.jpg

IMG-2818.jpg

moje jak widac to sprezyna i do pralki jest na magnesie. Przez pomylke kupilam dwa , wiec jedno rozbiore i dam gumko-sznurek. Sprawdze tylko czy magnesik sie przyczepi do drzwiczek

Edytowane przez mania1220

u TAR teraz pisane bylo o podniesionej pralce i suszarce, ja mam podniesiona. Pamietam jak to robilismy Pestka pytalas czemu nie na jakichs bloczkach obetonowane jak masz, pisalam wtedy ze dlatego ze jakbym chciala przemeblowanie zrobic to juz ciezko rozwalic, szczegolnie jak sie kaflami podloge wylozy.

Ja mam tymczasowe (od 5 lat :wiggle:) z plyt. No i teraz beda rozbierane. I przenoszone, tam gdzie pralka jest bedzie zlew. Nie bede juz miala podniesionych tylko jedno na drugim bedzie, no ale to jedyny sposob zeby miec blat - teraz zadnego nie mam ;)

Edytowane przez mania1220

hahahaha

kiedyś widziałam fotkę czajnika metalowego, taki na gaz, facet z ptaszkiem na wierzchu się odbijał.:rolleyes:

Mania, same drzwiczki tobie tak się otwierają? Moje zostają w pozycji w jakiej je zostawię. Zawsze też szufladkę zostawiam uchyloną, ba nawet wycieram ją do sucha chusteczką higieniczną :bash:

he he nawet nie zauwazylam ze sie odnilam, dobrze ze bluzke mialam :lol2::lol2:

Mika seriooooo??? masz zdjecie jeszcze...???? :lol2:

owieraja sie ;) tak jak tej babce na filmiku i jak milionom innych ludziow ;) ciezko ustawic bo podloga leci na skos i wez ustaw. Ale sama pralka ani milimetra z podestow sie nie przesunela.

szufladki nie wycieram. Prawde mowiac nawet nie pomyslalam o tym. Ale zaczepki pokazalam jakby sie ktorej otwieralo.

juz mnie reka boli, M mial malowac :bash: praworeczna jestem a dwa razy mialam ciety nadgarstek wiec idzie mi jak krew z nosa bo nie daje rady utrzymac.

ale to jest ten kolor, nie wiem jak pokaze na monitorach, kazdy ma inaczej ustawiony, a jak ja zdjecie zrobie jeszcze inaczej wyjdzie, w zaleznosci od swiatla

Homes-The-Perfect-Gray-24328-780x520.jpg

eff20cc7c088620a881f6ae5f21dcdaf.jpg

cozreszta wida na tych fotkach, pierwsze profesjonalne i podrasowane i drugie w domu u kogos.

Ja mam stałemiejsce na pralki i za diabła nigdzie indziej nie da rady postawić, mimo że pralnia ma parę metrów.

Ten sprężynkowy trzymacz chyba lepszy. Łatwiej odpiąć niż bujać się z przyssawkami.