gawel 20.01.2019 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 nie mam tez cynowych rurek do wody, mam flex'y plastykowe I bardzo dobrze bo stalowe już by popękały i byłby problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.01.2019 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 no ja bym nie zapomniala, wtyczka tez by byla oznaczona, w pralni mam jeddnek kontakw na suficie i nic tam nie jest podlaczone, tak samo jak mam osobny pstryk do pieca gazowego i podpisany literami wielkimi jak byk do czego jest. moze byc jak mowisz, totalna czarna magia co sie dzieje. Hydraulik mnie jak za zboze zlicytuje, musimy sami cos wymyslic. na dodatek wzielam teraz dodatkowe ubezpieczenie na wszystkie rury i bojler itp i mieli tyle niby pokrywac - pomyslalam ze zawolam ich. No i sie przejechalam - przyslali info co pokryte a co nie i akurat zamarzajace rury nie tak ze sie nacieszylam dzien a potem para z nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.01.2019 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 serio? no widzisz, nawet bym nie wiedziala o tych rurkach, moj M tez nie, dzieki bo M sie zastanawial czy je nie wymienic na metalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 20.01.2019 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Mania, wiatr ci domu nie zabierze Obciążyłaś go na maxa tymi marmurami:) Pająk świetnie się prezentuje, nawet bez cytrynowego kapelutka Rick z lodem pije? U nas wiatru nie ma , dusimy się, obok na budynku mamy czujnik do monitorowania powietrza. Pomiary na żywo PM10---------901 %------450 µg/m³ PM2.5-------1008 %-------252 µg/m³ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 01:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Mika a wiesz, dzis mowilam M o tym, ze ile to wazy, mam nadzieje ze konstrukcja domu pozadna inaczej cala kuchnia zleci M na leb w sypialni taaa, Rick z lodem, i wszyscy inni i M tez. Jedyna osoba ktora lodu nie uzywa - jestem ja mowie im ze rozwadniaja, rozcienczaja drinki, niech sobie kranowy doleja teraz mam 8:33 wieczorem, jest -33C z wiatrem. To nie jest wiatr WIATR, to jest tylko lekki podmuch ze prawie nie czuc ze wieje - nawet jak na dworzu jestes. Ale takie to zimne ze po wyjsciu ze sklepu i przejsciu 10 metrow wszystkie wloski w nosie mi zamarzly a policzki jak skorupa byla - 10 metrow A samochod na koncu parkingu . nic sie nie znam na tych numerkach ale podjerzewam ze mowisz o zanieczyszczeniu z kominow. Lepiej powiedz jaka dopuszczalna ilosc jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 01:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 jesli chodzi o kuchnie - widac ze nie jest ciemny jak na tych fotkach co kiedys wklejalam, moj jest super bieluski. Ciesze sie bo mnie juz ominie sytuacja gdzie mi sie kafelki znudza - to jest nie do znudzenia. I naturalne z ziemi jak Matka Natura ubila. Nie bede tez sie przejmowac fugami - ze sie zabrudza, albo kafelki ze krzywo leca bo sciana wypukla. Laczenie jest za tymi bialymi pojemnikami, za najwiekszym. Nie zuca sie wcale w oczy. ale zdjecia pomniejszaja, belka nad kominkiem ponad dwa metry ma a na jakas mala wyglada. Sciana z oknem tez jakas mala sie wydaje. Przod kuchni tez. Ale tez sie juz przyzwyczailam ze mam duza plyte i duzy okap. zapomnialam powiedziec - moze sie uda ze Rick & Kathy sie przeniosa. Brad w koncu wystawil ich domek w lesie na sprzedaz. Moze sie uda ze sprzeda z calym dobytkiem czyli tarasem i szopka, wtedy oni bede musieli sie przeniesc gdzie indziej. Na co licze. Bo ich "za duzo" to naprawde za duzo, no i to sledzenie codziennie. No i bym nie musiala patrzec na idiote jak beda przyjezdzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 21.01.2019 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Przyjęta norma- Pył zawieszony PM10----Poziom dopuszczalny stężenia średniorocznego: 40 μg/m3, Poziom informowania o ryzyku przekroczenia poziomu alarmowego stężenia średniego 24-godzinnego: 200 μg/m3 Wczoraj było 450. Pył zawieszony PM2.5(drobny)--20 μg/m3. Wczoraj było 252. Na dworze nie do wytrzymania, w domu wciskał się smród przez nieszczelne okna i drzwi balkonowe. Miało się wrażenie, że głowę trzyma się nad kominem, z którego leci dym palonego miału węglowego. Najlepsze są komunikaty- zamknij okna, nie wietrz swojej miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 jednym slowem nadmuchac balon i w nim siedziec, z maskami tlenowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.01.2019 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Mania, jestem zachwycona Twoją kuchnią, a mój się zachwycił granitem na kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Joana ciesze sie i dzieki a moze to cos da Wam pomyslu na kominek, kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 jest 9 rano. N dworzu mam bez wiatru -28C ,az sobie cyklam fotke na termometrze. Z wiatrem -40C , a potem poszlam na neta sprawdzic czy moj termometr nie oszukuje, niestety nie i mamy ostrzezenie na silne mrozy i wiatry - jest gorzej niz wczoraj. Deski na tarasie i cala pergola strzelaja i jeden wielku huk co kilka minut. Poszlam ptaszkom nasypac zarelka - w rybaczkach - nogi mi na sople zamarzmy zanim doszlam do karmnika. Balam sie stawac na tarasie ze deski z mrozu mi pekna pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2019 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Mania, sprawdzaliście dom kamerą termowizyjną? Mogłoby pokazać czy nie ma jakichś „przecieków” ciepła. Teraz masz kuchnię i kominek z górnej półki Edytowane 21 Stycznia 2019 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 nie, mielismy tylko rentgenem robione czy w fundamentach nie ma gdzie grzyba - bylo czysto i sucho. Wiesz, dom konstrukcja szkieletowa. Zawsze cos moze byc, szczegolnie jak blisko okno jest. Tymbardziej ze tam jest nieskonczone okno zaraz kolo prysznica, zastanawialam sie czy tamtedy nie wlatuje zimno w sciane. Pestka, z kuchni jestem dumna. Ja jej nie robilam wiec nie pokazuje swojej DIY, ale tez nie znam nikogo kto ma cale slaby granitowe na scianach. Na necie tego pelno ale osobiscie nie znam nikogo. Rick mowil ze tez nie zna wiec inaczej jest widziec na zywo inaczej na netowych fotkach. A na zywo jeszcze leiej widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 wczoraj ogladalam sowje wymarzone baby.... drogi jak diabli ale M powiedzial ze jak dostaniemy kase za spalone Audi to mi go kupi. A stary bierze moja Mloda. Lornetke tez juz wybralam, tez Nikona. No i odkrylam ze Swarovski robi lornetki tez....cena zaporowa, wiecej niz aparat - oszaleli! Porownalam ja do Nikona i nie widzialam zadnej roznicy ani w ostrosci ani w niczym a jesli chodzi o Mloda....pokaze Wam co nowego wymyslila...i ledwo wymyslila juz ma zamowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 typowe kanadyjsko/amerykanskie paczki upload pic online UWAGA ..........ta sa mydelka no wiec je zrobila. Wymyslila nie ma co. ladnie popakowala i wystawila i zamowienia sie posypaly mowilam jej ze troche ryzykowne bo tak wygladaja jak prawdziwe ze je dzieci zjesc moga zrobila jeszcze takie nie wiem w ktorych ale w ktorychs zatopila pierscionki dla dziewczynek no spryciara nie ma co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.01.2019 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Mania uśmiejesz się, właśnie wyszedł od nas kolega co nam kominek montował, zeszło na koniec o cenach kamienia itp i on mówi wiesz co by fajnie u Ciebie wyglądało, takie paski z kamienia, jaśniutki błyszczący, i ramka z czarnego granitu, cieniutka na 5 cm max. pokazuje mu twój kominek - o tym mówisz? No, no właśnie tak bym to widział :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 kto wie?kto wie? moze to przezujesz i sie zdecydujesz?? wiem ze nie chcialas tak - ale jak to mowia - nigdy nie mow nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.01.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 A u mnie dzisiaj byli montażyści do pomiaru blatu kuchennego Jutro podjadę podpisać umowę i wpłacić zaliczkę, to pewnie się dowiem, ile im zejdzie i dlaczego tak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.01.2019 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Narendi - oby nie tyle co ja bo sie idzie wykonczyc psychicznie zmieniasz blat? mialas ciemny (czarny?) to co teraz bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 21.01.2019 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ale jestem głupia, pomyślałam, że Twoja młoda i mydełka robi i pączki piecze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts