pestka56 25.01.2019 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Dzięki. To, że można dokupić wiem. Jak nie będzie to tak zrobię. Ta turboszczotka kusząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.01.2019 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 oni co roku z nowymi wychodza, nie idzie nadazyc. Ostatnio tez czystke zrobili - mojego v7 juz nie ma tylko jakis podlejszy, wywalili v8 wszystkie a wsadzili kilka v10. z tego co zobaczylam to ten co chcesz jest bardziej kompaktowy w porownaniu z innymi takimi samymi zdaje sie ze mial tylko jedna koncowke kupuj jesli masz okazje, ale ja nie moge go poprzec bo go nie znam. Ja tylko stane za swoimi - to na wypadek, zeby potem nie bylo. Nie kazdy ma moc i ssanie , sa slabsze i mocniejsze, tak samo jak aparaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 25.01.2019 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 oj nooo..widzisz, nie dasz rady zalozyc tej zmotoryzowanej koncowki na tego. Bo glowice masz na stale. Ona tylko wejdzie na bezprzewodow i na taki jak mam ciagniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.01.2019 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Joana sciana wyszla przepieknie, , szafka mnie kolorystycznie nie razi poza blatem , i tak jak Mania radzi domaluj ten pasek u gory. powiem ci ze w tym domu wszystkie sciany pomalowalam bez odciec i duzo bardziej mi sie to podoba a wysokosc pomieszczen optycznie wieksza co do moich kafli, sa ciemnoszare betonowe, jestem z nich mega zadowolona, uwielbiam moje lazienki, bo sa bezproblemowe i chyba beda na lata bez znudzenia. Pestka nie wiem jak inne dziewczyny na to ale mnie osobiscie pisuary obrzydzaja, sa oblesne. chocby byl najpiekniejszy to takiego sprzetu w domu bym nie stolerowala. obrzydlistwo fuj. az mnie strząsło:cool: na fordka glosuje codziennie, chociaz na forum chwilowo nie mam czasu ni ochoty:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 25.01.2019 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Tar dzięki bardzo No tak blat w szafce jest zdecydowanie do zmiany, ja też nie robiłam nigdzie odcięć, tu jest niby odcięcie, bo będzie listwa przy suficie i zwyczajnie nie chciało mi się bawić w taśmy itp :lol2: Położymy listwę póki co na tej jednej ścianie( takie z nas lenie):rotfl: Farby zostało,ponad połowa drugiej puszki , czyli na ścianę 2,70 wys i prawie 4,9 długą poszło mniej niż 1,5 l farby ! A właśnie pisuary, też mnie obrzydzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Jak ma klapę do zamykania i spust wody, to ja nie widzę różnicy z sedesem. Gdybym miała gdzie, to bym założyła, bo bardziej mnie wkurza wiecznie podniesiona deska od sedesu. Nie mam już sposobu, żeby przewalczyć. Mania, a tej moto szczotki nie da się na koniec na koniec rury? Joana, listwę podsufitową pomalowałabym na kolor ściany. Wiem, że reszta ścian jasna i tam listwy jasne. Widziałam tak zrobione i mi się podobało, że listwa ciemna jak ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 25.01.2019 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Przeszło mi to przez myśl, ale poogladałam zdjęcia różne i wolę białe po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.01.2019 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Jak ma klapę do zamykania i spust wody, to ja nie widzę różnicy z sedesem. Gdybym miała gdzie, to bym założyła, bo bardziej mnie wkurza wiecznie podniesiona deska od sedesu. Nie mam już sposobu, żeby przewalczyć. a ja widze roznice, wucet tak jak pisuar nie jest na wysokosci moich oczu (no moze niewiele nizej) pisuar zawsze jest powieszony wyzej niz kibelek. i tak jak wucet moge ominac wzrokiem tak pisuar ciezko. obrzydza mnie niemozebnie i kojarzy sie z basenem szpitalnym. i smierdzi uryna. u nas nie ma problemu zamykania wucetu, jakos automatycznie oboje to robimy, tak zamo jak opuszczanie deski od bidetu. kwestia nawyku lub nauczenia nawyku:cool: i jeszcze jedno, myslisz ze jakbys miala w lazience pisuar to druga osoba, ktora nie ma nawyku opuszczania dechy i zamykania kibelka to bedzie zamykala klape od pisuaru? osobiscie watpie. a widok i zapach z pisuaru..... stanowczo podziekuje Edytowane 25 Stycznia 2019 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszH80 25.01.2019 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Swietna robota soro inspiracji, z pewnością część z nich wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2019 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 TAR nowoczesne pisuary mają samo opadające deski i spłukiwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2019 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Mania, cofnęłam się do fotek z kuchni, gdzie masz czajnik? Mój przecieka, od wczoraj siedzę i czajniki oglądam. Kuźwa, to już 3 który przecieka, ale teraz mam pecha, bo już po gwarancji. Twoje pojemniki kuchenne widziałam w którymś odcinku braci Scott, a w jednym odcinku dziewczyna dla której szukali domu zobaczyła kran koło kuchenki i powiedziała- nie wiem do czego służy, ale zawsze chciałam taki mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2019 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Mmikka, polecam nasze czajniki: Severin WK 3471 – szklany zbiornik osadzony w stali 1,5 litra, błyskawicznie się nagrzewa (3000 W), dwie pokrywki, bo jedna z zaparzaczką do herbaty, regulacja temperatury (70, 80, 90, 100 st) i pół godziny podtrzymywania temperatury. Działa bez zarzutu już prawie 3 lata. Czyści się genialnie. Hoffen EK-8241-18 – szklany zbiornik 1,7 litra, regulacja temperatury (70, 80, 90, 100 st) tyle, że mniej wygodnie, bo w rączce są małe przyciski, nie ma podtrzymania. Za to podświetla każdą temperaturę innym kolorem. Wolniej nagrzewa bo słabszy (2200 W). Czyści się łatwo. Kupiliśmy jakieś pół roku temu za niecałe 50 zł w Biedronce. Dlaczego mamy 2 sztuki? Bo J pije kawę, a ja herbatę i lubię zaparzaną. Fajnie jak mam więcej zaparzone i tylko potem sobie podgrzewam A czasem jest tak, że w zaparzaczu ląduje zielona, a woda z drugiego czajnika służy albo do zaparzenia kawy i czarnej herbaty. Bardzo przydatne, gdy są goście i każdy chce co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Szklany miałam i z radością zobaczyłam, że przecieka. Co 3 zagotowanie wody szkło nadawało się do mycia. Wpieniał mnie osad na szkle. Bardzo mi się szklane podobają, ale nasza woda nie jest ich najlepszą przyjaciółką. Przeglądam czarne, metalowe. I szukam cichego i żeby nie walił parą po zagotowaniu wody, tak że meble trzeba wycierać. Chciałam rozkręcić ten przeciekający i niespodzianka- jakiś trójkątny śrubokręt jest potrzebny. Krzyżak i zwykły nie daje rady. Mam pytanie, czajnik przecieka gdy woda bulgocze gorąca w jednym miejscu- na dole okienka z podziałką. Można z zewnątrz podkleić to okienko? Chodzi mi o to, żeby wody nie podtruwać klejem. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Nic nie wiem o takim klejeniu. Szkło klei się cyjanoakrylem. Ale... on jest wrażliwy na gorąco. Wsypuję do czajnika łużeczkę lub 2 kawasku cytrynowego, wlewam wody do max i zagotowuję. Wylewam i ani śladu osadów. Szkło jak kryształ i ani śladu kamienia. Severin ma coś takiego, że nie puszcza pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 26.01.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Też kwaskiem czyszczę. Przy reklamacjach dwóch pierwszych czajników, pani w sklepie nie dowierzała mi, że czajniki regularnie używane. Jak nówki wyglądały.Ten klej przyszedł mi do głowy, bo aż żal wywalać do śmieci kolejną rzecz, która powinna działać jeszcze kilka lat, tylko ta nieszczelność ją dyskwalifikuje. Zaśmiecamy za bardzo planetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.01.2019 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 z czajników polecam delonghi - icona - któryś rok z kolei (ósmy???) miałam też ekspres do kawy. - kolbowy, ładnie wyglądal, ale zamieniliśmy na jurę Czajnik nie bucha parą, szybko gotuje pasuje do mojej kuchni, jedyna wada - jest stosunkowo głośny. https://www.oleole.pl/czajniki/delonghi-icona-elements-kboe-2001-bl.bhtml?from=pla&gclid=Cj0KCQiAp7DiBRDdARIsABIMfoAyqcr_5V-9oS7vSvPS1UWNUG7Rg0Skd4TMBwHJnnfVNdsz8BAiHn0aArwGEALw_wcB&gclsrc=aw.ds mój jest biały perłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2019 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 pewno znow czajnik do lodowki wsadzilam zart!! Mika do zdjec czajnik usunelam bo slalam fotki do sklepu wiec chcialam bardziej "profesjonalnie" i nie zasmiecac czajnikiem. Wiesz, tak jak cykasz sypialnie i kapcie spod lozka zabierasz pojemniki sa a raczej byly sprzedawane tylko w jednym sklepie - WIlliams-Sonoma. Mam jeszcze do kompletu male i na czosnek w witrynce stoja. Byly jeszcze miski i nie zdazylam kupic. Kiedys tez mi w tym samym miejscu czajnik przeciekal i tez mialam kleic. Mozesz sprobowac, to okienko i tak jest podjklejane w fabryce, ale sprobuj z zewnatrz . Niestety nie powiem jaki klej bo nie wiem. Ja kuoiam nowy czajnik. Ave - masz czajnik na ktory choruje - z wygladu Nie kupilam go jedynie dlatego ze mam na blatach KA wiec czajnik musial pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2019 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 chcialam sie czyms pochwalic a tu program do wklejania fotek nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.01.2019 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 ciekawe czy Joana pomalowala ta sciane do sufitu. Joana od kiedy sie tasma klei sufi odcina sie pedzlem, ukosnym. Przeciez nie pijesz, reka sie nie bedzie trzesla i bedziesz miala latwiej niz ja - masz czysty sufit, ja mam gorzej bo mam barana a odcinam jak ta lala gwoli kranu na scianie Mika. Kilka dni temu. Pare dni po zamontowaniu blatow - patrze a ja tam mam ciemna plame. Mowie do M - zle go zamocowales, woda leci, wsiaka w granit. Dwa dni sie ze mna klocil ze to cien, udowodnilam mu ze to zaden cien. Macal wiec sciany i granitowa i szuflady wyciagnal i sciane normalna 0 mowi suche, nic nie leci, tlumok jeden....w koncu go zmusilam, o 10 w nocy kran odkrecal. Zapytalam zalozyles tasme nowa, dawalam ci? mowi ze nie po co, byla stara - poszla mi para z uszu - no jak mozna! wytlumaczenie mial ze dziura za mala w granice zeby palce wsadzil - jaka za mala odkrecil, zalozyl nowa tasme, rano wstaje, juz go nie ma, w kuchni sie wszystko siweci - guess what............plamy nie ma! Tlumok jeden no! a woda po kropelce sobie wsiakala w granit i robila plame. Wyslal mi tylko sms'a - no i mialas racje, na co odpisalam - a bo to pierwszy raz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.01.2019 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 od 3,5 roku uzywam czajnika kenwood seria kmix mam bialy ale sa tez czarne. kupilam zestaw z tosterem, bo ladnie sie prezentowal sprzet w poprzedniej kuchni a i do tej pasuje. i jestem zachwycona. nic doslownie nic sie nie dzieje. raz na jakis czas robie okamienienie srednio raz na pol roku, jak krzyczy ekspres o odkamienienie to wtedy tez robie czajnik. u nas woda bardzo twarda, a czajon nie jest przezarty. 3,5 roku to jak na nasze standardy sporo. sporo jest uzywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts