Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie uzywam zadnych olejkow na wlosy, nie słuzom moim. raz ze mega sklejaja i koltuny mi sie robia, po drugie zapach. mam wrazenie jakby zjełczalościa lecialo (taki efekt u mnie sie robi). lece albo odzywka albo octem. generalnie mam zdrowe wlosy i moze ta oliwka to juz nadmiar i wlos nie przyjmuje?

Uwielbiam czarnuszkę, placki ziemniaczane z nią robię , tylko sól, pieprz, troszkę majeranku, ale nie zawsze i czarnuszka.

Tar, ja tak miałam do niedawna, jak po ciąży poszłam do fryzjera i chciałam obciąć, to fryzjer odmówił, powiedział,że jeszcze w życiu nie widział włosów po ciąży, porodzie i karmieniu w takim dobrym stanie, ale ostatnio coś się dzieje ze mną nie tak

nie uzywam zadnych suszarek, lokowek i moze dlatego sa ladne, bo przeciez farbowane, rozjasniane ale po tym ocie az blyszcza.

jakos nie dodaje do jedzenia czarnuszki ale placki ziemniaczane musowo z cebulka na 3-4 starte ziemniaki 1 starta cebula - pysznosc :D

Dzisiaj spotkała nas niespodzianka, w skrzynce było avizo, pojechaliśmy na pocztę a tam wielka przesyła. Wielki kalendarz 67/50cm, każdy miesiąc ze zdjęciem innego auta. Smycz. Dyplom -za wygrany klasyk grudnia.

Tak więc dziękujemy za pomoc w wygranej, przyłożyliście rękę do tej niespodzianki. Serio, nic nie wiedzieliśmy, że jest jakikolwiek gadżet za wygranie miesięczne.

Mam już front od okapu. To była moja największa zmora. Z pięć razy zmieniałam pomysł z czego ma być ten front. Ostatecznie poszłam w najprostsze rozwiązanie, dodałam tylko więcej frezów. Teraz to najładniejszy element w kuchni.

Kredens też lubię ale okap najbardziej. Jak dojdzie korona - będzie super.

Zdjęcia są słabe bo jest pochmurno, ale coś tam widać.

P1120005.jpg P1080001 (2).jpg

Cudowny kolor.

Teraz proszę, powiedzcie mi jak rozwiązać problem listew przypodłogowych, na przykładzie tego kredensu.

Żeby ładnie przylegały plecy do ściany, listwa ma być położona tylko do boku kredensu?

Mam tak przy mojej witrynie, niby stoi tam na stałe, ale jakbym ją chciała przesunąć, to nie mam zapasu listew. Wtedy w całej kuchni wymiana? Kupowaliśmy drogie i dlatego mierzyliśmy "na styk".

Mika swietnie ze dostalas prezencik :D

i gdzie kalendarz wisi? u meza w kanciapie?? :D

a smycz dla kogo, dla kota czy dla meza :lol2:

jesli chodzi o listwy to jesli nie chcesz / nie masz zapasowych listew a wiesz ze zdanie mozesz zmienic i szafe przestawisz robi sie naciecie na szafce, zakladam ze masz wszedzie takie same listwy wiec bedzie pasowac wszedzie. Mozesz albo na prosto wyciac albo pobawic sie i odrysowac z listwy wzorek i wyciac elegancko na taki sam wzor. Oczywiscie szafa musi zjechac na podloge na lezaco, ale wtedy stoi plasko na scianie i na listwie

IMG-2255.jpg

baseboard-notch-with-measurements3.pnghow much does an anthropologist make per month

IMG-9299.jpg

rozmowa:

- wiesz ze eskimosi maja ponad 100 slow na okreslenie sniegu?

-.eeeee....ja to mam nawet wiecej jak rano samochod odsniezam

:rotfl:

witajcie w w krainie sniegu! czyli u mnie!

w nocy z czartku na piatek bylo -27C. Wiecej z wiatrem. To nadal NIC bo juz mialam i -39C na termometrze bez wiatru :cool:

no ale....M wyskakuje wczoraj rano z jaskini i mowi ze nie ma zimnej wody. Ciepla leci, zimna nie - ani w zlewie, ani w pryszicu ani w kibelku.

Noz qurrr....W pralni jest a jest obok, reszta domu tez - tylko jego lazienka. WODA W RURACH ZAMARZLA :mad:

rury biegna po scianie, a dokladnie po betonowych fundamentach, zewnetrzna sciana. Wiecej niz polowa jest w ziemi, reszta nad. Z boku oslania plot do sasiadow (bliziutko) i jego szopka zaraz przy plocie - mimo to - nadal zamarzlo :mad:

w zeszlym roku mielismy nizsze temperatury i nic sie nie stalo.

jak nie urok to sraka....rury w scianie za kaflami - nikt nie chce pruc i rozwalac, nie wiadomo w ktorym miejscu zamarzlo, ale kazalam mu sprawdzic rurki przy zlewie, kibelki i sciagnac prysznuc i sprawdzic w dziurze w srodku - nie ma szronu czyli good news - nie zamarzly po calosci.

Kazalam odkrecic zlew i rysznic, wsawic grzejnik i jeszcze w domu podkrecilam temp - po jakiejsc godzinie puscilo i zaczelo leciec. UFFFFF....

gdyby M nie mial tam sypialni i nie chodzil do kibelka - co w wiekszosci domow jest - nikt by nie wiedzial. Rury by w koncu pekly i bysmy zalani byli i wszystkie sciany wlacznie z sufitem w lazience by;yby do prucia :mad:

a najlepsze jest to ze on tam ma bardzo cieplo. A ogrzewanie w lazience tak daje ze sie czuje jakby podlogowka byla. Zamarzlo wysoko pod sufitem gdzies.

Dzis jest 12 stycznia..........nadal nic nie wiem o moich granitach - nikt laskaw nie byl mnie poinformowac a mieli miec spotkanie ponad tydzien temu :mad:

zaraz tam jade i juz jade bojowo nastawiona. I pewno nic nie wskoram ale nie ma wyjscia.