mmikka 03.01.2019 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Głosowanie do końca miesiąca. Chyba, że jakimś cudem skrócą, tak jak ucięli jeden dzień i kilka godzin w grudniu. Dzięki za każdy głosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.01.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Lincoln goni nam Fordka! Sen z powiek spędza mi salon, chyba jednak pomalujemy wszystko na jasno, prawie biało, , a szafkę przemaluję na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.01.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Przegonił Teraz jest tak mało światła, że wcale nie dziwię się, że na prawie biało chcecie pomalować. Powiesiłaś tą nową lampę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.01.2019 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) No już kilka dni wisi Teraz nie wiem jak dopasować resztę oświetlenia, głównie dwa punkty po długości korytarza Edytowane 4 Stycznia 2019 przez joana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.01.2019 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 czesc dziewczynki. tak patrzac na te glosowania wyglada ze tamten samochod wyprzedza bo jedno mi do lba wpada - ktos pracuje w gdzies (korporacja?) gdzie jest multum biurek z komputerami i po przyjsciu do pracy wszystct glosuja. U mnie nas glosuje 5 osob. Takich na bamk. reszcie nie wierze ze pamietaja (przypominam codziennie). Joana, jak Mika pise - pora roku taka ze ciagnie w jasne. Dwa - kwestia przyzwyczajenia - zobacz, sama sie napatrzylam na necie na jasne sciany (jak Ty na ciemna) pomalowalam super jasna szarutka i co? niewypal. Okazalo sie ze za jasno jak dla mnie. Idz za przeczuciem, ale tez pamietaj - to tylko farba. Zyrandol bardzo ladnie wyglada. Mam takie dwa na gorze proste u Natki i w Brazowym tyle ze same ramiona bez tego "kola" i bardzi je lubie, Ja jednak nie moglam sie do ledowek przekonac z powodu bialych podstaw ktore psuly wyglad. Mam normalne zarowki, tak samo jak w tych na dole. Po eksperymencie gdzie w caltm domu ledowki zalozylam i rachunek nic a nic sie nie zmniejszyl zrezygniwalam. Jedyny plus ze ledowki dluzej pozyja? Chociaz to tez nie jest regula. Juz wymienialam kilka razy bo sie zjaraly. by;ismy wczoraj w lesie. M mial totalnego lenia cokolwiek zrobic i w koncu nic nie zrobil - zalezalo mi na wyciagniecu puszek i zmianie kontaktow na nowe w scianie z plytakmi bo sa za gleboko teraz i nie moge czasomierzy podlaczyc. Nici z tego. Wiec wyciaglam go do lasu zeby zobaczyc jakie zniszczenia. Zniszczen nie ma, duzo galezi i konarow lezy po jesieni ale nie na moim domku, male tylko. Sniegu troche wiecej niz u nas. M mnie rozbawil....bal sie w las wejsc i zabral ze soba szczotke do odsniezania szyb pytalam czego sie boi> zwierzow - odpowiedzial. Pytam jakich? lisow? saren, jeleni? Losi? bo one na sam widok czlowieka daja noge a moze coyota? albo rysia badz cugara? dwa ostatnie sa ale zadko i tez by noge daly. A misie spia. Nie przekonal sie i dziarsko maszerowal ze szczotka....idac za mna, ze strachu niedawno sie dowiedzialam ze mamy tam okolo 1000 niedzwiedzi. A ja widze jednego dwa na sezon, tak unikaja ludzi. W tym roku musze zarcia nasypac na wiosne i przyczaic sie . Moze uda sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.01.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Ja bym chętnie do tej lampy klosze dała, takie proste wysokie tuby ( walce) może kiedyś gdzieś utrafię. Pogoda u nas depresyjna strasznie, słońca na lekarstwo. Tort muszę dzisiaj zrobić, tzn biszkopt już upiekłam, jeszcze krem muszę zrobić. Jutro mam bandę dzieciaków Mania, te chłopy to zawsze niby odważne, a jak co to najwięcej lęków mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.01.2019 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 no, takie z nich rycerze do obrony , nie ma co Don Kichoty...a raczej Don Chichoty, predzej sie same obronimy zwykla patelka jestes pewna z tymi kloszami? Zmienisz ladna lampe w "komunistyczny zyrandolek" - jesli wiesz o czym mowie . sprawdz sobie, zrob tubki z kartek i naloz! zmiana zarowek duzo robi, ja tak "unowoczesnilam" swoje zyrandole krysztalowe. Inny ksztalt i inaczej wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.01.2019 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 No patrz, nie wpadłam na te kartki W sumie tak mi się podoba nawet, tylko np ten mój w kuchni, ma tą oprawę na żarówki metalową, a ten taki plastik roboczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.01.2019 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 (edytowane) zrob abazurki i strzel foto Joana te oslonki na kable to zwykle rurki, mozesz je pomalowac na srebrno badz poszukac i kupic metalowe, nawet nie musza byc na lampy, znalezc srednice taka sama rurki jakiejs w metalowym i uciac pilka nawet reczna Edytowane 4 Stycznia 2019 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.01.2019 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 az poszlam sprawdzic. Oba na gorze maja plastyk bialy, z czym ten na siwym jest bialy a na brazie wyglada jak zzolkle biale, prawde mowiac nie zwaracalam na to uwagi moze dlatego ze zadko tam jestem.Na zyrandolu u mnie w sypialni tez mam biale ale sa zrobione jak nadpalone swiece, maja te woskowe scieki. Na tych na dole mam chromowane metalowe.na wiosne tez pomaluje chyba ze w sklepie znajde gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.01.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Porobię zdjęcia w niedzielę, teraz muszę ogarnąć dom trochę, trzeba ściągnąć folię z mebli, a w niedzielę a piać od nowa nakrywać. Musimy dzisiaj usiąść i przemyśleć ten salon. Zamówić listwy na sufit. Poszukać za ile i gdzie najlepiej parapet kupić, gdybyśmy jednak zlikwidowali siedzisko. Zaczęliśmy sie zastanawiać, czy nie przenieść go do jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.01.2019 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 a u mnie tak.... pamietacie pisalam ze mam stryczka i stary termostat na scianie ktory chce zlikwidowac bo niepotrzebne? no wiec nici z tego. Pstryczek musi zostac, myslelismy ze do kominka byl jesli ktos by nie chcial / nie mial termostatu - bo sa takie kominki, tylko ze to mijaloby sie z celem - kominki w domu ktore mam nie sa dekoracyjne, sa ogrzewajace (zawsze sie zastanawiam jak psy tam potrafia lezec, stary i nowy Manius bo ja nie wystoje nawet na dywanie). Jesli termostatu by nie bylo mialabym w domu ponad 30C tak bucha. Wiec ok...zalozylam na pilota przez co nie musze latac do sciany i jest o niebo dokladniejszy niz ten na scianie starswiecki za pare groszy Ale jednak kazalam M nie likwidowac wejscia na termostat - na wypadek gdyby pilot siadl. Wiec zaloze zaslepke i zamaluje na kolor sciany. Dobra, zostal ten pstryczek nieszczesny, no i okazalo sie ze nie do kominka - tak jest robione, ze na scianie jest pstryk i pstrykiem mozna wylaczyc kilka badz jeden - ale przewaznie minimum dwa - kontakty na sciany. Nie wylaczalo mi nigdy nic wiec myslalam ze do kominka jest. Tylko nie podlaczony. Co sie okazalo - debule zamontowali pstryka KTORY NIE DZIALA ale musi byc podlaczony inaczej nie mam pradu w zadnym z 4 gniazdek w kominkowym i nie sprawdzalam ale kto wie moze i w jadalni. Uklad musi byc zamkniety kablami w gniazdku, laczenie samymi maretami w scianie NIC nie daje. Noz sie wnerwilam.... pstryk wjechal spowrotem na sciane. Na szczescie tam lampa bedzie stac badz drzewko spowrotem i akurat pstryk nizej niz bedzie zaslepka od kominka. Ale i tak jestem zla. Debilstwo. Jest wyjscie przelozyc kable na druga strone i pstryk bedzie w jadalni za drzwiami szklanymi - oczywiscie uslyszalam veto od M - czytac "jestem leniwy nie bede prul scian". ale chociaz zapisze kreda w kominie - po dwoch latach w koncu bede miala skonczone listwy nad szafkami w kuchni gdzie brakowalo, nad lodowka i szafka obok bo tez KTOS MIAL LENIA ....ale dzis bez bicia sie przyznam, sie wkurzylam i zrobilam zadyme. No i robi. Inaczej nastepne 2 lata by tak bylo BEZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.01.2019 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 przy okazji zrobilam zadyme w szafkach w kuchni i w szufladach, totalna czystka. Ile mialam czegos przetrminowanego nie bede pisac bo wstyd ile dziadostwa ktorego miejsce powinno byc gdzies indziej - czytac - garaz badz szopka badz smieci - tez nie bede pisc. W kazdym badz razie mam teraz super czysto i wiatr hula po szafkach i szufladach taka przestrzen. Jedyny pozadek gdzie zawsze wszystko na bacznosc to szuflada z talerzami i sztuccami bo sa we wkladkach i ze szklankami bo stoja jak zolnierzyki na musztre. Ale reszta ehhh...szkoda gadac. nastepny plan na czystke to moja szafa...Mloda sie oblowi. Za duzo ciuchow mam. Na dodatek polowa z metkami. Co rok robie czystke i nic nie ubywa. A ja i tak nie mam sie w co ubrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.01.2019 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Zazdroszczę ci czystek. Jestem jak Edek, chomikuję i żal mi wywalić, bo może się przyda. U nas ładna zima się zrobiła, a mi w głowie kwiaty wiosenne już siedzą. Pochowam świąteczne ozdoby, pudełka znów zapełnię. Przydałby się dodatkowy pokój albo suche pomieszczenie na te przydasie. W garażu w szufladach pleśnią czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.01.2019 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 u mnie troche popadalo, troche sniegu ale ciapa bo cieplo. Ja dzis tez skladam jelonki na plozach jak to pisalas , choineczki i swiatla przed domem. Bo jak przyjdzie zima to nie odkopie az na wiosne. A wiesz ze o Edku myslalam ostatnio? szukalam jakiegos zdjecia i znalazlam go, tak go szkoda jak sobie przypomne jak przychodzil i sie wylegiwal godzinami na tarasie pod szopka w sloncu , jak sie myl i siedzial ciagle to za serce chwyta ze tak krotko zyja. Ciekawe czy Desperdao w lesie jeszcze zobacze na wiosne. Czy tez juz bedzie kaput. Czystka nas czeka na wiosne w garazu. Ja nie wiem skad sie tyle uzbieralo wszystkiego przez te pare lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.01.2019 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 robimy sciany w kominkowym i w kuchni, sie suszy co zalatalam, zaraz za malowanie sie biore. Poszlam wiec na front swiatelka powyciagac. swiatelka wyszly ale bolce przymarzly w ziemi. Wrocilam wiec i nalalam goracej wody zeby je podlac - bo ten co chodzi czyta gaz potrafi jak oferma lazic juz mi kiedys swiatla polamal. No i wychodze z domu z kubelkiem a tu dwoje chlopaczkow - 7-8 lat. I mowia ze zbieraja puste butelki po piwie, ja takie oczy a patrze a na chodniku dwoch tatusiow ha ha ha jeden z nich z 4 domy wyzej mieszka. No niech ich diabli strzela! Tak poplyneli po swietach i Nowym Roku ze dalej ich suszy a porfel pusty? wyslali dzieciaki po butelki nawet jesli dzieciaki chcialy sobie na cos uzbierac, pierwsze co wpada do glowy ze tatusie na flache potrzebuje. no nie?? no niestety nie dalam nic, moja Corona nie wypita jeszcze a jest zima wiec M pije wszystko inne tylko nie piwo. ciekawe czy co uzbieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.01.2019 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Zapomniałam napisać, że takich wypukłych listew przysufitowych, to ja chyba nie widziałam. Wklęsło-wypukłe mam w pokoju dziupli, reszta to wklęsłe.Od może miesiąca, niedaleko nas, na obudowie śmietnika wiszą 4 reklamówki pełne puszek po piwach. Nie mogę się nadziwić, że nikt ich nie zabrał. Chyba, że nie są aluminiowe i dlatego wiszą. Gotowe, bez schylania się i szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 05.01.2019 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 tutaj tez sa aluminiowe i sie je oddaje za kase, ale wiecej daja za butelki po piwie.Diane z lasu zbiera puszki, od wszystkich, w wory i zanosi, a potem sobie ze Spencerem na obiad idzie. Mika cykne potem fotke. Maluje. Rece mi juz odpadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2019 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 http://www.oracdecor.pl/dekoracje-sufitoweOni mają jakie chcesz i wklęsłe, i wypukłe, i dekorowane.... http://www.oracdecor.pl/dekoracje-sufitowe/item/50-c337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.01.2019 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Dekoracyjne listwy znam, na te wypukłe najwidoczniej nie zwróciłam uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts