Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

no ale lampa ma tez 3 nogi :lol2:

Nie myslalam o innej lampie bo nam sie ta podoba. Raz ze swiatlo daje z dolu i gory - a na statywie by swiecila tylko w dol - mialam takich dwie i juz mi sie znudzily. Oddalam mlodym. No i to ze jest czarna cala sie zlewa ze sciana i jest a jej nie ma.

Jesli chodzi o sufit - no jest nisko bo to piwnica czy suteryna czy jak to sie w Polsce nazywa - ale nie az tak nisko. Jest ponad 2 metry. Mam 1.70cm i jak wyciagne reke do gory to dosjaje do sufitu (lapy ma dlugie). Ale nie udezasz nawet glowa o te obnizone czesci gdzie rury leca. Nie wiem ale tam i tak juz ciemno jest - szczegolnie jak pogassz swiatla a jak jeszcze zaluzje zalozysz? to jaskinia na 100%. Ale deski by poszly spokojnie. Tyle ze - te na podlodze to debowe czyli grube tez, trzeba by przyklejac badz wbijac inaczej niz podlogowe, dwa cena - niestety tania nie byla i raczej mi szkoda kasy na to - na gorze jeszcze mam 3 sypialnie zeby podlogi polozyc. Mozna by ciensze deski i zabejcowac na podobny kolor - ale nie wiem czy mi sie to bedzie podobac - szczegolnie ze na tej wypustce smiesznie by wygladalo - a tak ucinac sufit niezbyt.

Wypustka jest prosto z otworem na drzwi do pokoju obok - deski by wystawaly.

Na ta ciemnosc co tam jest raczej sufit bialy zostanie, sciany beda szare jak na gorze to i tak jeszcze sciemni.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to sa lustra ktore wsadze w mojej lazience - tak jak tutaj dwa zlaczone, kazde ma podwojne drzwi czyli razem 4

a0929150bdc921d79ab4b26ced447819.jpg

72820798-934.jpg

ale bedzie tak - nad kibelkiem i zlewewm, tyle ze wysokie jak na dwoch zdjeciach wyzej

half-tiled-bathroom-long-medicine-cabinet-over-sink-and-toilet-t.jpg

jedyny sposob zeby nie wieszac juz szafki bo nigdy mi sie nie podobala, obrazkow ani zadnych polek, zyskac schowane szafki na pierdoly i optycznie powiekszyc lazienke. A ze je wpuscimy w sciane beda prawie plasko. A boki obok beda wylozone kaflkami (na scianie) zeby sie nie bawic w akrobacje przy malowaniu.

Podłoga w łazience BARDZO mi się podoba, musiałam się dobrze "lampić" żeby zobaczyć różnicę z tą deską.

Wracałam teraz od lekarza i się zastanawiałam, czy masz już cynk o kredycie tych państwa :rolleyes:

Swoją drogą, to mnie p dr zaskoczyła, powiedziała mi o limitach na badanie usg piersi, a tak trąbią o profilaktyce antyrakowej.

Edytowane przez mmikka

Mika mala roznica jest, zalezy z ktorej strony spojrzysz ale to normalka, w koncu dwie rozne podlogi, ogolnie sie w oczy nie zuca i nie zwraca uwagi.

Nie wiem co grane bo Brad nie dzwonil wczoraj ale napisalam do Lynn, bo jesli tak to w srode pojedzie,y zeby przepisac papiery, jak nie to tylko pozabierac jeszcze ale wtedy juz nie musimy z samego ranca.

nie ci to inni beda. w ciagu tygodnia potrafil w parku sprzedac 3, sprzeda i moj.

aaa zanim skonczylam pisac Brad zadzwonil, Lynn mu napisala zeby mi tyrknal co i jak - stal wlasnie w kolejce miedzy US i Canada na granicy, sprawa wyglada tak - wczoraj jeszcze byli tam w naszym domku, sa zachwyceni naszym placykiem i tym co w srodku zrobilismy i powiedzieli ze wszystko utrzymaja tak jak jest bo sie im tak podoba. 85% pewnosci juz jest ze pozyczke dostana, Brad powiedzial ze dzis-jutro bedzie wiedziec, ale jak mowie - nie ci to inni.

poki co w srode jedziemy reszte betow zabrac malych a jak pozyczke dostana to na weekend duzy samochod pozyczymy zeby zabrac sofy i inne duze zeczy.

w tym roku nie, w przyszlym beda robic bo jak pamietasz tutaj jest inaczej - hipoteki nie bierzesz na cale zycie a niestety na kilka lat :cool: odnowe mam w maju wiec na wiosne bedzie.

nie tylko ze dolem, doszly granity w kuchni i sciana w kominkowym, wszystko sie liczy.

oj i schody na gore :)

tak, bardzo pracowity jest, pomnik mu powinnam postawic bo spelnia kazda moja zachcianke :rolleyes: Ale prawda jest taka ze gdyby nie ja nic w domu nie byloby zrobione - co sam mi powiedzial. To ja naciskam ciagle i lepiej na tym wychodzimy. Bo cena w gore idzie. A skoro mamy wracac do PL to to jest bardzo wazne. Takie zycie - kasa sie liczy. A najwiecej kasy w domu.

im czlowiek starszy tym bardziej sie nie chce i nie lubi po doktorach latac :cool:

dzwonil Brad - domek sprzedany, odpowiedz z banku jest, papiery podpisuja w srode.

wiec bede bogata.........przez chwile :rotfl:

ciesze sie jak diabli, ze tak szybko poszlo, szast prast i jestesmy out z parku w tym tyg.

ale jak pisalam, mozemy trzymac nasza lodke do konca sezonu a ze bedziemy jezdzic do Heather i Nigeal to akurat.

nie bylismy na duzych jeziorach bo pogoda byla do dupy :bash: padalo i strasznie wialo.

tylko jeden problem....M przywiozl kociolek a ogniska miec juz nie edziemy, trza bedzie upichcic u Heather, a potem najwyzej zrobie tutaj palenisko, pojde po pozwolenie na ogien i juz - chociaz nie wiem czy chce miec palenisko - za maly ogrodek mam zeby go jeszcze zastawiac. Pomyslimy.

Doriko myslelismy. Parkow jak te jest setki. Ale jest juz polowa sierpnia, zalatwianie, szukanie - zajmuje czasu - a my teraz go nie mamy, sezon niedlugo sie konczy nic bysmy nie uzyli.

Pomyslimy przez zime ale watpie. Jesli kazdy park to taka enklawa plotkarzy - to ja dziekuje. Lodke mamy, jezioro na miejscu i na niej mamy wiecej zabawy niz siedzac na tarasie.

Brad wczoraj nadal mnie kusil, pojechal odebrac domek w US i jak juz podlaczony do samochodu byl zeby wracac do CAN wyslal mi fotke :lol2: kazalam mu nie kusic mnie, powiedzial ze powstrzymac sie nie mogl. Ale zdania nie zmienilam. A tamci maja w planie w niedziele sie do mojego wprowadzac.

a jaka tam sytuacja jest to napisze - juz plotka poszla i jak najbardziej przekrecona - wiecie z jakiego powodu wypad robimy. Wie to tez Brad i Lynn. A plotka poszla ze kasy nie mamy i musimy sprzedac :lol2: jasne.....i bym wszystko zostawiala i nawet donacje robila . Jakbym kasy nie miala tonym wszystko zabrala i sprzedala. No ale widzicie jak tam jest :sick: wiec sie odechciewa byc w takich miejscach.