Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Pestka nie widzialam biurka na zywo, M tylko widzial i macal.

Byc moze jak go zobacze okaze sie ze kolor wcale mi sie nie podoba. Nie wiem z czego jest zrobione, jak dab wyglada ale diabli wiedza, moze przebejcowac albo co. No szuflady duze maja kolka a male galki, na kolka wszystkie tez myslalam zmienic. Przyjedzie to podumamy.

szuflady i boki n inny kolor> na jaki?

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bejcowałabym te boki i fronty na bardzo ciemny, może grafit, może granatowy, albo bardzo ciemny brązowy. Najpewniej ten ostatni, taki jak masz podłogę. Ale farba nie, tylko bejca. Zależaloby mi żeby widać było że to drewno.

Pewnie, że dopiero jak pomacasz, to będziesz wiedziała, co zrobić.

wlasnie dostalam fotke od M

IMG-2998.jpg

strasznie jasne wyglada :cool:

zapytalam czy drzewo, powiedzial ze tak, zapytalam czy ma jakies rysy wgnioty od stania w salonie - powiedzial ze nie, noweczka.

zapytalam ile dal - powiedzial ze nic, ze ma odrobic :D Jedna malutka instalacja i biurko bedzie splacone. Nie wiadomo kiedy, ale biurko juz jest :D juz mu dali

malowac nie chcialam, bejcowac predzej. Bliblioteka bedzie debowa i zabejcowana jak schody bo zaraz kolo jest wiec moze to biurko tez??

oczywiscie to robota na wiosna'lato, w tym roku syfu juz nie robie a i sily nie mam.

Joana poszukam i pokaze cos, jesli chodzi o farbe. Cos sprytnego wymysleli, moze to w Polsce jest??? caly czas mysle o bokach schodow ale nie moge tutaj znalezc, w US znalazlam.

tak masz racje faceci pierdoly do samochodow lubia.

a smiglo jak powiesilam tak wisi, zaraz wezme gwozdzia i pzyfasole u M na dole

to teraz jak juz nowe biurko mam to musze fotek poszukac jak to pomalowalam bo ladne fotki byly i wystawie na lokalne. Mam jeszcze dwa dywany na schody, nie wiem czy pamietacie? z tej samej serii co na podlodze w kominkowym i w jadalni. balam sie ze M bedzie na dupie zjezdzal do jaskini jak schody zrobimy i mial isc na gore. Ani razu nie zjechal, ja tez nie, dywany niepotrzebne sa, nowiutke.

Moze na nowy zysandol do kominkowego uzbieram? mam kilka na oku potem pokaze.

Pestka, drukarke mam nowa, kupilam w sierpniu, tez mam scanner i fax w niej. Raczej nie wejdzie do szuflady, jest o niebo mniejsza niz oja stara ale nadal sporawa. Jest bezprzewodowa to moge ja obojetnie gdzie postawic - stara w jaskini stala ale znudzilo mi sie latac po wydruki na dol bo nog na loterii nie wygralam:cool:

wez no poszukaj tego czegos jak ksiazka co pisalas na necie, nie wiem o co chodzi a mnie zaintrygowalas.

jak biblioteke zrobie drukatka tam bedzie stala bo chce dolem szafki zrobic zamykane, za duzo papierow mam z roboty i firmy i rozliczen podakowych i inneo bdziewia

Poszukam.

U nas wszystkie papiery w pracowni komputerowej. Zapowiedziałam, że po swiętach wy...my wszystko i pudła do najdalszego kąta na stryszek nad kuchnią. Tyle tego, że szok. Masę mamy zachownych wydruków z moich projektów. Kilka pokaźnych pudeł się spakuje. Żal wywalić, choć one mi już nic.

mam 4 sypialnie na gorze, tylko jednej uzywam, jak mnie kiedys najdzie to z jednej zrobie typowe biuro. Tylko narazie szkoda mi, przedewszystkim przez Mlodej dzieci, jak sie tu zwala zeby mialy gdzie spac. A myslalam zeby zrobic biuro/garderobe, wtedy juz zadne lozko nie wejdzie. Wiec poki co mam wszysko po calym domu :cool:

z farby na "drzewo" sa dwa pomysly, jedno takie

61-NPLD8p-AOL-SL1001.jpg

4ce008dd-135f-4c85-92a4-55df003a83f9-1-a29c1684d0cc9a6d28be8a756.jpg

s-seductive-wood-grain-automotive-paint-wood-grain-on-paint-faux.jpg

a drugie jest specjalna podkladowka ktora ma w sobie drzewo

Stainable-Primer-76339-1511794368.jpg

84ef3683-dc28-4954-84c8-984a4649c1a3-h.png

i to powyzsze mnie bardziej interesuje bo mozna odrazu klasc bejce, gdzie z tamtymi lepiej z glaze robic

to jest z tym primerem i bejca na betonie zrobione

13178572-1321864337830083-7183255210449944168-n.jpg

a tu na desce

images.jpg

poglaszcz bobra...:D

gdzies to slyszalam na jakims filmie.

przyszly juz wszystkie futerka z mysich psitek.

poprzednia poduche widzialyscie, pisalam o dwoch nastepnych, tyle ze ta z prawdziwgo barana a tamta sztuczna byla

IMG-2913.jpg

ale tam poduszki jak poduszki, tutaj sa kocyki, swiatlo do kitu bo lampa sie palila, szare jest naprawde szare

IMG-2920.jpg

IMG-2914.jpg

IMG-2918.jpg

IMG-2921.jpg

IMG-2915.jpg

najladniej widac na tym szarym cieniowanym :D

SZTUCZNE oba a jak prawdziwe, a jakie miekuskie oooo geeezzz, aksamitne w dotyku!

wazne - nie gubi kudelek :D

na lozku bosko wyglada :lol2:

i jakie cieplutkie :lol2:

no i zadne zwierze nie ucierpialo.

Szarych mam dwa, kremowe jedno.

To szare bardzo mi się podoba, natomiast jak zobaczyłam poduszki, to aż mnie ciary przeszły, na wypadek gdyby kłuły.

Potwierdzam za Joaną, też nie spotkałam tych metod imitujących drewno, chociaż różne wałeczki gdzieś tam widziałam. Ten drewniany beton ciekawy jest.

No i szczęściaro gratuluję biurka :D Pamiętam jak się na nie śliniłaś:)

z tym biurkiem byl troche yemu, potem to co mam a potem zdecydowalam ze inne chce, no ALE.... biedny chlopak chcial mi "dobrze" zrobic i teraz bedzie musial odpracowac wiec je wzielam, nie bede mu przykrosci robic, to tylko biurko, nie jakis wielki mebel.

Mika nie kuje poduszka, ani ta prawdziwa ani tamta sztuczna. Te z barana bralam bo byly kudlate i zeby walnac na lozko, jako dekoracja, nie zeby lezec. Wzielam do reki i oooo jakie miekuykie! dopiero potem zobaczylam metke ze lrawdziwy baran. Naprawde milusie i miekkie, chyba dlatego ze dluzszy wlos. Wiem, niektorzy nie lubia bo drapie ich baran.

A te sztuczne jak lisie futro w dotyku. Innych fterek nie maalam to nie wiem.

pisze jak popapraniec heheh

nie przejmujcie sie

za duzo dzis klikania i pisania mialam a latwiej po angielsku mi napisac i szybcie, po polsku zaczynam mylic i gubic literki

Mika ja lubie i to bardzo, barana moge na golesj skore nosic, kiedys swetr mialam nic pod spodem nie nosilam. Teraz mam tylko skarpety. Nie ze jakies sklepowe (swetr tez nie byl). Jak bylam ostatnio w Polsce sasiadka prawie 90 lat uplotla mi i dala, welna byla autentycznie zwijana z kolowrotka :lol2:

Swtr tez, ale juz go nie mam.

Jestem zimno-krwista to baran mi krazenie poprawial, szczegolnie stopy zawsze jak lody, no i mnie to nie gryzie.