Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żyję, żyję :hug::hug:

Byłam w koronie jakiś czas temu i były Mmika tace po 79,9, nie dokładnie takie jak się nam podobają, ale też całkiem fajne. Nie wzięłam, były raz , będą i jeszcze raz pewnie.

Pestka, śliczne te plastry, bardzo jestem ciekawa stołu z nich. I mam problem jak ty, żeby dopasować krzesła do stołu.

Mania, zazdroszczę deszczu, u nas dziś pierwszy raz od kilku dni spadło parę kropel. Posadziliśmy wcześniej 2 z 4 brzóz które kupiliśmy, antka piaskownice musimy przestawić i kolejne dwie posadzić, a ziemia jak kamień.

• 2 weeks później...

Joana, posadź wierzbę białą. Szybko urośnie będziesz miała cień.

Kicie latają po śliwie Pissardi :) Ona ma tylko 6m wysokości i od połowy gałązki ma już zbyt cienkie, więc spoko.

A Manią pewnie z niedźwiadkami się zakmplowała i do nas jej nie spieszno ;(

Wierzbę możesz wycąć, jak już urosną doorenbosy, czy te klony. One wolno rosną naczekasz się ładne naście lat.

A u nas dziś smutno:( Bardzo. Po rocznej chorobie – może powinnam powiedzieć, że odkrytej rok temu – serca dziś rano poszła za Tęczowy Most nasza kotka Spinoza. Skończyła tej wiosny 14 lat.

Mamy niby zastępstwo w postaci bardzo przymilnej szylkretowej, a więc ślicznej Cizi i jej pięciu równie ślicznych kociaków, ale bardzo smutno mimo tego.

Cizia całą ostatnią noc pilnowała Spinozy, która nie chciala, czy może już nie miała siły, żeby z ulubionego miejsca w ogrodzie wrócić do domu. J przyniósł ją rano do naszej sypialni. Pomiziała się z nami, nawet pomruczala troszkę, a potem poszukała sobie wygodnego miejsca, położyła się i zasnęła. Po pół godzinie już spała na zawsze.

:hug: i z Piratem, który był wprawdzie kotem pół zewnętrznym, ale zaprzyjaźnionym z moimi.

Masz rację, że się boisz. Pamiętasz? Pisałam, że Pasqal miał udar, ale się z niego wygrzebał całkiem sprawnie. Zostało mu lekkie przechylenie łepka i czasem go zadem zamiotło.

Tak samo chorują jak ludzie. Jest fajna strona „co w sierści piszczy”. Warto poczytać. Piszą weterynarze.