Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestka piszac o bolu nerek sie pisze ogolnie, niewazne czy to miedniczki, bidety czy inne miski :D Tak naprawde zakazen, infekcji nerek jest multum poczawszy od wrodzonych jak masz do nabytych. A o takm wyciu w kibelku pisalam wlasnie. I my kobiety mamy najgorzej z infekcjami przez budowe anatomiczna - mala odleglosc miedzy nerkami a cewka moczowa o infekcje nietrudno. O czym sie i TAR wlasnie przekonala.

dokladnie, piszac nerki mialam na mysli stany zapalne. sa kolki zapalne, są odmiedniczkowe, sa odkłebuszkowe stany zapalne - nieważne, wszystko boli jak cholera. :cool:

Oj, nasuwa pioruńsko. Ja dzięki nie wiem jakim bogom, jeszcze tylko raz, w ciąży, nie spałam 2 tygodnie z bólu. Od tamtej pory spokój.

Współczuję wam :hug:

Mania, a sprawdź impregnat o efekcie mokrego kamienia.

no, tak samo z wiloma innymi - np. paznokiec, jak nas paznokiec boli to niepaznokiec, bo paznokiec jest "niezywy". Duzo takich jest.

Pestka mokry kamien? toby chyba sie swiecilo, nie wiem czy chce zeby tam sie swiecilo. Ta sciana za dluga jest, jak lakierem by wygladalo.

M pozatym cos kombinuje - temu plyt nie ma nadal na scianie bo sobie cos ubzdural ze chce cos jak ma Rick na swoim, tylko iny kolor. Nie wiem. Ja wole te co kupilam.

poki co maluje - boki schodow zewnetrzne. Zamalowalam wsio na kolor sciany.

Tak naprawdę to każdy kamień na ten specyfik a'la mokre inaczej reaguje. Musiałabyś sprawdzić choćby pod spodem płytki. Ja to widziałam na bazalcie i wyglądało jak pogłębiony kolor. Wiesz to jakbyś porównała gładki mięsisty materiał z bawełnianym aksamitem. Oba czarne, ale jak patrzysz na aksamit, to ma taką specyficzną głębię. Czarna dziura.

Łupek na 100% łyknie tę mokrość w głąb. Mam kawałek grafitowego forniru łupkowego i on nawet polany wodą nie błyszczy, ale robi się ciemniejszy

Postaw wysoką butelkę, wsadż w korek ze 3 kawałki drutu, wygnij je na zewnątrz i na tym oprzyj klosik z papieru. Tak żeby zobaczyć czy pasuje i jaki klosz dobierać.

A w ogóle, to ja nie mam kasy na lampy i sama robię. Teraz męczę taką lampę na tripodzie fotograficznym. Jak mi się uda to zrobię 2 następne i sprzedam :)

Świeci ciut jak pod kątem do światła, ale w jaskini bedzie tylko sztuczne, nie? To można tak spróbować ustawić, żeby nie odbijało. A najlepiej dać światło rozproszone, to nie będzie błyszczeć.